Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Razer Wildcat

Razer utmanar Xbox One Elite Controller med en påkostad handkontroll optimerad för förstapersonsaction. Vi har hårdtestat och berättar vilken av dem du bör välja...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Jag har varit omåttligt förtjust i Xbox One Elite Controller sedan den släpptes och jag använder den till en utvald skara spel där jag med tiden optimerat fram inställningar och knappar verkligen optimerade efter hur jag vill ha det. Därför var det med stor spänning jag nyligen fick chansen att hårdtesta Razers motsvarighet till Xbox One, nämligen Wildcat.

Razer har gjort åtskilliga speltillbehör jag gillat genom åren och lovorden för Wildcat har på förhand varit goda. Sägas ska direkt att detta inte är någon skönhet som Xbox One Elite Controller. Den skulle jag när som helst kunna lägga i en upplyft Ikea-box och kalla det gaming-inredning, det här är en skrikig variant helt utan designmässig finess som till råga på allt ser billig ut vid en första anblick.

Razer Wildcat
Detta är en annons:

Det är den dock inte. Wildcat kostar som Microsofts värstingalternativ, och det väcker såklart frågan - vad är det som kostar? En ledtråd får jag när jag lyfter Wildcat ur det medföljande skumgummiisolerade fodralet och inser hur perfekt den ligger i handen och till råga på allt inte väger just något alls. Den är rent av lättare än en vanlig Xbox One-handkontroll. Dessutom medföljer ett litet paket innehållandes ett långt kablage med tygisolering i fodralet komplett med den snubbelsäkring Microsoft alltid haft på sina egna kablade handkontroller ända sedan den första Xbox-konsolen.

Vidare hittar vi en liten ask med skruvmejsel, två knallgröna gummikondomer (i brist på bättre liknelser) att trä över analogspakarna samt två "klistermärken" för förbättrat grepp (också knallgröna) till handkontrollen. Jag skulle rekommendera att du använder båda dessa då gummitutorna till analogspakarna, villket gör dem snudd på klibbiga med ofattbart bra grepp samt de extra greppen till handkontrollen som aktivt motarbetar svettiga labbar genom att ha en lite luftigare yta med vad som påminner om krossad sammet.

Razer WildcatRazer Wildcat

Däremot kan det vara svårt att få på dessa "klistermärken" snyggt och på baksidan blev jag inte helt nöjd med resultatet, och tar jag bort så förloras såklart klistereffekt. Dessutom vet jag hur det är med klisterdetaljer. Börjar det komma in damm, smuts, fett eller liknande i någon glipa tappar de snabbt fästet. Ett par extra i reserv hade därför varit kalas. Men så länge man sköter sin handkontroll och förvarar den i fodralet ska det rimligen inte vara några problem. Vad ovan nämnda skruvmejsel används till återkommer jag till senare.

Detta är en annons:

Det störa skillnaden mellan Razer Wildcat och Xbox One Elite Controller är att denna är fullständigt optimerad för gameplay av actionkaraktär. Knapparna har extremt kort svikt innan de registreras, det räcker praktiskt taget med att snudda dem. Det är precis så avvägt att jag kan ha fingret vilandes på dem men minsta fingermuskel och det klickas till. Hur man än vänder och vrider på saken så sparar den en hundradel jämfört mot en vanlig knapptryckning och det betyder samtidigt att du mellan varven kommer gå levande ur en rekordtajt eldgivning.

Razer WildcatRazer WildcatRazer Wildcat

Dessutom finns två lättåtkomliga switchar som enkelt förvandlar båda trigger-knapparna till digitala sådana. Även där är fördelen att de då registrerar tryck oerhört snabbt med ett tydligt klick. På baksidan hittar vi även två extra avtryckare för programmerbara funktioner, vilka du lätt kan plocka bort med den medföljande skruvmejseln jag nämnde ovan. Knapparna hamnar direkt under mina långfingrar och till skillnad från Xbox One Elite Controller finns ingen risk att du ska råka trycka in dessa av misstag. Det finns även två extra knappar på vardera sidan om sladdens uttag, vilka är också kan programmeras och är lika lättåtkomliga. Längst ned på handkontrollen finns sedan ytterligare fyra knappar, varav en växlar mellan olika profiler så du kan få den inställning för det spel du ska spela på bara någon sekund. Otroligt smidigt.

Att spela med Razer Wildcat är en ren fröjd, det märks att det här är en handkontroll helt avsedd för esportpubliken och för den som till varje pris vill förbättra sitt spelande. Ingenstans har form fått gå före funktion, och det vore som ovan nämnt lögn att kalla detta för någon skönhet. Den går heller inte att använda utan sladd, utan kräver detta för att minimera lagg från dina knapptryck. Handtagen har försetts med ergonomiska grepp, som gör dem lite oformliga och jag skulle vilja gå så långt som att hävda att den 1400 kronor dyra Wildcat rent av ser billig ut. Men låt inte skenet bedra. I rätt genrer, i synnerhet förstapersonsaction, finns det idag inget bättre alternativ.

Razer Wildcat

Däremot har Xbox One Elite Controller några andra fördelar. Den främsta är att den är lämpad för precis alla genrer. Fighting, racing, förstaperson... allt går att spela och modifiera. Razer Wildcat saknar däremot ett traditionellt styrkors och har istället fyra separata riktningsknappar. Det gör det betydligt mer exakt att snabbt välja rätt granat i Halo 5: Guardians eller ta de pilar jag vill ha i Rise of the Tomb Raider - men mycket svårare att sätta en Ultra Combo i Killer Instinct.

Om det här är rätt handkontroll för dig beror alltså på vad du ska spela. Är det något som kräver blixtsnabba reaktioner där styrkorset används för val snarare än att styra med, så är detta förmodligen precis vad du söker. Är det lättsamt partylirande eller något som ska spelas med styrkorset så kommer denna snarast att försvåra istället. På det sättet vill jag jämföra Razer Wildcat med en ratt. Det är helt enkelt ett tillbehör gjort för en viss genre, i detta fall nämligen just förstapersonsaction.

Razer Wildcat

Jag imponeras av hur allt är så genomtänkt. Till och med när jag får lådan i min hand och ser en sådan obetydlig bagatell som att det finns en liten plastflärp för att enkelt kunna dra av skyddstejpen utan att skada kartongen. Då vet man att det är någon som tänkt till en gång extra. Och det intrycket står sig. För förstapersonsspel finns som sagt inget bättre till Xbox One, så är det bara. Men smakar det så kostar det - och lyckligtvis får du vad du betalar för.

HQ
08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Otroligt bra knappar, goda inställningsmöjligheter, bäst för förstapersonsaction, suverän ergonomi, isolerat fodral medföljer, låg vikt
-
Dåliga greppklistermärken, passar ej vissa genrer
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

Razer Wildcat

Razer Wildcat

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Jag har varit omåttligt förtjust i Xbox One Elite Controller sedan den släpptes och jag använder den till en utvald skara spel där jag med tiden optimerat fram...Loading next content