Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Plantronics Gamecom X95

Plantronics Gamecom är en trevlig serie headsets som brukar vara både sköna och bra. Vi har testat en av företagets toppmodeller - X95, gjord speciellt för Xbox 360

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Plantronics är ett känt märke inom hörlurar och headsets. Man har främst sålt utrustning till telecombranschen men sedan några år gör man även gaming-utrustning. Det märks att man har vana av att jobba med telefonister och liknande, för testobjektet X95 är väldigt bekväma. Kåporna är stora och rymliga och sväljer öronen utan att klämma. Vadderingen är svart plysch och väldigt mjuk. Sammantaget är det ett av de skönare par headset vi provat i år.

HQ
Plantronics Gamecom X95

X95 är gjort för Xbox 360 och när jag säger det menar jag bara Xbox 360. Trots att det kommer med USB-kabel fungerar inte X95 till en vanlig dator (inte i vårt test i alla fall). Det känns väl sådär med headsets som är så pass begränsade att de inte ens funkar till en vanlig dator men okej, nu har man valt att göra så.

Komforten var det som sagt inget fel på. Även kvaliteten är bra. X95 känns relativt välbyggda även fast det såklart är plast rakt igenom.

Det är ganska komplicerat att koppla in X95. Det är många kablar som ska in på rätt plats och det tar ett tag att få det att funka. Ärligt talat känns det lite väl komplicerat med tanke på att det bara är ett headset. Men till slut får vi ljud ur dem och det är ett bra ljud som ligger i linje med andra set i samma prisklass. X95 har en ganska rund bas som det lätt blir med element av den här storleken. Den extra basen är däremot bara trevlig eftersom det är ett rent gaming-headset och lite extra tyngd är ju aldrig fel.

Detta är en annons:

X95 är också dämpade lurar så du kommer inte läcka nämnvärt till omgivningen vilket de flesta tycker är bra. Det märks också på isoleringen - du blir lite döv när du tar på dig dem. Mikrofonen är en teleskopisk historia som även går att fälla upp, och den ska enligt Plantronics även ha en funktion som stänger av den när den fälls upp, vilket är en ganska proffsig feature som annars mest finns på Sennheisers 600-dollars broadcast-headset och liknande. Ljudet i miken är inte att klaga på men tänk på att miken helst ska sitta vid sidan av munnen och inte för långt fram och framför, då detta kan ge ganska kraftiga pop-ljud.

Sammanfattningsvis blir betyget klart godkänt på alla punkter. Om du tycker priset är överkomligt och vill ha ett headset särskilt för din Xbox 360 - ja, då är det ju ett alternativ. Annars not so much.

Plantronics Gamecom X95
Detta är en annons:
06 Gamereactor Sverige
6 / 10
+
Mycket sköna, godkänt ljud
-
Svåra att ställa in, Xbox-specifika
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

1
Plantronics Gamecom X95

Plantronics Gamecom X95

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Henrik Persson

Plantronics Gamecom är en trevlig serie headsets som brukar vara både sköna och bra. Vi har testat en av företagets toppmodeller - X95, gjord speciellt för Xbox 360



Loading next content