Svenska
Gamereactor
förhandstittar
My Friend Pedro

5 snabba: My Friend Pedro

Bananer? Pedro? Massa våld? Vi tar snabbt pulsen på det svenskutvecklade My Friend Pedro...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

My Friend Pedro? Handlar det om chefredaktör Hegevall eller?
Nej, det gör det faktiskt inte, även om det är lätt att tro det. Ett spel om chefredaktören hade mest troligen handlat om tonfisk; Real Tuna Simulator 1.0. My Friend Pedro är förmodligen långt mer intressant. Det är ett sidoscrollande spel med stort fokus på vapen och hur man på bästa sätt använder dem i spektakulära vansinnesmanövrar. Det handlar om vänskap, våld, kulor och bananer - precis som det verkliga livet, och är faktiskt helt utvecklat av svensk herre vid namn Victor Ågren. Det ser så där härligt gammaldags ut i sin spelbarhet samtidigt som det är proppat med finfin grafik och häftiga effekter. My Friend Pedro handlar om bananen Pedro.

My Friend Pedro
Skjuta åt alla håll samtidigt, en självklarhet i My Friend Pedro.

Vad är bananens roll i det hela?
Det vet vi inte ännu, mer än att bananen kommer att vara spelarens kompis och kommer säkerligen ha en del att säga under äventyret. I spelets trailer kan vi höra den prata, med någon slags sydeuropeisk brytning. Han verkar vara en härlig banan som egentligen inte gillar våld. Däremot måste det ibland tas i med hårdhandskarna när situationen kräver det och Pedro är inte rädd för att bli lite smutsig. Huruvida Pedros roll under spelet kommer utvecklas kan vi endast spekulera i, men gissningsvis har vår banankompis mer att göra med helheten och vem vet, det kanske till och med finns gömda agendor som kommer fram?

My Friend Pedro
Exakt vad som försigår här kan vi endast spekulera i, men visst ser miljövariationen underbar ut?
Detta är en annons:

Vad exakt går det ut på då?
Det gäller att avrätta fiender. Kort och gott. Men, det är inte exakt allt. Det gäller att göra det snyggt också. My Friend Pedro ser ut som en riktigt påkostad rulle från Hollywood i sina bästa stunder. När karaktären slänger sig genom rummet, ett maskingevär i varje hand, och pepprar sönder allt som finns i så många riktningar som möjligt samtidigt går det inte låta bli att dra lite extra på smilbanden och bli hänförd av våldsdansen på skärmen. Räkna med att hoppskjuta dig igenom varierade omgivningar bestående av skitiga bakgator, restauranger och hisschakt. Miljövariationen ser utmärkt ut och de olika nivåerna är proppade med färger och detaljer som blandas med blod och kulrök efter vår duos framfart. Det ser ut som att My Friend Pedro är ett sådant spel som är otroligt lätt att plocka upp men också att de kommer innehålla tillräckligt med utmaning för att hålla oss intresserade rakt igenom. Vi gissar också på att de olika nivåerna kommer ha ett poängsystem där det går att komma tillbaka för att försöka göra saker och ting ännu mer spektakulära än innan, något som alltid är kul. Spelet kommer även med en inbyggd GIF-generator vilket alltså gör att du snabbt kan berika hela internet med påhitten som du utför.

Hoppa och skjuta? Är inte det som vilket Mario-spel som helst?
Ja, även om Mario sällan är bestyckad med blykanoner och fräsig gasmask. Det finns andra saker att göra i My Friend Pedro också. Vid något tillfälle kommer du exempelvis behöva köra motorcykel, och vi gissar på att det kommer gå fasansfullt snabbt, säkert på flykt undan någonting som vill tilldela dig så mycket stryk som möjligt. Fysikbaserade pussel kommer också att vara en del av äventyret, för den som känner att man behöver andas lite mellan all högoktanig action och bananer. Dead Toast Entertainment (som studion heter) har inte visat upp överdrivet mycket än och vi förväntar oss en hel del överraskningar. Vi tror på förhand att det är fruktansvärt kul att hänga upp och ner i ett rep och skjuta vild omkring sig för att sedan landa på någon stackars fiende och avsluta med en hoppspark i nyllet. Har vi sagt att My Friend Pedro ser ganska våldsamt ut? Våldsamt och humoristiskt.

My Friend Pedro
Om du blir trött på att skjuta saker (?) kommer det finnas delar som utspelar sig på motorcyklar också. Det är bra.

Det låter underbart skoj! När och var kan jag spela?
Väldigt, väldigt snart faktiskt. My Friend Pedro släppas på PC och Nintendo Switch redan i Juni. Vi råder dig redan nu att börja knapra bananer till allt. En banan i yoghurten på morgonen, en på gymmet, två på pizzan till lunchen, en till glassen på eftermiddagen och till sist avslutar du med en klase bananer i sängen framför senaste avsnittet av På Spåret. Gör du det varje dag fram till Juni kommer du inte bara inse att banan är en fantastisk frukt, du kommer också vara helt och hållet redo när My Friend Pedro släpps.

Detta är en annons:

Relaterade texter

0
My Friend Pedro på väg till Playstation 4

My Friend Pedro på väg till Playstation 4

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Det kan bäst beskrivas som en sidoscrollande kombination av Stranglehold och Tony Hawk, och var ett av de mest underhållande spelen under 2019. Vi talar om My Friend...



Loading next content