Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Modnation Racers

Mod Nation Racers

Tonvis av motordelar, däck och läckra utsmyckningar... Little Big Planet möter Mario Kart i det kommande Mod Nation Racers och Jonas Elfving berättar vad racingfansen har att vänta sig...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Detta ser ut som en Mario Kart-kopia, stämmer det?

Både ja och nej! Mod Nation Racers tar grundkonceptet med knasiga karts, galna power-ups och fartfylld racing och det enkla, klassiska målet är helt enkelt att komma först över mållinjen. Du sladdar och hoppar för att fylla på en boostmätare som kan ge dig en snabb skjuts framåt eller aktivera en sköld mot inkommande attacker. United Front som utvecklar spelet lägger dock en egen, intressant twist på hela härligheten: möjligheten att modifiera precis allt. En populär beskrivning har varit Little Big Planet möter Mario Kart och det är en riktigt bra beskrivning av Mod Nation Racers: här är det både din kreativitet och dina föraregenskaper som sätts på prov.

Så vi kommer att få designa bilarna själv?

Precis. Allt från hjulupphängning till färgglada dekaler är upp till dig att meka med. Vi får vibbar både från Forza Motorsport 3 och Banjo-Kazooie: Nuts & Bolts när vi kikar på bilverkstaden och det ska bli spännande att se vad andra spelare kommer att spåna fram. Dessutom kommer din förare att bli som en liten Sackboy och för att ge dig en hum om designmöjligheterna kommer 200 ögon och 300 olika munnar finnas att välja bland. Dessutom kan saker som kläder och hjälmar ändras efter behag.

Detta är en annons:

Vilken typ av banor kommer jag få bränna omkring på då?

Det kommer att finnas 30 färdiga banor i spelet när du köper det, men precis som resten av spelet lär mycket tid gå åt till att skapa egna samt ladda ned och testa andras banor. Baneditorn ser ut att bli mycket lättillgänglig men samtidigt med ett djup och stora möjligheter. Du kör helt enkelt en bil över tom terräng och "målar" fram dina drömmars bana, för att sedan fixa till terrängen, texturer, bonusar på banan, träd, sjöar med mera. Eventuellt även kossor.

När du är färdig kan du slänga upp mästerverket på Playstation Network och precis som i Little Big Planet kan dessa betygsättas och även modifieras av andra. Vi vet vilken oerhörd kreativitet spelare har visat prov på i Media Molecules spel och Mod Nation Racers lär inte bli något undantag, förutsatt att tillräckligt många skaffar spelet förstås. Detta lär ge spelet ett enormt omspelningsvärde.

Får jag använda svampar och kasta sköldpaddsskal på medspelarna?

Detta är en annons:

Nej, men liknande power-ups kommer att plockas upp i bubblor på banan. Här finns boostar, målsökande missiler och blixtattacker som kan hjälpa dig nå den åtråvärda guldplatsen. En skön detalj är att om du sparar dina godsaker ett tag och sedan hittar fler av samma sort uppgraderas de till farligare varianter. Vad sägs till exempel om ett enormt åskväder eller en portal som transporterar dig längre fram på banan?

Så detta kan bli riktigt bra alltså?

Vi hoppas på det. Mario Kart är en riktigt bra spelserie, men just denna typ av modifikation och detaljnördighet är något vi har saknat och om Mod Nation Racers samtidigt blir lättillgängligt och personligt har United Front och Sony en hit på gång. Återigen: vanliga, ambitiösa spelares kreativitet kan ge ett enormt mervärde. Join the nation, säger vi.

Modnation RacersModnation RacersModnation RacersModnation Racers
Modnation RacersModnation RacersModnation RacersModnation Racers
Modnation RacersModnation RacersModnation RacersModnation Racers

Relaterade texter

Modnation RacersScore

Modnation Racers

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

I Sonys egna kart-spel är det färdiggnällt på dåliga banor och trista go-karts. Här har du alla möjligheter i världen att skapa...



Loading next content