Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Arlo Go 2 (LTE / Wi-Fi)

Efter sju månader tillsammans med Arlos grundutbud har Hegevall lagt vantarna på den nya LTE-kameran Go 2, och är lika imponerad som tidigare...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Det har gått ett halvår nu, eller lite mer än ett halvår faktiskt. Jag har kört Arlos kompletta system på mitt hus och gård sedan förra hösten och därmed verkligen långtidstestat deras kameror, åtminstone i jämförelse med hur det vanligtvis brukar se ut i alla fall, när vi på Gamereactor recenserar prylar. Oftast handlar det om kanske tre dagars användande ibland sju. Aldrig 200. Förutom här då.

HQ

Att kalla Arlo för hem-övervakningsvärldens Apple (phuh) är såklart en väldigt fin komplimang, och det är så jag ser på dem. Dyra, snygga, supergenomtänkta komponenter i läckra förpackningar som presterar väldigt bra och väldigt bra över tid. Jag har haft noll bekymmer (0) med mina sju Arlo-kameror, anser att batteritiden som de alla erbjuder (oavsett modell) är mycket godkänd och tror inte riktigt att jag skulle trivas lika bra i mitt hus, idag, om jag inte hade full videoövervakning dygnet runt. Inte för att jag bor i ett stökigt område (tvärtom) och inte för att jag är otrygg av mig (tvärtom) men känslan av att ha full koll, alltid, och alltid kunna logga in på sitt system och se vad som sker runt sitt hus - är fantastisk. Jag har lärt mina Arlo-kameror att känna igen brevbärare från flertalet olika fraktfirmor, jag svarar ibland direkt i min ringklocka om någon plingar på dörren då jag är exempelvis på gymmet och jag håller koll på min flickväns rymningstokiga hund via min Floodlight på baksidan, ut mot gården.

Arlo Go 2Arlo Go 2
Arlo är för mig väldigt mycket som hem-övervakningens Apple. Stilfullt designade, hållbart pålitliga, bekymmersfria och dyra.

Arlo-appen är superb, kamerorna är superba, ekosystemet som Arlo byggt fungerar felfritt och under smällkalla vintern under slutet av 2021 stötte jag på noll problem med den totala funktionaliteten trots att temperaturen kröp ned under -20-sträcket ett par dagar där i december. Frågar du mig om vad jag anser om Arlos produkter får du alltså inget annat två redigt feta, överdimensionerade gubbtummar uppkörda rätt upp i vädret. Och inget annat. Det var också (naturligtvis) därför som jag blev lite extra glad när nya kameran Go 2 dök upp i slutet av förra veckan.

Alla Arlo-kameror som släppta fram till Go 2 kräver wifi och kommunicerar genom trådlöst internet till appen i din telefon. Go 2 är den första av sitt slag (från Arlo) som rymmer ett SIM-kort och därmed kan placeras precis var som helst, där det inte finns wifi. Vill du se vilka djur som rör sig ute i skogen om nätterna? Pang, skruva upp en Arlo Go 2 på en normalhög tallstam. Vill du hålla koll på din bil när du är på semester och parkerar i ett icke upplyst område? Bam! Placera Arlo Go 2 någonstans där den inte syns och håll järnkoll via mobilen. Eller sätt den på husvagnen och fånga bilder från hela din campingsemester för att sedan klippa ihop ett collage. Vill du spionera på grannarna vid din fjällstuga 31 mil bort från där du bor? Bam! Skruva upp Arlo Go 2. Naturligtvis behövs ett SIM-kort samt ett abonnemang och för den som vill finns det SD-kort-plats i denna kamera också, vilket möjliggör fysisk lagring inuti själva kameran istället för Arlos egen moln eller en stationär HD vid din wifi-anslutna Arlo HUB.

Detta är en annons:
Arlo Go 2Arlo Go 2Arlo Go 2
Installationen går på några ynka sekunder.

Jag har testat Go 2 med ett SIM-kort i och det har fungerat lika felfritt som det gjort då jag testat den via wifi. Kameran filmar i 1080p, den har nattläge och tvåvägskommunikation vilket gör att du kan prata in i din telefon och kommunicera med den du fångat på bild. Det finns 12 gångers digital zoom i Go 2 samt en spotlight med 850 nits i ljusstyrka som lyser upp ett cirka 12 meter stort område, nattetid. Go 2 mäter åtta centimeter på höjden, 12 centimeter på längden och sex centimeter på bredden och den väger 490 gram. Monterar den gör man enkelt med två stycken skruvar och det medföljande metallfästet är sedan ställbar 360° vilket gör det superenkelt att rikta om kameran.

Det enda negativa med Arlos kameror, som egentligen inte är särskilt knepigt sett till vad man faktiskt får, är det faktum att det krävs en prenumeration på Arlo Secure för att kunna ta del av alla kamerornas funktioner. För mig är det ingen större kostnad särskilt med tanke på hur beroende jag blivit av mitt numer åtta kameror stora system som hjälper mig att hålla en helt annan koll på mitt hus och min gård, än innan - Men jag kan samtidigt förstå de som tycker att det är negativt att prenumerationen kostar 99 kronor per månad med tanke på hur dyra kamerorna är i sig. I slutändan är Go 2 en lika lysande produkt som Ultra, Ultra 2, Pro 4, Essential, Floodlight samt Doorbell. Fantastiska produkter rakt igenom, enligt mig.

09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Lysande design, smart fäste, enkel att installera, bra batteri, superb app, problemfri funktionalitet, tålig plast, bra videokvalitet
-
Kräver prenumeration på Arlo Secure
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

1
Arlo Go 2 (LTE / Wi-Fi)

Arlo Go 2 (LTE / Wi-Fi)

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Efter sju månader tillsammans med Arlos grundutbud har Hegevall lagt vantarna på den nya LTE-kameran Go 2, och är lika imponerad som tidigare...



Loading next content