LIVE
HQ
logo hd live | Pepper Grinder
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Svenska
      Gamereactor
      hårdvarurecensioner

      Riva Turbo X

      Rivas förstfödda är en sjuhelsikes högtalare som imponerat på oss alla här på redaktionen...

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

      * Obligatoriskt att fylla i

      När Riva ringde och frågade om ville testa deras första produkt, en "high end bluetooth-högtalare med fokus på kraft och dynamik" slog min skepsis-mätare igång. Vad är Riva? Jag hade ärligt talat aldrig hört talas om märket tidigare. Men ja, högtalaren anlände för test med posten förra veckan och trots det smått horribla namnet "Turbo X" visade det sig snabbt vara en trådlös liten minibjässe kapabel att spela ifrån det mesta vi klämt på under de senaste åren.

      HQ
      Riva Turbo X
      Högtalaren är 23 cm lång, 10,5 cm hög och 8,9 cm bred. Den väger 1,6 kilo.

      Turbo X är anspråkslös och kanske till och med ganska tråkig rent designmässigt. En högglansig, rektangelformad kloss med en bunt lysande touchknappar på ovansidan. Ingenting som står ut, direkt. Samtidigt känns den gedigen och välbyggd redan från start. Högtalaren är tung, finishen känns lyxig och knapparna är av grym kvalitet. Ställer vi den bredvid exempelvis Bose Soundlink 3, en av våra favoriter, känns Turbo X betydligt mer påkostad.

      Riva Turbo X
      Bose och B&W ligger risigt till då Rivan lirar varmt, kraftfullt och balanserat.

      På baksidan av högtalaren finns alla möjliga anslutningar som du kan tänka dig att behöva. Här trängs ett hörlursuttag för analogt ljud, mikro-USB för att kunna uppgradera maskinen med ny mjukvara, av/på-knapp, USB-port för laddning av din mobiltelefon samt en niovoltskontakt för uppladdning av batteriet i högtalaren. Ett batteri som räcker hela 25 (!) timmar på en enda laddning, vilket är fullständigt fantastiskt.

      Detta är en annons:

      Att de mer framstående ljudteknikerna (Audio Design Experts) bakom Riva som märke har en diger historia som aukustikexperter bakom världsartister som Led Zeppelin, Jimi Hendrix, The Who, Guns N' Roses och Bob Marley blir ganska snabbt uppenbart så fort man slår igång Riva X och skickar "Why I Am" med Dave Matthews band från en Iphone vidare till högtalaren. Det låter kraftfullt, så in i bomben. Riva erbjuder betydligt mer råstyrka i ljudet än B&W, Harman Kardon, B/O:s och Panasonics motsvarigheter som vi recenserat de senaste åren.

      Riva Turbo X
      Bakom märket Riva står några av musikindustrins främsta ljudtekniker.

      Ljudet i Turbo X är strålande. Ljudbilden är stor, kraftfull (som sagt) och proppad av upplösning och dynamik, framförallt eftersom det finns mängder av detaljer i framförallt mellanregistret. Diskanten spelar bra men saknar de riktiga topparna medan basen presterar fantastiskt väl, inte minst med den smått humoristiska "turbo"-knappen intryck. Turbo X kan spela upp till 100 dB vilket är direkt perverst från en högtalare stor som en mjölktetra.

      Det råder ingen som helst tvekan om att Riva slår sig in i den absoluta toppen av Bluetooth-högtalare med Turbo X. Enkel att använda, snygg att möblera med, välbyggd och fantastiskt välljudande. Hade det inte varit för den blaffiga logotypen på fronten och det aningen höga priset hade vi delat ut full pott. Nu får Rivas förstfödda nöja sig med betyget "briljant".

      Detta är en annons:
      09 Gamereactor Sverige
      9 / 10
      +
      Snygg, välbyggd, lättanvänd, smidig, välljudande med sanslöst kraftfull och balanserad ljudbild
      -
      Aningen dyr
      overall score
      Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

      Relaterade texter

      6
      Riva Turbo X

      Riva Turbo X

      HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

      Rivas förstfödda är en sjuhelsikes högtalare som imponerat på oss alla här på redaktionen...



      Loading next content