Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Ghost Recon: Breakpoint

Ghost Recon: Breakpoint

Vi har spelat sex timmar av Ghost Recon: Wildlands-uppföljaren Breakpoint, och här är våra intryck...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Ghost Recon: Wildlands hade tyvärr några svagheter som inte ens två år av uppdateringar har lyckats fixa, men samtidigt var så mycket bra i spelet att jag inte hade några invändningar mot att åka till Paris för att spela sex timmar av uppföljaren; Ghost Recon: Breakpoint. Med ett större fokus på realism, några nya färdigheter och en ny ögrupp att utforska - står det redan klart att Breakpoint är mer i min smak, men efter denna resa är det fortfarande även tydligt att Ubisoft inte har fixat allt.

Låt oss börja med det positiva. För det första går resan från Wildlands-tolkningen av Bolivia till den fiktiva ögruppen Auroa. Därmed behöver utvecklarna inte anpassa sig efter verkligheten och utrymmet för variationen har vuxit. Jag fick bara utforska de nordligaste delarna av Auroa, men det blev snabbt tydligt att variationen nu är bättre. Att kunna gå från tät djungel till snöklädda berg speglar kanske inte spelets påstådda fokus på realism, men det är verkligen mycket trevligare för ögonen. Flera av områdena har också olika arkitektur, byggnader och fiendetyper, som på papperet ska göra det lättare att veta var du är och minska risken för att tröttna på omgivningen.

Ghost Recon: Breakpoint
Animationsarbetet är av absolut toppklass.

En annan sak som du snabbt kommer att märka är hur nära kameran är din figur. Detta ger flera fördelar. Först och främst ökar det inlevelsen och intensiteten i hektiska strider. Samtidigt hjälper bidrar det med att lyfta fram den förbättrade grafiken. Fokuset på story och filmiska sekvenser får dessutom mer liv av de kraftigt förbättrade ansiktsanimationerna. Visst, flera av karaktärerna och situationerna som jag stötte på var stundtals överdrivna på serietidningsliknande premisser och hade nästan tvingad humor, men de var långt ifrån lika ostiga som det Wildlands erbjuder. Flera av de första scenerna med Jon Bernthal - här känd som Cole D. Walker - var förvånansvärt coola, så hoppet finns om en story jag kommer engagera mig i.

Detta är en annons:

Hur som helst, de snyggare detaljerna och tjusigare texturerna är bara en liten del av nyheterna i presentationen, där det nya animationssystemet känns som den stora stjärnan. Du kommer fortfarande att se några styva och ibland konstiga rörelser när du går i berg eller över små hinder på vägen, men jag är villig att förbise vissa sådant när animationerna i allmänhet ser flytande och naturliga ut. Oavsett om din karaktär försöker hålla balansen medan du glider nerför en sluttning eller smyger dig genom gräs med den nya kamouflagefunktionen så ser allt imponerande smidigt ut.

HQ

Som ett stort fan av Metal Gear Solid 3: Snake Eater var sistnämnda något jag ofta utnyttjade. Auroa känns verkligen som en härlig sandlåda när du inser hur du kan använda dina nya manövrer och tricks för att förvandla jägarna till bytesdjur. Flera av våra videofilmer visar hur extremt effektiv denna kamouflagemetod kan vara, och att ligga centimeter bort från en intet anande patrull innan du dödar den sista mannen i raden med en cool knivattack medan du dödar dina andra tre med synkroniserade skott är oerhört coolt, och nästan lite för enkelt.

Skadesystemet är inte lika påträngande som jag hade fruktat heller, och är till stor del bara ett spänningsbyggande element som gör att du får avgöra om du behöver bandage eller den sedvanligt magiska sprutan under rejäla dueller. Att tillverka dessa verktyg kräver såaklrt resurser, men det finns så många av dem i världen att jag aldrig hamnade i situationer där jag var utan mediciner. Därför är den enda negativa sidan av detta att du kommer behöva spendera några sekunder nu och då medan du fixar dig själv. Sedan finns det andra saker jag är mer bekymrad över.

Detta är en annons:
HQ

Breakpoint fixar som sagt inte allt från Wildlands. Auroa är uppenbarligen mer kreativt utformat, men det får inte per automatik platserna att kännas autentiska. De som har spelat Far Cry eller andra spel med öppna världar som saknar den där slutgiltiga touchen vet vad jag pratar om. Världen känns inte riktig och dynamisk när du ständigt möter samma patrull och människor som står på exakt samma platser nära ett fordon. Hur många gånger kan du döda samma fiender på samma sätt innan det blir monotont och tråkigt? Dessutom känns fordonen fortfarande extremt arkadliknande, där de nästan svävar över asfalten och driftar på ett sätt som för tankarna till svävare. Ibland valde jag bara att springa långa sträckor istället för att köra, och när långa sträckor känns alltför tomma blir det inte särskilt mycket underhållning heller.

Då är det suveränt att multiplayerdelen Ghost War kommer att finnas tillgänglig från första stund denna gång, och att Ubisoft har lyssnat på feedback från Wildlands-spelare och analyserat det spelet. Genom att både implementera flera av de nya spelmekanikerna från kampanjsektionen och hämta en hel del inspiration från Battle Royale-konceptet har de lyckats göra denna del mer intressant för min del. Utrustning och resurser kommer nu att spridas över alla banor, och när en radioaktiv cirkel börjar krympa mot slutet av varje runda kommer automatiskt bli hektiskt när man spelar mot andra. Förmågan att dra eller bära soldater till återupplivning ledde ofta också till några otroliga comebacker, och kombinerat med olika banor som verkar passa alla spelsätt, så tror jag att Ubisoft har en multiplayerhöjdare på gång här.

Ghost Recon: Breakpoint
Jon Bernthals skurk Cole D. Walker ser ut att bli en ljuvlig antagonist.

Kort sagt, det råder ingen tvekan om att Ghost Recon: Breakpoint verkar vara en tvättäkta uppföljare till Wildlands. Ubisoft har förbättrat flera saker jag inte gillade särskilt mycket i föregångaren. De nya omgivningarna erbjuder fin variation, det nya animationssystemet ökar inlevelsen rejält och fokuset på realism genom att man nu kan skadas, flytta på kroppar och en kamera närmare all action ger välbehövlig fräschör. Hur som helst, jag är inte helt okritisk, eftersom spelet fortfarande verkar vara ganska monotont med alltför snarlika uppdrag och sterila omgivningar. Att bara ta det klassiska Ubisoft-receptet för live service-spel samt fylla det med hundratals intetsägande och tråkiga samlarföremål - är ingen garant för att spelarna ska strömma till. Det finns fortfarande tid att fixa detta, men miljontals gamers har varit villiga att förbise dessa brister i föregångarna, så det är viktigt att notera att jag ändå hade roligt under de sex timmarna jag fick spela.

Ghost Recon: BreakpointGhost Recon: BreakpointGhost Recon: BreakpointGhost Recon: Breakpoint
Ghost Recon: BreakpointGhost Recon: BreakpointGhost Recon: BreakpointGhost Recon: Breakpoint

Relaterade texter

Ghost Recon: BreakpointScore

Ghost Recon: Breakpoint

RECENSION. Skrivet av Andreas Blom

Så är Tom Clancy's spöken tillbaka efter Wildlands-eskapaderna och det är ett minst sagt mättat och genomskinligt äventyr som väntar oss. Breakpoint må underhålla stundvis, men är på det stora hela långt ifrån lika solitt som hade önskat.

9
Ubisoft utlovar mer NFT i framtida spel

Ubisoft utlovar mer NFT i framtida spel

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

I går avslöjades det att Ubisoft beslutat att lägga ner stödet för Ghost Recon: Breakpoint, vilket släpptes redan 2019. Även om de ska hålla servrarna igång, kommer det...



Loading next content