Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Crossfire: Legion

Crossfire: Legion

Skrivbordsgeneralen Patrik har testat strategispelet Crossfire: Legion utvecklat av Homeworld-veteranerna Blackbird Interactive...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Crossfire är ett av världens populäraste spel. För många i väst är det relativt okänt då det utvecklades i Sydkorea. Ursprungligen en tolkning av Counter-Strike, idag ett eget varumärke med miljontals spelare dagligen. Under 2020 hade Crossfire sex miljoner spelare samtidigt och en miljard registrerade användare. Därför är det inte förvånande att det börjar dyka upp spinoff-titlar runt universumet även om de är spelmässigt olika.

Crossfire: Legion
Laddningssekvenserna visar kartan och en kort beskrivning.

Crossfire: Legion är ett realtidsstrategispel inte annorlunda än Command & Conquer och Starcraft. Min åsikt efter flera timmar med förhandsversionen är att det är en blandning av båda. Bara en sådan sak som att du släpps ut på en nivå med resurshämtare är typiskt för genren. Spelet har två resurser en form av kristall och bensin. Förstnämnda finns i högre mån än sistnämnda. Du bygger hus som ger dig möjlighet att ha fler enheter på kartan och olika byggnader för att producera enheter. Dessa enheter kan också uppgraderas med extra förmågor och uppgraderingar i skada. Förutom det kan du expandera till nya resursområden precis som i Starcraft. För att du inte ska komma åt allt på en gång har många byggnader möjlighet att uppgraderas flera nivåer så att du kan bygga mer avancerade enheter först efter att du låst upp dessa.

Crossfire: Legion
Byggnader byggs automatiskt om dina byggfordon placerar byggnaden först.
Detta är en annons:

Lite nyare inslag i mixen är upplägget med kort och befälhavare. Precis som i Command & Conquer spinofftiteln Generals: Zero Hour kan du välja generaler med egna förmågor. Efter att du valt en av tre fraktioner väljer du befälhavaren du anser vara bäst för striden. Därefter väljer du ett antal enheter som du sedan kan producera via byggnader. De är dessa soldater, fordon eller flygplan du sedan strider med. Det liknar ett mer begränsat system vi sett i andra strategiupplevelser som Wargame. Skillnaden är att du i Legion kan bygga oändligt med enheterna du väljer att ha med i striden. Tyvärr var systemet inte implementerat fullt ut i denna förhandsversion därför är det lite svårt att bedöma vilken inverkan det kommer få på flerspelarsidan.

Spelmässigt bjuder det på en smidig kontroll, med bra grafik, ljud och följsam bild. Det är intensivt och snabbt i sitt tempo. Jag ser det som styrkan i förhandsversionen. Är man trött på genren tror jag inte man hittar något här, men om man söker nya realtidsstrategispel av den gamla skolan kan detta vara intressant. För det är som att spola tiden tillbaka 20 år när man underhåller sig med detta. Mycket är sig likt sen äldre dagar, även gränsen på enheter låg på 200. Trots den låga gränsen för enheterna märks det att utvecklarna vill att du fokuserar på striderna. Varje enhet har oftast en eller två specialförmågor. Ett exempel på det är stridsvagnen Phalanx som kan gå in i ett bepansrat läge men förblir stillastående. Infanteriet kan konstruera tidsbegränsande maskingevärsnästen och speciella helikoptrar kan markera kartan för bombardemang. Det sätter press på spelaren att behärska sin förmåga att kontrollera individuella enheter och sina arméer. Utöver det har du oftast en specialförmåga via ditt val av general som alla blir en del av din strategi för att vinna.

Crossfire: Legion
I sann klassisk realtidsstrategi-anda är dina styrkor relativt små.

Jag hade roligt kortare stunder med detta och det är värt att påpeka att utvecklaren lagt ner mycket omsorg på projektet. Bakom rodret kan vi finna utvecklaren Blackbird Interactive som också gett oss Homeworld: Deserts of Kharak och vill släppa Homeworld 3 under 2022. Hur detta ska lyckas tävla med starka konkurrenter är svårt att säga i nuläget. Både Age of Empires IV och Starcraft 2 går starkt och detta kommer förmodligen inte att vinna nya spelare annat än på sitt varumärke. På ingång är också Company of Heroes 3. Jag anser att det finns mer djup och återspelningsvärde i de tre nämnda exemplen. Min slutsats är att det blir svårt att övertyga de som älskar genren att prova. Crossfire: Legion är bra kortare stunder men erbjuder ingenting nytt.

Detta är en annons:
Crossfire: Legion
Skärmytslingarna kan vara över på under 30 minuter.
Crossfire: LegionCrossfire: LegionCrossfire: LegionCrossfire: Legion
Crossfire: LegionCrossfire: LegionCrossfire: LegionCrossfire: Legion

Relaterade texter

0
Crossfire: Legion

Crossfire: Legion

FÖRHANDSTITT. Skrivet av Patrik Severin

Skrivbordsgeneralen Patrik har testat strategispelet Crossfire: Legion utvecklat av Homeworld-veteranerna Blackbird Interactive...



Loading next content