Svenska
Gamereactor
esports
Hearthstone: Heroes of Warcraft

Hoej vann Hearthstone HTC Spring Championships

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Hearthstones största esportevent har just avslutats i Shanghai, Kina. I slutändan var det danska spelaren Frederik 'Hoej' Nielsen som vann och gick hem med en prispott på mer än respektabla $60 000 och titeln HTC Spring champion. Det ger honom också en biljett raka vägen till World Championship-finalerna senare i år tillsammans med de tre andra finalisterna från denna turnering, och Gamereactor satt på plats i publiken för att kolla in spektaklet.

Hoej slog Aleksandr 'Kolento' Malsh resolut i finalen med 3-0 och resultatet för hela tävling blev imponerande 5-1 i matcher. Även i semifinalen blev det 3-0 mot Anthony 'Ant' Trevino, där Kolento slog Yvehenni 'Neirea' Shumili med 3-2.

Prispotten var på hela $250 000 så andrapristagaren Kolento vann $40 000 medan de som kom trea och fyra fick $20 000 vardera. Shanghai Expo-arenan var helt slutsåld inför eventet där 1500 spelare följde showen (trots att alla kinesiska spelare slogs ut redan i grupperna). Bäst gick det för Europa som gick starkt överallt, och tre av de fyra bästa kom från vår världsdel.

Hoej var dock enda nordiska spelaren och tackade alla fans som stött honom via sociala medier. Under presskonferensen sade han sig ha förstroende för sina lekar, men räknade ändå med tufft motstånd mot Kolento.

Atmosfären på plats var fantastisk och Hearthstone Esports Franchise Lead Che Chou Blizzard vill köra en BlizzCon-turnering i Kina efter att ha sett hur roligt det var. Kort sagt verkar evenemanget ha varit en stor succé.

Här nedan är de åtta topplaceringarna. Trodde du att Hoej skulle ro hem allt?

Hearthstone: Heroes of Warcraft
Photo: Arttu Rajala

Top Eight Placements:

1. Frederik "Hoej" Nielsen (Denmark)
2. Aleksandr "Kolento" Malsh (Ukraine)
3.-4. Yvehenni "Neirea" Shumili (Ukraine)
3.-4. Anthony "Ant" Trevino (United States)
5.-8. Dima "RDU" Radu (Romania)
5.-8. Shih-Ming "Kuonet" Kuo (United States)
5.-8. Paul "CitizenNappa" Yang (Australia)
5.-8. Ki Yin "Mage" So (New Zealand)

Relaterade texter

0
Ny Hearthstone-expansion ute nu

Ny Hearthstone-expansion ute nu

NYHET. Skrivet av Olof Westerberg

Blizzard går igenom en turbulent tid just nu. De är inte bara uppe i deras största kontrovers någonsin, de har helt pausat utvecklingen av World of Warcraft och skjutit...



Loading next content