Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Logitech G502 Lightspeed

Logitech utökar med ny mus i G-serien och vår råttfångare Fredrik har givetvis satt mjölktänderna i den...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Ni som har läst mina tidigare recensioner vet att Logitech har en särskild plats i mitt gaming-hjärta. Möss som MX510 och MX518 var råttor jag gillade skarpt och använde flitigt under många långa år innan andra utvecklare kom ikapp. Det gjorde att det blev ett litet glapp på en massa år innan Logitech återigen tog plats på min musmatta när fenomenala The Pro dök upp förra året.

Det har knappt gått en vecka sedan jag var i Berlin och fick ett litet smakprov på Logitech G502 Lightspeed men tiden har känts som den stått still och det har varit väldigt väldigt långa dagar innan recensionsexemplaret äntligen damp ner på redaktionen. En stor del av denna enorma längtan är att jag har blivit kär, här pratar vi tonårsfnitter-förälskad med selfie-snaps, hjärt-emojis, pirr i magen, häftig ansiktsrodnad och allt annat som hör till.

Logitech G502 Lightspeed
Den trådlösa överföringen Lightspeed är ultrasnabb, till och med snabbare än traditionella sladdburna möss i överföringshastighet vilket gör att många e-sportproffs spelar med den.

Nu är ju trådlösa möss ingen nyhet alls på det sättet och jag minns mycket väl den första sladdlösa mus jag provade för en herrans massa år sedan och hur otroligt dålig jag tyckte den var. Långsam, stor och tung utan någon som helst batteritid och det var helt omöjligt att game:a med den på grund av den långsamma överföringshastigheten. När Logitech släppte Lightspeed-teknologin var jag därför mycket skeptisk och de dåliga minnena dök direkt upp i skallen, nu visade det sig snabbt att jag inte kunde ha mer fel och med överföringshastigheter som till och med överträffar trådburna möss kommer jag aldrig att spela med sådan mus igen. Någonsin. Känslan av total frihet utan att något tar emot och "fastnar" är helt enkel för skön och jag kan bara inte gå tillbaka till sladdburna råttor igen.

Precis som namnet på musen antyder är det en version av G502 Hero som i sin tur är en uppgraderad version av världens mest sålda spelmus G502. Det är alltså ingen "ny" mus egentligen på det viset och design, funktioner, komponenter och knappar är exakt lika som sin föregångare. Men det finns en stor skillnad mellan dem och det är tekniken Logitech har valt att kalla Lightspeed. Denna trådlösa teknik som när den kom satte ribban för hur trådlös överföring på en mus ska fungera för en lång tid framöver tror jag.

Detta är en annons:
Logitech G502 Lightspeed
De medföljande vikterna gör att du enkelt kan justera vikten på musen.

För det är imponerande hur snabb den är och hur jag än försöker provocera fram att den inte hinner reagera (mest genom att veva runt råttan som en dåre på musmattan till Mäkis vilda hejarrop) finns det inte minsta lilla tillstymmelse till att den hackar till eller missar någon rörelse. Eftersom jag oftast spelar spel som till exempel Counter-Strike: Global Offensive och Fortnite där det är mycket hastiga rörelser och rappa knapptryckningar krävs det att musen hänger med och G502:an har inte missat en enda gång. Det är precis tvärtom faktiskt att avsaknaden av sladden gör att min precision blir snäppet bättre på grund av att det inte är något som bromsar råttan. Den är även mycket skön att hålla i och passar min ganska stora näve helt perfekt och det är lätt att förstå varför den blivit så populär bland gamers runt om i världen.

Under skalet sitter det precis som hos föregångaren den egenutvecklade sensorn Hero 16K som klarar en känslighet på ända upp till 16000 DPI, löstagbara vikter samt möjlighet till den trådlösa laddningstekniken "Powerplay" som med hjälp av en liten puck och special-musmatta håller musen fulladdad konstant. Batteritiden, om du inte har Powerplay, uppger Logitech till 48 timmar med standardbelysning och ända upp till 60 timmar utan belysning.

En sak som deras tekniker fick jobba extra mycket med var att få till samma vikt som på föregångare G502 och därför har själva skelettet och skalet blivit ombyggt för att dels få plats med mer komponenter med även för att kunna göra musen lättare men samtidigt lika hållbar. Det resulterade i att de till och med lyckades göra musen sju gram lättare, trots den extra vikten i både batteriet och Lightspeed-tekniken. Imponerande minst sagt.

Detta är en annons:
Logitech G502 Lightspeed
Musen har ett helt nytt skelett jämfört med den trådade versionen G502 Hero vilket gör den sju gram lättare men är i övrigt identisk med sin föregångare.

Med hjälp av mjukvaran G Hub ställer du enkelt in alla funktioner på musen som till exempel RGB-belysningen, makron till knapparna och känsligheten på sensorn. Extra läckert är Lightsync som synkar ihop belysningen på din Logitech hårdvara och går att anpassa för att reagera tillsammans med varandra när du spelar. Riktigt häftig finess när tangentbord, mus och headset blinkar rött när du dör i till exempel Diablo 3.

G502 Lightspeed är en otroligt bra mus och att Logitech är helt rätt ute med sin världsledande trådlösa teknik råder det inget som helst tvivel om. Att de dessutom lyssnar på fansen som i princip krävde att de skulle släppa en sladdlös version av G502:a, visar bara på hur otroligt lyhörda de är och värdesätter all input de får både ifrån sina proffsspelare med även från oss glada amatörer. Nu är det bara för mig att försöka övertala min fantastiska chef Petter om att jag verkligen behöver behålla den här musen för att kunna fortsätta jobba.

10 Gamereactor Sverige
10 / 10
+
Den trådlösa överföringen, tjusig design, fantastisk ergonomi, möjlighet till trådlös laddning, justerbar vikt, grymt bra mjukvara
-
Dyr
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

3
Logitech G502 Lightspeed

Logitech G502 Lightspeed

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Fredrik Lindman

Logitech utökar med ny mus i G-serien och vår råttfångare Fredrik har givetvis satt mjölktänderna i den...Loading next content