Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Street Fighter X Tekken FightStick Pro

MadCatz har lyckats med konststycket att ta fram en närmast perverst bra fightingjoystick till ett riktigt bra pris. Vi har hårdtestat Street Fighter X Tekken FightStick Pro och är lyriska...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Länge föredrog jag att köpa arkadjoysticks från japanska tillverkare, helt enkelt eftersom de västerländska generellt inte höll måttet. Dessutom levererades många med den uppånervända baseballspaken medan de japanska har den typiskt rundade toppen. Idag är dock läget ett annat och mina senaste joystickar har faktiskt varit MadCatz, och självfallet passade jag på direkt när tillfället gavs att hårdtesta Street Fighter X Tekken FightStick Pro.

Det är en nyare version Tournament Edition som på kuppen blivit lite mer slimmad, och jag bestämde mig för att ge joysticken vad den tålde under en spelkväll med mitt gamla fightinggäng förra veckan. Där trängs både folk som gillar 2D- och 3D-fighting, men även sådana som gärna avnjuter gamla klassiska arkadspel på Xbox Live Arcade. Åsikterna som trängs i denna text är naturligtvis mestadels mina egna, men jag har även lyssnat till vad andra tycker.

Det första som slår en när man får Street Fighter X Tekken FightStick Pro framför sig är hur gedigen den är. MadCatz har byggt en stabil produkt innehållandes de absolut mest grundläggande grejerna, något jag tackar för. Många är alltför förtjusta i att belamra arkadjoystickarna med alldeles för mycket funktioner, vilket både gör dem bräckligare och lättare att göra fel med.

Street Fighter X Tekken FightStick Pro
Gedigen, lagom stor och väldigt funktionell. Man kan inte annat än älska Street Fighter X Tekken FightStick Pro.

Här har MadCatz gått så långt att de lagt Back- och Start-knappen på kortsidan ovanför själva handkontrollen så ingen någonsin ska råka pausa av misstag. Själva Xbox-knappen ligger bekvämt placerad längst upp till höger så inte heller den är det någon risk att man råkar komma åt, samt att den dessutom är försedd med låsmekanism för att minska felen ytterligare. Joysticken står stadigt och Sanwa-komponenterna i den ger ifrån sig det där perfekta lätet av rassel som skapar ett obönhörligt sug efter fighting.

Detta är en annons:

Street Fighter X Tekken FightStick Pro är självfallet kablad för att minimera eventuellt lagg och sladden är väl tilltagen (4 meter). Även i mitt hyfsat stora vardagsrum är det inga problem att sitta i soffan och spela med arkadjoysticken inkopplad i Xbox 360 som står vid andra änden av väggen. Skulle man ha ett mindre hem finns en behändig lucka bredvid Back/Star-knapparna där man kan gömma överflödigt kablage. En smidig lösning som många av gästerna uppskattade.

Längst ned på arkadjoysticken finns sedan uttag för Xbox Live Arcade-headset så man kan förolämpa alla omänskligt skickliga japaner, gapiga britter och sura amerikaner som hoppar ur matcherna i förtid. Det enda lullull som erbjuds utöver denna grundläggande och vettiga uppsättning är turbo och möjlighet att lura Xbox 360 att joysticken i själva verket är vänster eller höger analogspak, något som behövs i vissa Xbox Live Arcade-spel.

Street Fighter X Tekken FightStick Pro
Street Fighter X Tekken FightStick Pro finns självfallet även till Playstation 3

Att spela med Street Fighter X Tekken FightStick Pro är inget mindre än fantastiskt. För de runt 1600 kronor man får betala för den här härligheten så får man verkligen valuta för pengarna. Jag har använt flera dyrare joysticks som åtminstone jag anser presterar sämre. Känsligheten är rent makalös, så till den milda grad att jag mellan varven kommer på mig med att välja fel i menyerna. Något som känns som ett billigt pris att betala för perfekt spelkontroll under matcherna.

Detta är en annons:

MadCatz har även varit lyhörda för fightingcommunityt och gjort det enkelt att modda joysticken ytterligare. Finns det en specifik sorts knappar du vill ha så är det busenkelt att öppna och stuva om. Det här är såklart även bra om man mot all förmodan skulle slita ut denna stryktåliga best till joystick. Det går lyckligtvis även att byta ut det lite plottriga Street Fighter X Tekken-motiv som pryder arkadjoystickens framsida.

I slutändan har jag bara superlativ att säga om Street Fighter X Tekken FightStick Pro. Vill man ha något bättre så får man betala väldigt mycket mer och jag tvekar inte att utnämna detta till den mest prisvärda joystick du kan köpa idag. Bra jobbat MadCatz.

Street Fighter X Tekken FightStick ProStreet Fighter X Tekken FightStick Pro
09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Fantastiskt prisvärd, mycket precis styrning, genomgående hög kvalitet, modvänlig, bra placering av knappar, lång sladd
-
Bitvis för känslig, plottrig Street Fighter X Tekken-design
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

6
Street Fighter X Tekken FightStick Pro

Street Fighter X Tekken FightStick Pro

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

MadCatz har lyckats med konststycket att ta fram en närmast perverst bra fightingjoystick till ett riktigt bra pris. Vi har hårdtestat Street Fighter X Tekken FightStick Pro och är lyriska...Loading next content