Svenska
Gamereactor
filmrecensioner
The Tomorrow War (Prime Video)

The Tomorrow War (Amazon Prime)

Chris Pratt skämmer ut sig i Amazon Primes gräsliga storfilm och filmredaktör André har delat ut betyg...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Filmen:
När biologiläraren plötsligt kallas in för att bekämpa ett krig mot utomjordingar i framtiden vänds hela hans värld upp och ner. Eller ja, inte riktigt. Det är inte mycket som vänds upp och ner i Amazons påkostade militärrulle, och inte mycket som går rätt till. Om något är The Tomorrow War en tröttsam uppvisning i allt om är fel med dagens svulstiga Hollywood-satsningar.

HQ

The Tomorrow War känns som en mixad röra av den horribla invasionsfilmen Battlefield Los Angeles och den huvudvärksframkallande Skyline sett till både berättande och visuella medel, knådad av en förkärlek till Roland Emmerichs alltför familjära familjeklyschor och puckad Michael Bay-idioti intryckt här och där, nerstänkt av det där optimismtemat från Tomorrowland och lite tidsresedrama från Interstellar, i något slags hopplöst försök att skapa en lättsammare Edge of Tomorrow - fast med Chris Pratts svagbegåvade uppsyn från Parks & Rec i 120 minuter. Resultatet är såklart precis så katastrofalt som det går att föreställa sig: det är ett fantasilöst hopkok av usla idéer som varken klaffar med varandra eller resonerar med tittaren.

Dessutom avskydde jag Pratts huvudperson. Pratt, som verkligen känns efterbliven i så gott som varje scen, är en vanlig familjepappa med en stark relation till sin familj som också råkar vara en superkapabel ex-militär med en fallenhet för att slakta tentakelmonster från yttre rymden. När en karaktär från framtiden sedan bölar om vilka hemska karaktärsdrag han får i en annan tidslinje - drag som tittaren aldrig någonsin får se - forceras det in en känslomässig konflikt utan någon som helst logik eller konsekvens och man undrar om manusförfattaren råkat skriva karaktären baklänges.

The Tomorrow War (Prime Video)
Syyylt!

The Tomorrow War är som skriven av en artificiell intelligens som bara checkar av boxar som aningslösa producenter vet kommer bringa in feta filmtittarstålar. The Tomorrow War tar dock steget längre från sin potentiella medelmåttighet och gör sitt yttersta för att vara så B-filmsostig som möjligt. Förutom den överförklarande expositionsdialogen (som mest låter som producenternas undrande anteckningar) finns det så många idiotiskt framförda scener att man inte vet om man ska skratta eller gråta. Många scener är också direkt skrattframkallande i sin överseriösa ton, som när Pratt slår handen på bordet och utbrister "HWAT!! Are you talking about?!" när han samtalar med sin alienerade farsa och många "komiska" scener får tänderna att gnissla i sin usla tajming.

Detta är en annons:

Om det finns några positiva aspekter är de i så fall väldigt få, som utomjordingarna själva. Även om jag kan känna att varelserna är lite väl överdrivna finns det ändå lite monsterröj som kan underhålla den som gillar ruskiga bestar med tentakler och det är inget fel på effekterna i sig (även om majoriteten av filmen är CGI-gegga). Även ljudet håller god kvalitet, men i längden spelar det inte så stor roll när filmen i sig gör sitt yttersta för att forcera in falskt klingande känsloscener och är så mekanisk i sin framställning att man mest väntar ut det förutsägbara eländet i en film som är ungefär 50 minuter för långt.

I slutändan är The Tomorrow War en horribel filmupplevelse med Transformers-doftande sinneslöshet som varken kan räddas av några snygga monstereffekter eller läckert ljud. Den är å ena sidan oförargligt korkad, men samtidigt så utdragen och så trasig i sin grund att jag inte ens vill rekommendera det för att döda lite hjärnceller en seg bakfyllekväll. Chris McKay borde hålla sig till animerade Lego-filmer hädanefter, för det finns mer liv i plastfigurerna än karaktärerna i denna framtidssörja.

03 Gamereactor Sverige
3 / 10
+
Noll fantasi i ett tröttsamt blockbusterförsök utan vare sig hjärna eller hjärta
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter



Loading next content