Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Steelseries Apex M750 TKL

Apex M750 är litet, påkostat och byggt för den inbitne gamern men är det värt den extra kosingen? Vår tangentbordsfanatiker Fredrik har svaret...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Steelseries tillhör de där märkena som när det dyker upp en ny produkt i deras sortiment är det huggsexa deluxe inne på kontoret. Alla vill prova och när det kompakta gaming-tangentbordet Apex M750 TKL dök upp i brevlådan rev jag åt mig det fortare än Jonas hann säga lakritspipa. Eller ja, han hann faktiskt både yppe ordet samt äta ett gäng eftersom han i egenskap av världens mest finska människa inte gör annat men ändå, tangenterna är mina och det kan inte ens ett ettrigt mumintroll med likblek torso förändra.

HQ

Nuförtiden finns det en hel del kompakta, högkvalitativa gaming-tangentbord marknaden och de flesta tillverkarna har åtminstone en modell att välja på i sitt sortiment, vilket inte var fallet om vi backar tillbaka några år. Då fanns det knappt någonting att välja bland och absolut inte något av bättre kvalitet med finesser för att locka den seriöse spelaren. Intresset på dessa kompakta tangentbord har helt klart ökat och flera av mina kompisar har investerat i ett och blivit mycket nöjda. Själv har jag inte bytt storlek än men efter att ha testat några stycken har jag faktiskt blivit lite, nä stryk det, mycket mer sugen. Den uppenbara fördelen med att det tar mindre plats på skrivbordet är ju klockren och att knappt några spel använder nummerknapparna längre är även det helt perfekt för mig. Nu är det ju bara det att jag är väldigt kräsen på både brytare och finesser men om det är något märke som kan erbjuda båda dessa så är det Steelseries.

Steelseries Apex M750 TKL
Tangenterna på Apex M750 TKL är otroligt sköna att smattra med fingertopparna över och QX2-brytarna sitter som gjutna i den gedigna aluminiumramen.

Apex M750 TKL heter deras nya kompakta modell och har en hel del som kittlar tangentbordsnerven. Men utan att avslöja alla godbitar direkt så börjar vi med designen. När jag öppnade kartongen blev jag först besviken för det såg ganska billigt ut. Den blanksvarta kroppen gav ett tråkigt utseende som utstrålade en fränt stinkande lågbudgetkänsla men den försvann fort då jag kände lite på den ytterst genuina byggkvaliteten. Aluminiumramen som tangenterna sitter fast i ger en ruggigt välbyggd känsla och mitt första billiga intryck byts mot ett mycket mer påkostat och genomarbetat dito. Utseendet är fortfarande lite väl enkelt men samtidigt stilrent och avskalat med den diskreta loggan smart placerad ovanför piltangenterna.

Det första intrycket av tråkigt utseende försvinner dock direkt när kabeln till bordet kopplas in till datorn och de 16,8 miljoner färgerna blinkar igång likt en regnbåge. RGB-bakgrundsbelysta tangentbord är bara fantastiskt läckra enligt mig och detta är inget undantag. Belysningen blöder lagom mycket under varje knapp och är helt perfekt balanserad över hela bordet. En av de bättre färgåtergivningarna jag har sett hittills och med mjukvarans hjälp finns det gott om inställningsmöjligheter och du kan verkligen få M750 TKL att lysa precis som du vill.

Detta är en annons:
Steelseries Apex M750 TKL
Designen känns först lite tråkig men bordet blir rysligt läckert när du kopplar in sladden och belysningen reflekterar mot den blanksvarta bakgrunden.

Nu har ni säkert redan räknat ut att jag har sparat det bästa till sist och ni har helt rätt för att spela på detta bord är helt underbart. Steelseries QX2-brytare är otroligt, otroligt sköna och responsen är snortight men ändå friktionsfri vid varje knapptryckning. Känslan påminner väldigt mycket om mina favoritbrytare MX Red från tyska Cherry och om du jämför specifikationerna är de i stort sett identiska och kinesiska Gateron har verkligen gjort ett bra jobb här. Jag är faktiskt tveksam om jag skulle känna någon som helst skillnad vid ett blindtest mellan de båda och det är imponerande med tanke på den erfarenhet som tyskarna besitter när det gäller brytar-teknologi. Självklart har hela tangentbordet N-Key Roll Over och Full Anti-Ghosting vilket gör att när jag panikbygger en ramp i Fortnite inte missar en enda byggsten vilket har lett till flera härliga solo-vinster. Tangenterna är även UV-Coated vilket betyder att de är extra slitstarka och den Ultra Violetta strålbehandling gör även att de känns lite extra "mjuka" vilket är väldigt skönt mot fingertopparna under långa spelsessioner.

Steelseries Apex M750 TKL
Danska Steelseries bygger en hel drös fantastiska gaming-produkter och är därmed ett stensäkert val för spelaren som ställer höga krav på sin kringutrustning.

Steelseries Apex M750 TKL är ett riktigt välbyggt och rejält tangentbord. Det märks att fokuset ligger mot E-sport-proffsen där känsla i knapparna och den tighta responsen är viktig men det saknas ändå lite tycker jag för att få full pott. Det finns inget handledsstöd som jag tycker är en självklarhet när det kommer till tangentbord i den här prisklassen och även sladden som inte är flätad drar ner betyget. Att de har hoppat över en USB-passthrough är väl kanske ett lyxproblem men ändå något jag hade hoppats på. Det finns några småsaker att förbättra men är det klart bästa kompakta bord jag har provat hittills.

Detta är en annons:
08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Magnifik byggkvalitet, strålande brytare, grymt fin RGB-belysning, lättanvänd och smidig mjukvara
-
Saknar handledsstöd, saknar flätad USB-kabel, saknar USB-passthrough
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

1
Steelseries Apex M750 TKL

Steelseries Apex M750 TKL

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Fredrik Lindman

Apex M750 är litet, påkostat och byggt för den inbitne gamern men är det värt den extra kosingen? Vår tangentbordsfanatiker Fredrik har svaret...



Loading next content