Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Wii Sports Resort

Wii Sports Resort

Love har funderat kring om det är ett sportspel som ska sälja en ny liten tingest, eller om det är en ny liten tingest som ska sälja sportspel

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Personligen förstod jag aldrig tjusningen med Wii Sports. Jag spelade lite pliktskyldigt igenom samlingen minispel när min Wii anlände för ett par år sedan, men tröttnade relativt snabbt. Längtan efter att istället sätta i skivan med nya Zelda gjorde att jag egentligen inte gav Wii Sports speciellt mycket tid. Inte heller senare har spelet haft tillräckligt stor dragningskraft för att få vara med och leka. Spelbiblioteket till Wii har visat sig innehålla en rad flerspelarguldkorn som alla dragit sitt strå till stacken, Wii Sports har helt enkelt inte haft tillräcklig attraktionskraft för att slåss om flerspelarkvällarnas gunst.

Men oavsett mina personliga preferenser är Wii Sports ett välkänt och uppskattat varumärke. Och efter många efterapningar är det nu dags för en regelrätt uppföljare. Wii Sports Resort är en ny samling minispel, som alla utspelar sig under gassande sol på en trevlig semesterort.

Wii Sports Resort är också ett sätt att skapa uppmärksamhet inför tillbehöret Wii MotionPlus. Ett exemplar av den nya manicken följer med varje spel. Enkelt uttryckt är MotionPlus en tillsats till Wii-fjärren som förvandlar din Wii till precis den maskin du trodde att den skulle vara när du köpte den. Det vill säga: dina handrörelser kopieras mer eller mindre exakt.

Alltså motsatsen till det vi hittills ofta fått nöja oss med. Än så länge har vi svingat våra Wii-fjärrar i avancerade attackmönster, men det har Link skitit fullständigt i. Han har slumpmässigt svingat sitt svärd lite som han känner för på tv:n. Känns det surt att två år senare behöva betala för att din Wii ska bete sig just som du trodde att den skulle när du först såg reklamen? Tough luck, som de säger på utrikiska.

Detta är en annons:

Fakta om tre olika sporter har presenterats, men troligt är att vi får se betydligt fler i den färdiga versionen. Den första och i mina ögon mest intressanta grenen är tävlingen med vattenskotrar. Både nunchuken och Wii-fjärren hålls framför kroppen, för att ge känslan av att det är ett styre man håller i. Fordonet svänger när du rör dina armar. Räkna med att mjölksyran kommer att rinna till vid längre sittningar. Grenen får mig osökt att fundera på ett nytt Wave Race. Men kanske att den fysiska ansträngningen skulle bli för påtaglig vid längre spelsessioner.

Den andra grenen är en fäktningstävling. Förhoppningsvis kommer den att kunna fungera som en symbol för hur mycket mer exakt kontrollen blivit sedan Wii släpptes. Fäktningen ser nämligen ut att bli som en bättre version av den i mina ögon absolut mest värdelösa grenen från första Wii Sports: boxningen. Om allt går väl har stillöst viftande med armarna förvandlats till finessrika utfall och pareringar.

I den tredje grenen ska spelaren kasta frisbee med en ganska ful hund. Det blir troligen mästarprovet, känslan av att kasta frisbee måste emuleras perfekt för att grenen ska bli rolig. För handen på hjärtat, hur kul hade du egentligen när du kastade frisbee med din Nintendog på Nintendo DS? Den hunden hade dessutom fördelen att vara riktigt söt.

Det känns lite som om tillbehöret egentligen är mer intressant än spelet. Den stora frågan är hur stor genomslagskraft Wii MotionPlus kommer att ha. Kommer fler spel att våga riskera en mer begränsad målgrupp genom att använda sig av tekniken? Eller kommer Wii MotionPlus snart att vara i var mans ägo? Kanske att en mer precis kontroll kommer att prägla andra halvan av konsolens levnadstid.

Detta är en annons:

Det är väldigt svårt att låta bli att spekulera kring hur redan släppta spel hade kunnat fungera med en mer exakt kontrollmetod. Jag har redan nämnt Links svärdfäktande. Boom Blox med mer fingertoppskänsla i raserandet av klossar hade varit väldigt intressant. Eledees och No More Heroes hade inte heller mått dåligt av att utforska de nya precisionsmöjligheterna.

Jag är sugen på att testa Wii Sports Resort, men inte för att jag är sådär vansinnigt intresserad av att få fäktas, köra vattenskoter eller slänga frisbee. Det är snarare nyfikenhet på det nya tillbehöret som driver mitt intresse.

Wii Sports ResortWii Sports ResortWii Sports ResortWii Sports Resort
Wii Sports ResortWii Sports ResortWii Sports ResortWii Sports Resort

Relaterade texter

Wii Sports ResortScore

Wii Sports Resort

RECENSION. Skrivet av Jonas Elfving

Nintendo följer upp världens mest sålda spel med Wii Sports Resort och Elfving har sportat på stranden likt en vildsint strandraggare



Loading next content