Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Resident Evil: Revelations

Resident Evil: Revelations

Capcoms skräck sprider sig till Nintendos nya 3DS, och denna gång försöker man finna en balans mellan seriens rötter och de senare årens mer actionladdade äventyr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Vad är nu detta, ett bärbart Resident Evil till 3DS?
Visst kan det låta lite underligt, då bärbara format kanske inte är de mest optimala när det kommer till skräckspel. Inlevelse som är ytterst viktigt i denna genre försvåras på grund av liten skärm och sämre kvalité på grafik och ljud. Det finns gott om bevis på detta, och många av dem är faktiskt i form av Resident Evil-spel. Vi har bland annat Resident Evil: Gaiden till Game Boy Color samt en drös kassa mobilspel att dra till med, men till skillnad från dessa så kan Resident Evil: Revelations mycket väl leva upp till sitt namn. Det må vara ett fristående spel, men det är ett ambitiöst och storytungt sådant som är troget de essentiella kapitlen i serien.

Resident Evil: Revelations
Jill Valentine och Chris Redfield år 2005, fyra år före Resident Evil 5.

Hur menar du, vad gör Revelations så speciellt?
Capcom ser Resident Evil: Revelations som nästa stora del i serien, och det bör även du göra. Revelations går tillbaka till seriens skräckrötter med stort fokus på utforkande och pussellösande. Med det sagt använder man sig fortfarande av spelkontrollen från de senare spelen, vilket betyder att du inte behöver oroa dig för frustrerande kameravinklar och knöligt siktande. Den här gången kan man även sikta i ett förstapersonspespektiv för att garantera fullträffen, något som uppskattas då ammunition inte växer på träd i Resident Evil: Revelations.

Nu fick du mig engagerad, men vad handlar Revelations om?
Resident Evil: Revelations utspelar sig mellan del 4 och 5 i serien, där spelaren får återbekanta sig med veteranerna Chris Redfield och Jill Valentine. Platser som besöks av duon är bland annat en hamnstad, ett vinterlandskap och en zombieinfekterad lyxkryssare. Mer än så vet vi egentligen inte. Det har nog inte funnits så många frågor kring vad som hände mellan Resident Evil 4 och 5, men oavsett vad som skedde så verkar Capcom tycka att det var tillräckligt spännande för att göra spel utav det, något som spelets titel och dess första trailer även lovar om.

Detta är en annons:
Resident Evil: RevelationsResident Evil: Revelations
Relationen mellan Jill och Chris verkar ha sett bättre dagar. Vi kliar oss i huvudet över det lilla vi vet om storyn i Revelations.

Låter bra, men hur fungerar det rent spelmässigt?
Trots att man satsat på mer skräck denna gång så spelas Resident Evil: Revelations på samma sätt som de två senaste delarna, fast här med färre fiender och mindre ammunition. Hade du dock väntat dig ett Resident Evil-äventyr som utnyttjar 3D till fullo blir du nog något besviken, då ingenting här blir bättre med 3D-läget påslaget.

Istället tillkommer många nyheter genom konsolens två skärmar. Med hjälp av den undre skärmen kan du hantera din hälsa och dina föremål utan att behöva pausa spelet. Inte nog med att du kan bläddra i menyer utan att stanna upp, du kan även sikta och avfyra dina vapen medan du rör på dig, någonting som vi endast sett en gång tidigare i Resident Evils 15 år långa historia.

Resident Evil: RevelationsResident Evil: RevelationsResident Evil: Revelations
Trots ett bärbart format har man ha lyckats väl med en effektfull och skrämmande atmosfär.
Detta är en annons:

Häftigt, jag kan knappt vänta! När släpps det?
Det här är faktiskt allt vi vet om spelet så här långt. Inget releasedatum har satts, och vi har heller ingen information kring ytterligare spellägen eller något flerspelarstöd likt det i Resident Evil 5. Däremot kan du spana in Resident Evil: The Mercenaries 3D som släpps senare i år till Nintendo 3DS, och använder sig av samma spelmässiga funktioner som går att hitta i Resident Evil: Revelations.

Resident Evil: RevelationsResident Evil: RevelationsResident Evil: Revelations

Relaterade texter

Resident Evil: Revelations HDScore

Resident Evil: Revelations HD

RECENSION. Skrivet av Mathias Holmberg

Jill Valentine åker på kryssning än en gång i denna HD-konvertering av Capcoms bärbara monsterslakt. Mathias har satt betyg på Resident Evil: Revelations - Unveiled Edition

Resident Evil: RevelationsScore

Resident Evil: Revelations

RECENSION. Skrivet av Oskar Nyström

Blodet rusar mot huvudet. Adrenalinet åker snålskjuts och hindrar benen från att vika sig. Oskar har satt betyg på Revelations...



Loading next content