LIVE
HQ
logo hd live | Pepper Grinder
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Svenska
      Gamereactor
      hårdvarurecensioner

      Steelseries Apex M800

      Enlig Steelseries ska Apex M800 vara världens just nu snabbaste mekaniska tangentbord. Vår hårdvaruskribent Fredrik Lindman har hårdtestat

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

      * Obligatoriskt att fylla i

      Hur märkligt det än må låta så har jag aldrig ägt en Steelseries-produkt. Inte en enda. Varför vet jag inte riktigt. Men det har bara inte blivit av. Steelseries är ju ett välkänt och välanvänt märke på proffsscenen och flera toppspelare lirar med deras prylar. Allt från hörlurar till musmattor syns flitigt när proffsen lirar storturneringar och att deras gaming-grejer är bra - det vet jag (såklart).

      HQ
      Steelseries Apex M800

      På kartongen står det "Worlds fastest mechanical keyboard". Stora ord med tanke på att till exempel Cherrys brytare inte direkt är kända för att vara långsamma (men då vet jag var ribban är lagd i alla fall). Apex M800 är stort och tungt, känns mycket välbyggt och är riktigt tjusigt designat. Tangentbordet är helsvart med loggan till höger ovanför nummerknapparna.

      Macroknapparna sitter på vänstersidan och på baksidan sitter det två stycken USB-ingångar. Det finns inget handledsstöd men det har Steelseries löst med sina egna brytare som är väldigt låga och därför blir inte vinkeln på handleden särskilt jobbig. Istället för klackar baktill sitter det utbytbara gummikuddar som är olika höga. Väldigt smart med tanke på att de traditionella plastklackarna brukar ha en tendens att gå sönder. En annan finess jag inte har sett förut är spåret på undersidan mitt på tangentbordet, perfekt för sladden till hörlurarna. Ett mycket gediget helhetsintryck och kvalitetskänslan är av högsta klass.

      Steelseries Apex M800
      Detta är en annons:

      Jösses vilka tangenter! Steelseries egna QS1-brytare är makalöst sköna och själva känslan påminner väldigt mycket om ett membran-tangentbord men med den enorma skillnaden att du får blixtsnabb respons istället för en långsam instabil kommunikation. Det är otroligt snabbt och den kortare vägen till kontakt som deras egna brytare har märker du av direkt, inte minst i en jämförelse mot både Razer Blackwidow Chroma och Corsair K70 RBG. För där behöver du trycka lite längre/hårdare (0.5mm) för att det ska bli kontakt.

      Dessutom har Apex M800 dubbla processorer, en för själva knapptryckningen och en som hanterar allt annat. Det har med andra ord inte sparats in någonstans, inte när det kommer till en enda komponent för att du skall få en så rapp och korrekt respons som möjligt. Ytan på tangenterna är behaglig under fingertopparna och jag gillar framför allt att knapp W har små punkter för att du enkelt ska veta var "WASD" är när jag lirar Counter-Strike. En knapp är väldigt annorlunda mot alla andra tangentbord jag har stött på och det är space. I vanliga fall är det en långsmal tangent men här är den betydligt kortare och dubbelt så tjock, något som till en början känns märkligt men redan efter någon timme verkligen fungerar hur bra som helst.

      Steelseries Apex M800

      Precis som övriga märkens toppmodell är Apex M800 bakgrundsbelyst med 16,8 miljoner färger. Belysningen är suverän och det märks att deras led-diod är placerad precis mitt i varje knapp för färgåtergivningen är grymt jämnt fördelad över varje symbol. Ni som har läst mina tidigare recensioner vet ju att jag är väldigt svag för finesser och en finess som är aktiverad direkt ur kartong är att varje knapp byter färg när du trycker på den för att sedan tona tillbaka till ursprungsfärgen. En fräck liten detalj som gör varje knapptryckning lite mer levande. Givetvis går det att stänga av den funktionen om du vill att det ska lysa statiskt.

      Detta är en annons:
      Steelseries Apex M800

      Steelseries Engine 3 heter programvaran som enkelt laddas ned från tillverkarens egen site. Ett lättskött program där du ställer in belysningen, programmerar makron och kopplar ihop färgprofiler med olika program och spel. En funktion som jag dock inte har sett förut är deras Gamesense. Ett stöd för vissa spel som gör att tangentbordet visar information i realtid plockat från spelet. Tre stycken spel finns det hittills, Counter-Strike Global Offensive, Dota 2 och Minecraft.

      Som Counter-Strike-spelare aktiverade jag genast den funktionen och valde att tangentbordet skulle visa liv, skydd och ammunition med hjälp av belysningen i knapparna. Jag sparkade igång en match och ja, tangenterna lyste upp i olika färger och allt eftersom min hälsa gick ner under rundan så släcktes knapparna för att till sist slockna helt när jag var död. Otroligt läckert och en detalj som säkert kommer komma till många fler spel framöver då det gör tangentbordet lite mer levande och faktiskt tillför nånting mer förutom att bara hantera knapptryckningar.

      Steelseries Apex M800

      Sammanfattningsvis är Steelseries Apex M800 ett helt suveränt tangentbord. Snudd-på perfekt. Allting känns olidligt genomtänkt och det märks väl att Steelseries är i absoluta toppen när det gäller proffsprylar för den inbitne gamern. Om QS-1 är världens snabbaste mekaniska brytare är såklart jättesvårt för mig att avgöra men den kortare vägen till kontakt gör att det för min egen del känns som det snabbaste tangentbordet jag har prövat i varje fall. Briljant.

      10 Gamereactor Sverige
      10 / 10
      +
      Otroligt snabb, vansinnigt ergonomiskt, fantastisk prestanda, grym bakgrundsbelysning, smidig mjukvara, klockren byggkvalitet
      -
      Inget handledstöd
      overall score
      Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

      Relaterade texter

      Steelseries Apex M800

      Steelseries Apex M800

      HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Fredrik Lindman

      Enlig Steelseries ska Apex M800 vara världens just nu snabbaste mekaniska tangentbord. Vår hårdvaruskribent Fredrik Lindman har hårdtestat



      Loading next content