Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Cooler Master Mastercase Pro 6

Vår hårdvaruspecialist Fredrik har känt och klämt på Cooler Masters nya chassi ur Mastercase-serien och är mycket nöjd...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Cooler Master har länge varit på toppen bland chassi-tillverkarna och slåss mot bland andra Corsair och Fractal Design när det gäller riktiga high-end-chassin med mycket finesser och smarta byggmöjligheter. Det märks väl redan när jag packar upp chassit att de har tänkt till, för i vanliga fall behöver du vända kartongen uppochner och hälla ut lådan på golvet med knutna tummar för att ingenting ska gå sönder, men här har Taiwaneserna löst det smidigt med hjälp av en påse runt chassit som du enkelt lyfter ur kartongen utan att vara rädd för något missöde. Riktigt fiffig lösning som jag inte sett tidigare men hoppas på att fler tillverkare anammar.

HQ

Designen på lådan framkallar inga vildsinta hurra-rop, direkt. Förutom att det sitter ett fönster på ena sidan men bortsett från det är hela skalet stilrent och mörkmetallic-grått med det klassiska utseendet som alla datorchassin har idag. Eftersom jag är lite förtjust i färger och lampor gillar jag möjligheten till att kunna stoppa in lite snygga komponenter som lyser och blinkar bakom fönstret men ändå ha en diskret design om jag kollar på film och vill stänga av diskoteket. Det passar mig perfekt och de ständiga gliringarna på kontoret av herr Hegevall för mitt blinkande tangentbord och mus lär inte bli mindre nu med det här chassit.

Cooler Master Mastercase Pro 6
Täckpanelerna på fronten och toppen går att klicka ut ett snäpp för att öka luftgenomströmningen i chassit och du slipper oroa dig för att datorn blir varm.

Mastercase Pro 6 är en något lyxigare modell av det enklare Pro 5-chassit. De har samma skal, fönster och utseende inuti och med samma möjligheter att sätta hårdvaran i stort sett hur du vill, men med skillnaden att på sexan sitter det täckpaneler som går att plocka bort eller klicka ut en liten bit med hjälp av en fjädermekanism och magneter. Den finessen är otroligt smidig och ger möjligheten att kunna få in eller ut mera luft till chassit för att förbättra kylningen och är också väldigt lättsamt för att enkelt rengöra dammfiltren.

Frontluckan går dessutom att vicka ner lite för att komma åt den optiska enheten och det sitter även ett litet lock för strömknappen och USB-ingångarna vilket också är mycket genomtänkt. Täckpanelerna är en bra lösning och magneterna gör det extra enkelt för att slippa hålla på med skruvar som bara tar tid och blir ett irritationsmoment.

Detta är en annons:
Cooler Master Mastercase Pro 6
Tillbehörslådan sitter på en av hårddiskslädarna och innehåller alla skruvar och reservdelar du kan tänkas behöva.

Mastercase-serien har ett moduleringssystem de kallar "Freeform" med mängder av tillbehör för att kunna skräddarsy insidan och delar av utsidan. Det finns till exempel olika typer av hårddisk-hållare, sidostycken och LED-belysning för att passa olika sorters datorbyggen med en mer personlig prägel. Det är helt rätt väg att gå enligt mig och lådan räcker längre när möjligheten till uppgraderingar finns. Chassit är utrustat med dubbla 140 millimeters fläktar fram och en 140 millimeters fläkt bak men det finns plats för ytterligare en i fronten och två på toppen. Dessutom har alla fläktplatser stöd för vattenkylning och det finns ingenting att gnälla på angående kylningsmöjligheterna.
Storleksmässigt är det här ett Mid Tower och alltså snäppet under den största modellen Full Tower.

Men det finns gott om plats ändå med dubbla SSD-platser, fem stycken 3.5" och två stycken 5.25"-platser. På baksidan finns det sju stycken kort-platser och framtill sitter det dubbla USB-ingångar samt mikrofon och hörlurs-ingång.

Cooler Master Mastercase Pro 6
Fönstret på sidan gör att du enkelt kan visa insidan med snygga komponenter och LED-belysning.
Detta är en annons:

Det märks väl att Cooler Master har byggt datorchassin länge för alla funktioner och finesser är väl genomtänkta och smarta. Mastercase Pro 6 har med enkelhet levt upp till mina högt ställda förväntningar av ett chassi i den här prisklassen och det har varit en fröjd att pillat med det. Det är tyst, enkelt att bygga i och dammfiltren sitter lättåtkomligt. Dessutom kan du pimpa det med lite snygga komponenter bakom fönstret och reta din chefredaktör med transformers-fredag och det är riktigt stort plus enligt mig.

09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Tyst chassi, finurligt freeform-system, smacka täckpaneler, stilren design, lätt vikt
-
Något högt pris
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
Cooler Master Mastercase Pro 6

Cooler Master Mastercase Pro 6

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Fredrik Lindman

Vår hårdvaruspecialist Fredrik har känt och klämt på Cooler Masters nya chassi ur Mastercase-serien och är mycket nöjd...



Loading next content