Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Razer Deathadder

Razers nya dödsmus har ett rejält bett. Martin tar på sig skyddshandskarna och tittar närmare på den högteknologiska reptilmusen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Razer har allt sedan den klassiska Boomslang 2000-råttan varit den oberoende specialisten på farliga spelmöss. Deras förra spelråtta - Copperhead är en mycket kompetent lekkamrat. Personligen så gillade jag inte riktigt den något klena storleken. Samma anledning gör att jag har svårt för den omåttligt populära Logitech G5. Därför har jag själv använt Microsofts Habu som passar lite mer manliga händer.

HQ

Deathadder stöpt lite i samma form och ställer man den brevid Habun så är det inte mycket som skiljer dem åt. Deathadder är något högre och knapparna är en del av själva höljet. Den har inte heller Habuns (och Copperheadens) ljusslinga runt kroppen. Istället ståtar den med den obligatoriskt pulserande razerloggan. Precis som habu har den två huvudknappar och två tumknappar. Givetvis finns det också ett klickbart scrolljkul.

Jag har testat musen främst i betan till Quake Wars: Enemy Territory. Det är just den typ av infernalisk onlineskjutare som tar fram det bästa ur en ordentlig spelmus. Deathadder presterar perfekt, inga problem. Ergonomin gör att jag inte blir trött i armen och precisionen skördar sjuka mängder fiender. Jag är mer än nöjd.

Nu är det ju få saker som är helt perfekta. I Deathadders fall är svagheten de få knapparna. Moderna möss brukar ge möjligheten att ställa känsligheten så att man, när som helst kan välja snabbhet eller precision. Det kan man givetvis också på Deathadder, men inte med särskilda knappar för justeringen. Man måste alltså använda en eller två av de vanliga knappar som musen är utrustad med. Är man då en spelare som brukar använda musens knappar för att ladda om, huka sig eller något annat så tar det snabbt slut på knappar. Räddningen är att mushjulets klickfunktion är väl avstämd och det är ingen risk att rulla hjulet när man klickar på det, som hos en del andra möss.

Förutom något få knappar så är Deathadder en närmast perfekt spelmus. Den ligger störtskönt i handen. Har en skön, lite ruggad känsla som gör att man inte slinter. Den är något mer diskret ljussatt än den tidigare Copperhead, något jag gillar. Deathadder är en mycket bra spelmus som jag varmt kan rekommendera.

Detta är en annons:
Razer Deathadder
Razer DeathadderRazer DeathadderRazer Deathadder
09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Perfekt form, sköna knappar, bra prestanda
-
Få knappar
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

Razer Deathadder

Razer Deathadder

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Martin Forsslund

Razers Deathadder är en riktigt högpresterande spelmus i det övre premiumskiktet



Loading next content