Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Sonic & Sega All-Stars Racing

Sonic & Sega All-Stars Racing

Sega har dammat av alla sina mest klassiska maskotar och försett dem med små kulörta kart för att tävla Mario Kart-stylee. Jonas har kollat om det finns potential...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Vad är nu det här, ett Mario Kart från Sega?
Jämförelsen ligger nära till hands och visst är det ett kart-spel med Sega-maskotar som kör runt banor från kända Sega-spel samt plockar upp kraftbonusar. Sega har dock satt sin egen prägel på spelet, vilket i praktiken betyder att det inte känns lika polerat som Nintendos motsvarigheter, men desto mer utmanande, innehållsrikt och har nästan lite arkad-känsla. Lite som Segas spel alltid har känts och det är för mig uteslutande positivt.

Arkad-känsla alltså? Kostar det pengar att spela?
Nej, nej. Däremot har utvecklarna Sumo Digital inte satsat på en lika bred publik, utan tänkt lite mer på spelarna. De andra förarna är inga lallande får, utan försöker vinna till varje pris och redan på den lägsta nybörjarnivån krävs flinka fingrar, ilsnabba reflexer samt enorm mängder fulspel för att man inte retligt ska passeras på mållinjen av apan Aiai i hans bananmobil eller B.D. Joe i hans pippgula taxi.

Men det här med "inte lika polerat" får du allt förklara närmare...
Segas klassiska spel har ofta varit spretiga och lite opolerade. Rent av lite buggiga mellan varven. Det har de dock alltid tagit igen på ren spelglädje, och Sonic & Sega All-Stars Racing är inget undantag samt knökfyllt med skön Sega-trivia.

Kan man få lite exempel?
Varenda bana baseras på Sega-spel, här kan man exempelvis tävla runt i Tokyo-To från Jet Set Radio Future medan man poppar till det spelets helt fantastiska musik eller krocka med zombies på House of the Dead-banor. Det finns mängder av härliga figurer som Virtua Fighter-Jacky, Opa-Opa från Fantasy Zone, Alex Kidd och mer obskyra figurer som Robo och Mobo från Bonanza Bros. Till och med Shenmue-Ryo Hazuki finns representerad med gaffeltruck å allt. Till Wii kan du även köra med din Mii och till Xbox 360 din avatar samt Banjo-Kazooie som är med i ett gästspel.

Detta är en annons:

Kul, det ska bli roligt att få tävla med Nights och Toe-jam & Earl!
Tyvärr. Nights flaggar igång tävlingarna och är inte själv med, medan Toe-Jam & Earl inte är med för att deras skapare och Sega inte kom överrens. Men Sonic & Sega All-Stars Racing är ändå väldigt välfyllt och Sumo Digital har sagt att om spelet blir så populärt som man hoppas så kan det blir tal om nedladdningsbart material för att öka på spelets livslängd ytterligare. Men det är som sagt redan välfyllt från start.

Ett lovande partyspel alltså, för man kan väl spela på delad skärm?
Javisst, det är till och med då det kommer mest till sin rätt. Sedan man låst upp alla förare och banor är det ett mer än anständigt utbud Sega bjussar på, och då är det bara att ringa över polarna för lite racing på delad skärm för upp till fyra personer.

Sonic & Sega All-Stars RacingSonic & Sega All-Stars RacingSonic & Sega All-Stars RacingSonic & Sega All-Stars Racing
Sonic & Sega All-Stars RacingSonic & Sega All-Stars RacingSonic & Sega All-Stars RacingSonic & Sega All-Stars Racing
Sonic & Sega All-Stars RacingSonic & Sega All-Stars RacingSonic & Sega All-Stars RacingSonic & Sega All-Stars Racing

Relaterade texter

Sonic & Sega All-Stars RacingScore

Sonic & Sega All-Stars Racing

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Jonas Mäki har tävlat ikapp med Segas färgstarka maskotar i Sonic & Sega All-Stars Racing. Är det lika bra som Mario Kart Wii?



Loading next content