Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Dead or Alive: Dimensions

Dead or Alive: Dimensions

Med sina fina stamtavla tar Dead or Alive: Dimensions plats bland den samling av eminenta fightingspel som årtionden av spelutvecklande har att erbjuda oss. Denna gången till lätthanterliga 3DS

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

På vilket sätt skiljer sig Dimensions från föregångarna i serien?
Enligt utvecklarna själva skall Dead or Alive: Dimensions vara en slutprodukt av allt det bästa från Dead or Alive, Dead or Alive 2, Dead or Alive 3 och Dead or Alive 4. Förutom detta har de olika stridskämparna självfallet lärt sig lite nya steg och även erhållit en del nya banor att härska och söndra på, allt som allt 16 stycken. Nytt är även att bossarna är spelbara.

Vad skall jag tycka om miljöerna?
Din omgivning må vara hyfsat vacker att vila ögat på men har även stor funktion i dina strider. Det finns så kallade Danger Zones som är specifika områden där du kan slå din motspelare genom glasrutor och ned för tak och dylikt. Miljöerna såväl som karaktärerna är i 3D. Bildhastigheten är fördubblad och du får bättre flyt i dina strider.

Dead or Alive: Dimensions
Fokus ligger på själva närstriderna istället för en massa överflödigt hokus pokus.

Dör jag om jag befinner mig i en Danger Zone och sparkas ut från ett tak?
Inte nödvändigtvis. Har du tillräckligt mycket energi kvar och om du överlever fallet så fortsätter kampen på en helt ny bana. Detta levande inslag kräver en del strategiskt tänkande från dig som spelare eftersom det innebär en risk för både dig och din motspelare att vistas i dessa områden.

Detta är en annons:

Jag är helt ny i genren och inte så bra än...
Ingenting att oroa sig över. På din pekskärm finner du en lista med kommandon du enkelt kan utföra. Det är bra eftersom det ger dig de grundkunskaperna kring attackerna du behöver senare och ger dig mer tid att utföra rätt attacker i början. Naturligtvis inget du tvingas använda dig av om du inte vill.

Dead or Alive: Dimensions
Använd dig av olika Danger Zones för att komma till en ny bana eller för att en gång för alla ta kål på din motståndare.

Hur många spellägen har jag att välja mellan?
Det mest märkvärdiga spelläget är varken Arcade, Training, Local Play eller Survival utan det betydligt djupare Chronicle. Då denna resa endast fysiskt tar lite mer än fem timmar att spela igenom, upplever du flera års spelhistoria enda från första Dead or Alive fram till Dead or Alive 4. Söndersprängt med härliga filmsekvenser i 3D tar det dig på en resa med tidigare ovisade delar av historien. Något att se fram emot, oberoende av om du spelat de tidigare spelen i serien.

Kan jag spela med mina polare eller det är ensam som gäller?
Det finns något som heter Tag Challenge, där ni kan spela två stycken mot datorn. Ni har möjlighet att växla spelare mitt under striderna och vissa speciella karaktärspar kan utföra olika moves som gör grymt med skada. Utöver detta har du även möjlighet att spela multiplayer online såväl som lokalt.

Detta är en annons:
Dead or Alive: Dimensions
25 spelbara karaktärer har du att frossa bland, varav 11 av dem är kvinnor. Lättklädda och vackra, men framförallt dödliga.

Är inte Dead or Alive: Dimensons typ det mest sexistiska spelet någonsin?
Det ligger nog nära toppen skulle jag tro, vilket också är något som de ofta kritiseras för. Alldeles nyligen censurerades det japanska omslaget av Dead or Alive: Dimensions för att kvinnan på framsidan visade för mycket hud. Är det trist och fantasilöst att låta kvinnorna springa runt i minimala klädesplagg? Absolut. Tyvärr är det inte ovanligt. Sorgligt är även att Dead or Alive-serien inte är ensamma om att framhäva storbystade kvinnor med gudinnekroppar i sina spel och framförallt tjäna storkovan på det. Det får mig som kvinna att höja ett frågande ögonbryn åt illusionen att detta är något som är överrepresenterat hos kvinnor i verkligheten. Det är upprörande att man som kvinna måste vara sexig för att få plats på skärmen i ett fightingspel och jag tycker det är en besvikelse att spelutvecklare runt om i världen inte kan flytta handen från byxskrevet länge nog för designa en vanlig kvinna, eller i alla fall ge henne lite att ha på sig.

Dead or Alive: DimensionsDead or Alive: DimensionsDead or Alive: DimensionsDead or Alive: Dimensions
Dead or Alive: DimensionsDead or Alive: DimensionsDead or Alive: DimensionsDead or Alive: Dimensions
Dead or Alive: DimensionsDead or Alive: DimensionsDead or Alive: DimensionsDead or Alive: Dimensions

Relaterade texter

Barnporr i Dead or Alive 3DS?

Barnporr i Dead or Alive 3DS?

NYHET. Skrivet av Jonas Elfving

Dead or Alive: Dimensions till Nintendo 3DS släpps inte i Norden. Efter att Bergsala hotats med polisanmälning för barnpornografi har Nintendo bestämt sig för att inte distribuera spelet...

Dead or Alive: Dimensions

Dead or Alive: Dimensions

FÖRHANDSTITT. Skrivet av Cristina Ekstrand Hansen

Med sina fina stamtavla tar Dead or Alive: Dimensions plats bland den samling av eminenta fightingspel som årtionden av spelutvecklande har att erbjuda oss...



Loading next content