Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Joytech Control Center 540C

Vi har hårdtestat Joytechs speloptimerade komponentdelare 540C och kan glatt meddela att vi aldrig tänker dra i en komponentkabel bakom TV:n någonsin igen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Det är ett i-landsproblem av smått galaktiska proportioner, jag vet, men jag har länge stört mig på att min HDTV bara har ett uttag för komponentkablar. Därmed måste jag rycka och slita hejvilt när det ska kopllas in en Gamecube, en Playstation 2, en Wii eller kanske en Xbox 360. Störande värre och inte särskilt snällt mot uttagen bakom TV:n heller.

Därför kommer Joytech Control Center 540C som en skänk från ovan med möjlighet att koppla ihop inte mindre än fyra komponentanslutna apparater och hela fem om en av dessa är Xbox 360. Dessutom finns en sjätte ingång för kompositvideo på fronten under den lucka där man hittar två USB-portar på Xbox 360. Control Center 540C är nämligen skräddarsydd runt Xbox 360 så till den milda grad att den är designad som Xbox 360 och har en speciell kabel för smidig direktanslutning.

Joytech Control Center 540C har till och med en löstagbar front, vilken dock inte är till för utbytbara sådana a'la Xbox 360 utan där bakom hittar man alla knappar för finliret. Varje plats utom den som är reserverad för Xbox 360 går att ställa in om man vill att den ska sända ut en komposit/S-video-signal eller komponent.

Xbox 360-platsen ansluts med en medföljande kabel som ser ut som Xbox 360-kontakten i båda ändar. Sedan följer kablar med som kopplas in i på utgången i din Joytech Control Center 540C och därefter ansluts till TV:n. Busenkelt och mycket smidigt. En fjärrkontroll medföljer med vilken man därefter väljer vilken kontakt man vill ska vara den som är aktuell. Man kan alltså ha exempelvis både Wii och Xbox 360 igång samtidigt och växla mellan dem med fjärrkontrollen.

Joytech Control Center 540C har även optiska in- och utgångar på alla kontakter utom den på fronten med endast kompisit och röd/vit-ljudkontakt. De är väldigt enkla att ansluta och sedan är det bara att ansluta enheten till sin ljudsystem hemma.

Detta är en annons:

En tacknämlig funktion är att Joytech Control Center 540C dessutom har sex kontakter för nätverkskabel, vilket lär uppskattas av alla utan router eller trådlöst nätverk hemma. Det går alltså att ha flera enheter anslutna så man kan surfa och spela spel online på Xbox 360 samtidigt. Kanske inget proffsgamern eftersom den inte är optimerad för spel men fullt funktionsduglig.

Mycket snack om Xbox 360, men det går givetvis att ansluta andra enheter till den. Min har exempelvis alla enheter jag nämner i första stycket anslutna. Tack vare att det finns en liten display på fronten kan man skriva in vad varje enhet heter så man slipper sitta komma ihåg vad som är inkopplat på vilket ställe. Xbox 360 finns alltid på kanal ett eftersom enheten som sagt är optimerad för just Xbox 360, men på min kanal två står det exempelvis Wii och trycker jag på trean lyser ordet "Kuben" med stora bokstäver. Fiffigt.

Även om Joytech Control Center 540C känns aningen plastig och även om den är så skräddarsydd efter Xbox 360 att andra konsolägare kan tänkas dra sig för att köpa den, är den ett bra och billigt alternativ för de flesta. Visst finns värre proffsgrejer för att köpa, men denna är optimerad efter spel och har så mycket funktioner att den numera står parkerad under min HDTV permanent. Så bra känns det faktiskt och jag rekommenderar varmt ett inköp.

Joytech Control Center 540C
Detta är en annons:
Joytech Control Center 540C
08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Många ingångar, stödjer både komponent, S-video och Euro AV, nätverksstöd, särskild Xbox 360-ingång
-
Stödjer inte RGB, aningen plastig
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texterLoading next content