Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Lego Lord of the Rings

Lego Lord of the Rings

Fylke, Gollum, Frodo and hela ringens brödraskap förvandlas till Lego senare denna månad, och Mathias berättar varför det är något att bli väldigt uppspelt över...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Vi vet väl alla vad man kan förvänta sig från ett Lego-spel nu för tiden, eller hur? Både på gott och ont. Lättsamt plattformande, kombinerat med charmiga tolkningar av några av vår tids mest älskade berättelser. Slutresultatet blir alltid skoj för hela familjen, och även väldigt beroendeframkallande.

Tyvärr känns det som att den spelmässiga kärnan inte uppdaterats sedan det allra första LEGO Star Wars släpptes för en konsolgeneration sedan. Utvecklarna Traveller's Tales verkar vara medvetna om det också, och nu vill de ändra på det. Oktober månads Lego Lord of the Rings innehåller nämligen några av de grymmaste nyheterna i ett Lego-spel någonsin.

Lego Lord of the Rings
En av höjdpunkterna i dessa spel är alltid att återuppleva sina favoritstunder i danska leksaksklossar.

Glöm allt du vet om de små hubbvärldarna, och de där dörrarna som leder till korta, linjära banor. I Lego Lord of the Rings är hela Midgård öppen för utforskning, och layouten är tagen direkt från kartorna som J.R.R. Tolkien ritade upp när han skrev sin fantasyepos. Som Frodo (och 80 andra spelbara karaktärer) får vi vandra genom hela Sagan om Ringen-trilogin, ända fram till Mordor. Lego Mordor, alltså.

Detta är en annons:

Det är dock Peter Jacksons filmtrilogi som fått stå för inspirationen. Det är till och med originaldialogen från filmen som används i spelets mellansekvenser. Med det sagt så finns det fortfarande mycket att göra i form av sidouppdrag, och mycket av det innehållet är taget direkt från böckerna. Vi snackar om ett Midgård fyllt med mystiska grottor och farliga sagoväsen, och resultatet lär bli en Lego-värld som kommer till liv på ett helt annat sätt än vad vi sett tidigare i serien.

Även spelmekaniken är mer ambitiös än tidigare, och är snarare hämtad från traditionella actionäventyr än från den sandlåda som vi normalt sett förknippar dessa spel med. Man har bland annat full kontroll över kameran, och det finns till och med vissa inslag av karaktärsutveckling. Allt eftersom Frodo, Legolas och de andra blir starkare och får nya föremål i storyn kommer även deras förmågor i spelet att utvecklas. Spelaren kan till och med skapa helt nya vapen och rustningar genom att samla gömda Lego-klossar och ta dem till en smed.

Lego Lord of the Rings
Precis som i tidigare Lego-spel har de olika karaktärerna olika förmågor som måste användas för att komma vägare i spelet, och man kan även återbesöka tidigare banor för att hitta ännu fler gömda hemligheter.

Ett Lego-spel är dock inte komplett utan den där charmiga slapstick humorn som vi alla älskar, och av det vi fått se så verkar Traveller's Tales ha gjort ett bra jobb med att balansera humorn med förlagans lite allvarliga stunder. Ett bra exempel kommer från slaget om Helms klyfta, där några Uruk-hai-soldater sörjer sin väns död innan de stormar borgen. Man kan inte hjälpa att le under dessa scener.

Detta är en annons:

Tolkiens saga är magisk, och det är även Lego, så det känns såklart fantastiskt att se de två tillsammans. Traveller's Tales verkar ta det absolut bästa från båda världarna, vilket ger spelet en stor potential. Och för mig är det är nog för att göra Lego Lord of the Rings till ett de mest efterlängtade titlarna den här spelhösten.

Relaterade texter

Lego Lord of the RingsScore

Lego Lord of the Rings

RECENSION. Skrivet av Carl Brännström

Gamereactors nytillskott Carl "Brännan" Brännström har utforskat en plastigare, kantigare version av Midgård...

Lego Lord of the Rings

Lego Lord of the Rings

FÖRHANDSTITT. Skrivet av Mathias Holmberg

Fylke, Gollum, Frodo and hela ringens brödraskap förvandlas till Lego senare i år, och Mathias berättar varför det är något att bli väldigt uppspelt över...



Loading next content