Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Duracell Pad & Move Charger

Vi har tidigare recenserat ett gäng olika laddare för spelkontroller från batterijätten Duracell. Nu har turen kommit till Pad & Move Charger för allsköns Playstation 3-kontroller

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Den trådlösa tekniken är fortfarande ung. Det kommer att dröja länge innan alla våra TV-apparater, stereoanläggningar och spelkonsoler befrias helt från kablar, sladdar och trassel. Trådlösa handkontroller har dock blivit standard under denna generations spelkonsoler. Här finns det onekligen en möjlighet att avbefolka ormgroparna som lätt uppstår i TV-hörnan av vardagsrummet redan nu. Men det betyder också att styrdonen måste laddas. På det problemet tycker Duracell att man har en bra lösning.

HQ

Duracell Pad & Move Charger är en ganska rätt fram anordning. Den laddar helt enkelt batterierna i dina Playstation 3-kontroller. Dockan hyser rum för två Dual Shock 3/Sixaxis-kontroller, samt en uppsättning Move-kontroller (stav + subkontroller). Totalt fyra enskilda enheter som kan laddas upp simultant alltså.

Duracell Pad & Move Charger
Vid första anblick kan den se ut som en stiliserad Darth Vader. Den enda Kraften som används är dock för att ladda upp dina Playstation 3-kontroller.

För min egen del har jag aningen svårt att se vilken nytta Duracell Pad & Move Charger fyller. Jag finner sällan behovet av att behöva ladda alla mina handkontroller samtidigt. Jag har klarat mig utmärkt, under flera års tid, med att ladda handkontrollerna en åt gången med USB-sladden som följde med mitt Playstation 3. Å andra sidan är denna produkt riktad mot den som, till skillnad från mig, har ett sådant behov. Och då får man garanterat vad som utlovas.

Duracell Pad & Move Charger
Pad & Move Charger kopplas med fördel in i ett vägguttag.
Detta är en annons:

Till skillnad från USB-sladden som jag använder kopplas dockan inte direkt in i Playstation 3-konsolen, utan till ett vägguttag. Det innebär att man naturligtvis kan ladda batterierna utan att ha själva konsolen påslagen. Nackdelen är förstås att du inte kan använda dina kontroller medan de laddas upp. Duracell Pad & Move Charger är alltså något som skall användas mellan dina spelsessioner.

Formmässigt har jag skådat vackrare. Till skillnad från Duracells nätta Charge Box till Xbox 360 är den relativt skrymmande och ser dessutom ser ut som en futuristisk bordslampa med Move-kontrollen på plats. Det enda som saknas är en lampskärm. Men det är i och för sig inte Duracells fel, utan snarare Move-formgivarna på Sonys. Hur som haver är det inget jag personligen vill skylta med i bokhyllan.

Duracell Pad & Move Charger
Anledningen till att recensionen av denna produkt har dröjt är att recensenten i god tro ställt den på nattduksbordet för att underlätta läsning av kvällslektyr.

Kunde man inte bry sig mindre om utseendet och har man behovet som denna laddningsdocka fyller, så finns det dock inte mycket att klaga på. Det är en habil, om än något plastig och omotiverat dyr, produkt från kvalitetstillverkaren Duracell som snabbt och enkelt laddar upp dina Playstation 3-kontroller. Varken mer eller mindre.

Detta är en annons:
Duracell Pad & Move ChargerDuracell Pad & Move Charger
06 Gamereactor Sverige
6 / 10
+
Fyller sitt syfte, snabb laddning, har plats för fyra enheter
-
Ful, aningen dyr
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

3
Duracell Pad & Move Charger

Duracell Pad & Move Charger

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Daniel Steinholtz

Vi har tidigare recenserat ett gäng olika laddare för spelkontroller från batterijätten Duracell. Nu har turen kommit till Pad & Move Charger för allsköns Playstation 3-kontroller



Loading next content