Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Razer Mamba 16000

Razer kallar den för världens mest avancerade spelmus... Stämmer verkligen det?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

"Världens mest avancerade gamingmus", hävdar Razer. Efter ett par månader (!) tillsammans med Razer Mamba Chroma är vi fullt beredda att hålla med. Förutom priset samt problemet som uppstår när man befinner sig mer än en meter ifrån själva laddstationen/huben, är detta en så gott som perfekt spelmus för den seriösa gamern.

Designen är lika försynt och enkel som vanligt när det kommer till Razers ofta briljanta möss. Mamba är svart, slät, ligger väldigt bra i handen och har en väl avvägd lutning som gör att handflatan vilar skönt oavsett om du har en stor eller liten näve. Knappkvaliteten är superb sånär som på scrollhjulets små pluppar som avser att skapa grepp men mest känns överdrivet och i jämförelse med konkurrenter från främst Logitech. Vi hade mycket hellre sett ett slätare scrollhjul med en smidigare gummiyta.

Razer Mamba

Sidoknapparna är riktigt bra placerade precis som de två knapparna bakom scrollhjulet som gör att du snabbt och enkelt kan ställa in scrollhjulets känslighet under tiden du lirar. Det finns dessutom två stycken insexskruvar på musens undersida som styr hårdheten i klicket i musens två huvudsakliga knappar. Skillnaderna här är ytterst små men att det finns möjlighet att ställa in detta är såklart ett plus för den som spelar exempelvis Counter-Strike: Global Offensive eller Call of Duty: Black Ops III på hög nivå.

Den medföljande hubben dubblar som laddstation och precis som med tidigare Razer-möss handlar det om en liten plast-tron med ett magnetiskt fäste för Mamban. Podiet byter färg när musen gör det (om man gör en sådan pre-set) samt skiftar färg när den visar att musen laddas upp. Det går att nyttja Mamba både trådlöst och inkopplad via mikro-USB och även fast vi först hade räknat med att kunna märka av en viss mängd lagg när vi använde den trådlöst, har vi haft stora problem med att märka av någon som helst skillnad.

Detta är en annons:

Razer Mamba har stöd för hisnande 16 000 dpi, något som naturligtvis mest är ett sätt för Razer att kunna skryta i marknadsföringen av musen. När vi på redaktionen testat den tillsammans med exempelvis Counter-Strike har vi ställt in Mamban på 1050 dpi vilket är fullt tillräckligt för att kunna vara precis så snabb som det krävs i Valves populära actionfest.

Razer Mamba

16 000 dpi bör väl egentligen endast anses som användbart för den som spelar på en riktigt stor 4K-display där pixeltätheten kräver att musen flyttar sig mycket snabbare över bildytan än på den 1080p-panel som vi nyttjat när vi testat Razer Mamba.

När det kommer till Razers egen mjukvara är den lika enkel och begripligt stilren som vanligt. Att ställa in accelerationshastighet, hertz-antal eller vilken färg man vill att nederdelen av ens mus ska lysa i, är redan rama barnleken och här kan många av Razers konkurrenter lära sig både ett och annat.

Detta är en annons:

Razers nya Mamba är inte bara stilfullt formgiven, välbyggd och enkel att ställa in - den är även löjligt exakt och levereras med supersmidig mjukvara som gör att du kan skräddarsy varenda liten millimeter på musen. Visst, 1600 kronor är larvigt mycket pengar för en datormus men för den seriösa, initierade gamern är det svårt att hitta något bättre.

09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Läcker design, fantastisk ergonomi, bra byggkvalitet, härlig knappkänsla, bra batteritid, ljuvligt smidig mjukvara
-
Väldigt dyr, scrollhjulets friktionsgrepp är för grovt
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

6
Razer Mamba 16000

Razer Mamba 16000

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Razer kallar den för världens mest avancerade spelmus... Stämmer verkligen det?

Razer Mamba

Razer Mamba

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Peter Bernhardsson

Razer är ett företag som alltid stått högt i kurs hos mig. Nu kommer de med en mus som kostar mer än en Playstation 2 med tillhörande spel, men trots det höga priset är inte allt så perfekt som man kunde hoppasLoading next content