Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Scythe USB Foot Switch

Scythe är ett känt namn bland pc-byggare, bland annat för sina kylflänsar. Nu har man en serie fotpedaler på marknaden. Vi har testat dubbelversionen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Fotpedaler för dator har funnits länge och de är praktiska, både för gaming och för diverse proffs som vill ha händerna fria. USB Foot Switch är en enkel, robust serie med klick-pedaler. Det är inte pedaler du t.ex. kan gasa med i ett racingspel, utan de klickar till och slår på eller av någonting.

HQ
Scythe USB Foot Switch
Scythes pedal kommer i enkel-, dubbel- och trippelversion. Kabeln är tillräckligt lång för att räcka i de flesta situationer.

Bygget är enkelt - en tjock plexiskiva utgör botten och själva tramporna är i metall, med en mekanism som känns rejäl och pålitlig. De påminner mycket om effektpedaler till gitarrer. De är inte någon direkt vacker pryl men å andra sidan ska de ju bara stå på golvet, antagligen under ett skrivbord.

Det finns tre storlekar - en enkelpedal, en dubbel och en trippel. Personligen tror jag enkel- och dubbelvarianten är mest användbara även om de med stora trampbehov säkert kan hitta ett användningsområde för den tredje trampan.

Programmeras enkelt
USB Foot Switch går inte att använda "out of the box"; den måste programmeras först. Det gör man med den medföljande programvaran, som körs direkt från cd. Du måste alltså ha en Windows-maskin med cd-läsare och har du inte det, får du leta upp en, definiera varje pedals funktion och spara. Därefter kan pedalen användas med vilken dator som helst.

Detta är en annons:
Scythe USB Foot Switch
Med programvaran definierar du vilket kommando respektive trampa ska utföra. Den körs direkt från CD och fungerar under XP/Vista/7.

Det funkar
Vi har testat USB Foot Switch i lite olika situationer - för kortkommandon i Officemiljö, till Photoshop och som extrapedal för lite gaming, bland annat för att släppa granater och ta upp undermenyer. Den fungerar tillfresställande i alla situationer.

Jag själv hade mest glädje av den som hjälpmedel vid ljudjobb i Adobe Audition. Det är riktigt praktiskt att ha en pedal för att starta och stoppa ljudfiler och lägga in markeringar på timelinen. Då kan man t.ex. lyssna igenom en inspelning och markera bra partier, allt utan att röra varken mus eller tangentbord.

Pris för USB Foot Switch ligger mellan ca 200 och 300 kronor vilket känns rimligt. Ett bra köp för den som behöver en pedal men klarar sig utan bilspel.

Detta är en annons:
Scythe USB Foot Switch
07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Bra kvalitet, enkel att programmera, prisvärd
-
Glider lite på glatta golv, programvara ej Mac-kompatibel
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

2
Scythe USB Foot Switch

Scythe USB Foot Switch

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Henrik Persson

Scythe är ett känt namn bland pc-byggare, bland annat för sina kylflänsar. Nu har man en serie fotpedaler på marknaden. Vi har testat dubbelversionen



Loading next content