Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Acer Triton 700

Vi har testat Acer-besten Triton 700 för att se om det är en laptop värd pengarna...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Triton 700 har utöver ett GTX1080 8 GB med MAX-Q-kylning som vi traditionellt har sett riktigt goda resultat med, en i7-700HQ processor och 32 Gb DDR4 RAM. Acer använder även sitt egna Dual AeroBlade 3D-system till systemkylning som klassiskt sugen in luft från botten och skickar ut från sidorna. Eftersom strömkabeln sitter mitt på och är rätt stort (samt blir varmt), så skal man överväga hur man vinklar det.

HQ

Triton använder sidorna på kabinettet till passiv kylning, det vill säga att fläktarna körs så långsamtatt de inte hörs nä-r man exempelvis surfar. Det är dock värt att värma att kabinettens metalldelar blir riktigt varma. Man kan gå i motsatt riktning och aktivera "Coolboost" som fungerar bra, men även låter desto mer. Det finns även utgåvor med mindre RAM och hårddisk för den som vill få ner priset.

Som alla andra laptops av toppkvalitet är det en NVMe-hårddisk i Triton 700, men här är det två som körs i RAID 0, och hastigheten är alltså tämligen imponerande. Chassit är föredömligt tunt, bara 19 millimeter och därmed inte mycket större än min arbetsdator. Det har gått ut över ljudet som verkligen inte imponerar. Byggkvaliteten är dock ändå robust och jag gillar att det är matta materialval istället för blanka.

Tangentbordet har individuell RGB belysning - naturligtvis. Styrplattan ligger på ovansidan av tangentbordet, sannolikt på grund av värmen, men trots Gorilla-glas känns den ändå för varm och det blir inte behagligt att använda. Och då ska vi inte snacka om irritationen att sitta med utsträckt arm för att nå över tangenterna. Det är synd för annars är tangentbordet fantastiskt och mekaniskt, helt klart en favorit även om stöd för handlederna också saknas. Det gör att man får sitta lite längre från skärmen av ergonomiska skäl och då blir det för litet tyvärr.

Dessvärre har Acer valt att datorn ska öppnas med ljudeffekter där volymen inte kan justeras. Det slutade med att jag satte en dummystick i hörlursuttaget för att inte få hjärtattack när dator sätts igång. Ljudutgången stödjer annars Dolby Atmos 3D - om än virtuellt. I motsättning till andra low-profile-chassin, har man i Triton e Ethernet-uttag, trevligt nog från Killer i form av deras Doubleshot Pro. Det är trevligt att de fått plats med detta, för trots att jag sitter nära routern är det aldrig trevligt att behöva hämta 50 gigabyte eller mer trådlöst.

Detta är en annons:

Skärmen är en 15,6" 1080p G-Sync 120 Hz IPS. Kombinationen av 120 Hz och IPS är fantastisk, helt enkelt. Men eftersom tangentbordet och styrplattan bytt plats sitter jag lite för långt bort för att dra full nytta av detta. Det är verkligen synd för Acer Triton 700 har egentligen inte några riktiga fel utöver detta.

PredatorSense är Acers system för att styra funktioner som fläkt och ljus, och de ska absolut få beröm för sitt överskådliga interface som till och med ett barn skulle klara av. Vi rekommenderar dock att ni inte maximerar fläktarna då de väsnas alldeles för mycket - även om de är effektiva. På full spätta eller med CoolBoost landar ljudnivån på 48 dB. Det är rejält högt, men i normala fall är det 40 dB som gäller.

Anslutningarna är de klassiska, Dualband Wifi, Bluetooth 4.1, HDMI, 3 USB 3.1-portar, USB-C, en enkel USB 2.0. Dessutom finns alltså Ethernet och Displayport, något sopm flera konkurrenter prioriterat bort. Idioti, tycker jag, för kan man inte ansluta datorn till en annan skärm förvinner mycket användning hemma.

Idle-temperaturen ligger på runt 50 grader för CPU och 48 för GPU, men under max belastning klättrar den upp till 88 grader för CPU och 75 grader för GPU. Det hjälpter att slå på Coolboost, men det är mest CPU som behöver det. Temperaturerna är heller inte hysteriskt höga, även om det är i det övre spannet.

Detta är en annons:
Acer Triton 700

Benchmark:

3D Mark
Sky diver: 31247
Fire strike 14007
Fire strike extreme: 7679
Fire strike ultre: 4109
Fire strike;: 5618
Time spy extreme: 2552
Fina result och som förväntat för en maskin med ett GTX1080-kort.

The division
Medium: 138,6 FPS
High; 109,7 FPS
Ultra: 86,4 FPS

Även om upplösningen bara ärr 1080p, så är det ändå en bra poäng.

Assassins Creed Origins
Ultra high: 70 FPS
Very high 76 FPS
High: 86 FPS

Maskinens CPU är primär begränsning, och vi utgår från att det skulle bli bättre med 78XX-baserade system.

Middle Earth: Shadow of war
Medium: 118
High: 100
Very high: 88
Ultra: 85

För priset ska man vänta sig att dett ska kunna köras maximalt bra.

Total war: Warhammer II
Medium: 122,7 FPS
High: 96,9 FPS
Ultra: 72,2 FPS

Total War-spil är alltid en belastning för systemet, särskilt CPU. Poäng på ultra ska därför ses i ljuset av att det är en mobilprocessor under extrem belastning. Godkänt ändå, med andra ord.

För att summera så kan du för några tusen extra få QMAX GTX1080 i samma sorts maskin alla andra petat in ett GTX1070 i. Styrplattan sitter verkligen illa till men i gengäld får du Displayport och kablat internet om du vill. Jag hade också gärna sett enutgåva med 1440p- eller QHD-skärm, eller åtminstone en 17"-version.

09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Välbygg, snygg design, bra skärm, kraftfull prestanda, mekaniskt tangentbord
-
Blir varm, klumpti placerad styrplatta
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter



Loading next content