Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Logitech G9 Gaming Mouse

Uppföljaren till Logitechs omåttligt populära G5-mus är här. Precis som Microsofts nya Sidewinder kräver den lite tillvänjning. Kommer du överrens med den så har du ett riktigt vasst vapen vid din sida

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Logitech har länge gjort riktigt bra spelmöss. De har kanske inte känts lika mycket edge som Razer, men har inte heller haft samma kontorsråttestämpel som Microsoft, ibland oförtjänt, belönats med.

HQ

Modellen G5 har skördat många framgångar runt om i världen och var en riktigt vass spelmus med många vettiga funktioner kopplat till fin prestanda. Personligen hade jag lite svårt att vänja mig vid formen, men respekterade ändå kvalitetskänslan och precisionen.

Kraven på Logitech att presentera en ny och vassare uppföljare har funnits ett tag. Spelare över hela världen har väntat spänt på att se hur företaget ska kunna möta konkurrensen från bland annat Microsoft som på senare tid seglat upp på marknaden med ett par riktigt intressanta modeller.

Nu fick vi rejält svar på tal med den nya G9:an. Det är en stealth-kantig skapelse med robust känsla och intressanta funktioner. Det är lätt att jämföra med Microsofts nya Sidewindermus. G9 är inte formgiven på samma, nästan överdrivna, sätt som Sidewinder. På samma gång känns den ändå fräsch i designen och lite sådär lagomt farlig.

Kvalitetskänslan är i yttersta toppklass och musen känns mycket stabil. Logitech menar att musens knappar ska klara 8 000 000 klick och tassarna klara av att glida 250 kilometer innan de är slut. Att man vågar utlova tre års garanti tyder ju också på att man tror på bygget.

Detta är en annons:

På ytan kanske den är snyggt återhållsam, men under skalet döljer sig rejäl prestanda. Självklart kan man justera vikten med hjälp av de medföljande vikterna. Tyvärr kärvar viktkasetten en del på grund av de utbytbara skalen, men det är ett mindre problem då man inte byter vikter så ofta när man väl hittat en skön nivå.

Givetvis kan man justera upplösningen och därigenom känsligheten i tre steg undertiden man spelar. Reglaget sitter lite illa till bakom vänster musknapp och det kräver lite övning innan hanteringen sitter som en smäck.

Mushjulet är av gummiklädd metall och kan ställas in så att det inte rullar i hack utan helt fritt. Med musen följer det två stycken skal. Det ena är något större och lätt ruggat. Det andra, som kallas precisionskalet, är mindre och har en mer tydligt ruggad yta. Hur man upplever storleken på en spelmus är ju mycket individuellt. Själv hade jag från början problem med att musen är rätt liten. Man vilar inte handen på den utan den ligger mer i handens framkant. Ovant för mig, men bra ergonomiskt då handledsvinkeln blir naturlig.

Genom det medföljande programmet så kan man ställa in en hel del parametrar samt lagra dessa i profiler. Profilerna når man genom en knapp under musen och de följer med även om du flyttar musen till en annan dator. Man kan även koppla färgen på musens lysdioder till olika profiler vilket gör att man enkelt ser vilken profil man använder.

Detta är en annons:

På musens undersida finns tre stycken gigantiska glidytor. Musen glider lättare och bättre än med någon av de tre uppsättningar tassar som följer med Sidewinder. Tyvärr är musens kanter något vassa. Det är inget som på något sätt är obekvämt, men om man vinklar musen en halv millimeter åt sidan så nyper den mot underlaget. Irriterande när man råkar ut för det.

På det stora hela är Logitechs G9-mus en riktigt vass rackare. Formen kan kräva lite tid att komma överrens med, speciellt om du är van med Logitechs mer organiskt formgivna råttor eller Microsofts jättemöss. Kommer du förbi det låga hindret så har du marknadens mest kompetenta spelmus i din hand.

Logitech G9 Gaming Mouse
Logitech G9 Gaming MouseLogitech G9 Gaming MouseLogitech G9 Gaming MouseLogitech G9 Gaming Mouse
09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Utbytbara skal, variabel vikt, skön kvalitetskänsla
-
Kan kännas liten, luckan till viktkasetten kärvar hårt
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

Logitech G9 Gaming Mouse

Logitech G9 Gaming Mouse

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Martin Forsslund

Uppföljaren till Logitechs G5-mus är här. Precis som Microsofts nya Sidewinder kräver den lite tillvänjning. Kommer du överrens med den så har du ett riktigt vasst vapen vid din sida



Loading next content