Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Mercenaries

Mercenaries

Martin har besökt LucasArts för att kika närmare på ett av vinterns mest lovande actiontitlar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

I en nära framtid har den nordkoreanska ledningen försiktigt börjat lappa ihop de trasiga relationer landet har med västvärlden. Man fungerar på att öppna upp sina gränser och bli lite snällare helt enkelt. Armén tycker inte att det är någon lysande idé utan tar kontrollen i en våldsam militärkupp. Nu blir det riktigt rysligt. Nordkorea har nämligen tillgång till både kärnvapen och medeldistansmissiler för att sprida död och förintelse långt utanför landets gränser och tanken på att kontrollen över de vapnen ligger i händerna på några halvgalna krigshetsare är skrämmande. Omvärlden reagerar och FN skickar dit en multinationell styrka för att försöka kontrollera situationen. Man behöver dock hjälp att hitta de 52 stycken värsta upprorsmakarna och kontaktar ett företag som hyr ut legosoldater för att få hjälp. Och det är just som det inhyrda skjutjärnet man själv kommer in i spelet.

Mercenaries är strukturellt uppbyggt ungefär som Grand Theft Auto 3. Där huvuduppdragen går ut på att hitta och fånga de 52 huvudskurkarna. Mellan uppdragen kan man själv välja att göra lite vad man vill. Kanske vill du hjälpa FN skydda en hjälpsändning, eller varför inte ta betalt av den ryska maffian för att kapa och stjäla samma transport? Det finns ett antal olika rivaliserande sidor i spelet och väljer man att hjälpa ena sidan så är risken stor att man hamnar i onåd hos någon annan. Spelets kartor är enorma och består främst av två stycken på vardera cirka 100 kvadratkilometer. Enligt Lucas Arts så ska det ta 15 minuter att med en Jeep köra från den ena sidan till den andra. Miljön är som Nordkorea självt, det är stor variation på terrängen och består av så vitt skilda saker som snötäckta berg och täta skogar - allt på samma bana. Man har jobbat hårt med tekniken och Mercenaries är ett av de absolut snyggaste spel vi sett på Playstation 2. Havocs fysikmotor har använts på ett revolutionerande sätt och allt du ser, inklusive byggnader, har ett eget fysiskt värde och går att förstöra.

Man kan välja att spela som en av tre karaktärer. En amerikansk kille som tål en hel del stryk, en engelsk tjej som är en baddare på att smyga och så en svensk karaktär som heter Mattias Nilsson. Han är den snabbaste och smidigaste av de tre och är inte så lite lik gladiatorn Izor. Svenska spelkaraktärer är ungefär lika vanliga som Jonas joggingrundor och vi ser verkligen fram emot att ta med svenske Mattias på lite lovande pang-pang lagom till hösten.

MercenariesMercenariesMercenariesMercenaries
MercenariesMercenariesMercenariesMercenaries

Relaterade texter

MercenariesScore

Mercenaries

RECENSION. Skrivet av Lars Jensen

Varför använda våld när man kan använda diplomati? Spela Mercenaries så förstår du!

1
Mercenaries

Mercenaries

FÖRHANDSTITT. Skrivet av Petter Hegevall

Martin har besökt LucasArts för att kika närmare på ett av vinterns mest lovande actiontitlar



Loading next content