Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Avantree Roxa

Bluetooth är smidigt, särskilt när man vill strömma ljud. Är din anläggning lite äldre finns det adaptrar. En av de bästa heter Roxa.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Bra ljudgrejer är ofta sparsmakade. Vill du hotta upp din anläggning med bluetooth finns det adaptrar som fixar det. Hittills har de flesta sett likadana ut, men kinesiska Avantree tänker lite annorlunda med sin Roxa.

HQ

Roxa kostar ungefär 300 svenska kronor vilket är relativt billigt med tanke på att den stödjer den så kallade apt-x-tekniken, som enkelt uttryckt är ett sätt att strömma ljud över bluetooth med högre kvalitet än tidigare.

Det mest intressanta med Roxa är däremot designen. De flesta tillverkare gör adaptrar som kopplas med sladd till stereon eller radion, och en annan sladd till eluttaget. Avantree har istället byggt in all elektronik i en klump som sitter direkt i uttaget. Därifrån löper sedan en tunn sladd med ljudsignalen.

Avantree Roxa
Tack vare inbyggd usb går det att ladda mobilen direkt från Roxa, om du skulle ha dåligt med lediga eluttag.

Designen gör att den är mindre i vägen och ska du ha bluetooth i en stationär anläggning är det klart bättre än alternativen. Dessvärre, eftersom Roxa sitter direkt i uttaget, går det inte att använda den mobilt.

Detta är en annons:

När den sätts i ett uttag går Roxa in i pairing-läge automatiskt och vi har inga problem att få den att lira ihop med olika typer av mobiler och plattor. Eftersom den sitter i uttaget är Roxan alltid på, så det går snabbt att komma igång när man vill spela något. Om du redan synkat med en mobil men vill lägga till en till, drar du förresten bara ut Roxan ur uttaget och sätter in den igen.

Avantree Roxa

Ljudmässigt finns inget att klaga på. Det finns ingen hörbar skillnad varken i stereo eller köksradio mellan Roxa och en betydligt dyrare konkurrent. Det är ett gott betyg eftersom bluetooth-strömmad musik sällan behöver vara mer än godkänd och det är Roxa med råge.

Sammantaget är det svårt att hitta något att anmärka på hos Avantree Roxa. Det är ingen revolutionerande produkt, men en lite nyskapande i alla fall, som dessutom fungerar bra och kostar lite. Vill du bluetooth-ifiera en apparat som ska vara stationär, är det här rätt pryl.

Detta är en annons:
08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Bra ljud, smart design, rimligt pris
-
Aningen "plastig" i konstruktionen
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
Avantree Roxa

Avantree Roxa

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Henrik Persson

Bluetooth är smidigt, särskilt när man vill strömma ljud. Är din anläggning lite äldre finns det adaptrar. En av de bästa heter Roxa.



Loading next content