Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Razer Blackwidow Chroma

Har du aldrig ägt ett mekaniskt tangentbord designat för professionellt turneringsspel, så är dags att börja fundera i dem banorna nu. Razer Blackwidow Chroma är ett av flera alternativ på marknaden och förväntningarna är skyhöga. Men lever det upp till de högt ställda kraven? Gamereactors egen Counter-Strike-torsk har satt betyg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Razer Blackwidow Chroma levereras i en stilfull förpackning med en liten glugg på framsidan där man kan provtrycka lite på knapparna. Tangentbordet är tungt, stilrent och svart. Något bredare än ett vanligt standardbord tack vare de fem makroknapparna på vänstra sidan men designmässigt väldigt klassiskt och snyggt.

Blackwidow de typiska klackarna på baksidan för att kunna höja upp det lite om man vill och tydliga knappar som du enkelt ser vad det står på. Den karaktäristiska loggan sitter mitt på handledsstödet som kunde ha varit lite större tycker jag. Bakgrundsbelysningen är perfekt och här tycker jag att det märks väl mot billigare tangentbord med färgbelysta knappar att det syns mycket tydligare vad det står på knapparna och känns mer påkostat.

Razer Blackwidow Chroma

16,8 miljoner färger finns det att välja på och jag tycker det är riktigt läckert att matcha färgen mot övrig utrustning som till exempel musen eller musmattan eller varför inte mina Razer-lurar? Även att kunna synka ihop olika färgprofiler mot det spel man spelar så att vissa knappar får en annan färg är en finess som om möjligt är lite töntig men jag kan inte låta bli att gilla det. Min lille testpilot Oliver (fem år gammal) är också ett stort fan av det visuella och han har varit ytterst tydlig med att förklara för sin gamle far att det måste lysa orange när han spelar. Orange!

Detta är en annons:

Installationen är smidig via USB och Synapse-programvaran är väldigt enkel att använda. Enligt vad jag har läst så skall just Synapse varit lite buggigt och strulat men under de här månaderna jag testkört det så har det funkat perfekt och det är möjligt att de tidigare versionerna varit lite sämre och att Razer rättat till det nu. Makron gör du utan några som helst problem också tack vare den lättanvända mjukvaran. Cloud-kontot som man skapar är också otroligt smidigt för att kunna spara sina inställningar om du skulle vilja ta med tangentbordet till nån kompis (eller på LAN). 
En annan smart finess är att det sitter både en mick och hörlursingång samt USB-ingång på högra kortsidan. För min egen del som inte har någon USB-ingång på framsidan av datorn var en klockren funktion som använts flitigt.

Razer Blackwidow Chroma

Hur är då känslan när du använder det? Redan vid första knapptryckningen känns det tydligt hur otroligt påkosat och välbyggt detta tangentbord verkligen är. Känslan är fantastisk. Razer har designat en egen typ av brytare som har ett klick halvvägs ner som aktiverar den knapp du trycker på och det ger en mycket skön känsla i tangenterna. Eftersom jag själv vanligtvis spelar på ett Corsair K70 RGB så är det enkelt att jämföra skillnaden mot det och den största är att K70 har steglösa brytare utan klick och det känner du på en gång. Det är skillnad på dessa två proffstangentbord men jag kan inte avgöra vilket som är bättre eller sämre, det är nog egentligen bara en ren smaksak.

Som spelare får man direkt feedback av båda i vad som händer på skärmen men jag tror jag förstår vad Razer är ute efter med sina egna brytare. Just känslan av total kontroll och här har dem verkligen lyckats. Allting du gör från att bara sitta och skriva texter till snabba spelkommandon fungerar helt klanderfritt. Tioknappars anti-ghosting har det också så inga problem med att trycka på många knappar samtidigt som du gör i till exempel Diablo 3.



Detta är en annons:
Razer Blackwidow Chroma

Det är lite pinsamt att erkänna att jag inte har provat ett mekaniskt tangentbord tidigare men det har aldrig slagit mig att skillnaden skulle vara så stor. Jag har spelat PC-spel sedan början på 90-talet och varit datornörd lika länge men har alltid prioriterat musen före tangentbordet och mest kört med billigare varianter. Det var först ifjol när jag fick låna ett K70 som hela min värld vändes upp-och-ned. Vilket otroligt tangentbord! En order av ett Corsair K70 RGB lades och det är en av de absolut bästa uppgraderingarna jag gjort. Razers konkurrent är inte sämre, faktum är att det är något av det absolut bästa jag testat i hårdvaruväg i hela mitt liv. Jag hittar verkligen ingenting att klaga på, inget som känns vettigt i alla fall.

Razer har verkligen gjort sitt yttersta när det gäller att tillgodose den seriösa spelaren med det absolut allra bästa. Visst det låter mer när du lirar med mekaniska knappar i jämförelse med ett billigare, membrantangentbord, men i övrigt handlar det bara om fördelar och positiva effekter som kommer att märkas i ditt spelande, på nolltid. Det finns ingenting att anmärka på och är du på jakt efter ett nytt tangentbord så finns det inget att tveka på. Det kostar några kronor extra (1595:-) men tro mig du kommer inte bli besviken. Razer Blackwidow Chroma är fullständigt fantastiskt.

10 Gamereactor Sverige
10 / 10
+
Otroligt bra design, fantastisk känsla i knapparna, pålitlig konstruktion, grym funktionalitet, läcker belysning, smidig mjukvara
-
Priset är något högt
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

Razer Blackwidow Chroma

Razer Blackwidow Chroma

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Fredrik Lindman

Har du aldrig ägt ett mekaniskt tangentbord designat för professionellt turneringsspel, så är dags att börja fundera i dem banorna nu. Razer Blackwidow Chroma är ett av flera alternativ på marknaden och förväntningarna är skyhöga. Men lever det upp till de högt ställda kraven? Gamereactors egen Counter-Strike-torsk har satt betyg



Loading next content