Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Sennheiser GSP 670

Tyskarnas första trådlösa gaming-headset imponerar på chefredaktör Hegevall...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Vi har under de senaste två åren recenserat en rad olika gaming-lurar från tyska Sennheiser och sånär som på en del mindre bekymmer med själva ergonomin har det alltid handlat om högkvalitativa prylar för den initierade spelaren. Nysläppta Sennheiser GSP 670 är såklart ingen undantag utan snarare tvärtom. Detta är tillverkarens första trådlösa gaming-headset och här har ingenjörerna hos Sennheiser tagit i lie extra. GSP 670 kostar förvisso strax över 3400 kronor (vilket gör det till ett av de fyra dyraste paren av gaming-lurar vi någonsin recenserat) men de är värda varenda slant om det är så att man verkligen inte kan leva med en sladd dinglandes från skallen.

Sennheiser GSP 670
Svart-grå och välbyggda som tusan, men visst ser designen mest ut som något ur en gammal helikopter, eller som om de hämtats från närmaste jaktlag?

16 timmars batteritid, är det som erbjuds, och fördröjningen mellan källan och lurarna är minimal. Dessa lurar kan dessutom användas tillsammans med ganska precis allt du kan tänka dig. PC, Mac, PS4, Xbox, Ipad. Designmässigt, om vi nu ska börja i den änden, är det dock rätt svårt att känna någon slags attraktion till dessa rätt stygga lurar. Sennheiser kör vidare på den något bulkigt märkliga utformning som alla deras gaming-headsets haft och personligen tycker jag att det vore på tiden att tänka ut något nytt, något som ser mer "gaming" ut, utan att bli sådär RGB-ljus-tramsigt som mycket är inom detta segment, och mindre "Peltor/Jakt-kåpor hämtade från närmaste industrilokal. Lurarna är dock vare sig röda, blå, gröna eller orangea vilket jag uppskattar, utan levereras i en mörkgrå/svart färg som ger ett sobert intryck, trots de bulkiga formerna. Lite elegans här, hade ingen dött av. Det är vad jag försöker säga.

Sennheiser GSP 670 väger 400 gram vilket är tungt och tillsammans med att jag upplever huvudbågen som lite för trång, gör det att jag fått ont i kraniet samt på ovansidan av öronen under längre spelsessioner. Detta sänker dock inte betyget på något sätt då det handlar om något som såklart är rysligt subjektivt. På 194 cm och 104 kilo har jag dessutom en skalle av XL-size, vilket såklart inte gäller för alla som funderar på att införskaffa detta headset. I övrigt är byggkvaliteten riktigt god med finfina materialval och påkostade infästingar och funktioner.

Detta är en annons:

Ljudmässigt är GSP 670 riktigt fina. De låter ganska precis som GSP 600 (som är sladdburna) gör eftersom de använder sig av exakt samma ljudchip samt exakt samma element. Det finns gott om artikulation här, gott om detaljer, upplösning, kontroll samt dynamik. Att spela Call of Duty: Modern Warfare-betan med dessa på skallen har under de senaste veckorna varit en renodlad fröjd och det kommer för egen del att bli svårt att lämna tillbaka dessa till Sennheiser när jag nu vant mig vid dem. GSP 670 låter livligare och känns mer spelglada än de flesta andra lurar av denna typ som jag har testat genom åren och även om Sennheiser som vanligt är lite för bassvaga för en olidlig basknarkare som undertecknad, vore det direkt lögnaktigt att inte beskriva ljudet som strålande, här. Strålande, är vad det är.

Sennheiser GSP 670
3495 spänn är såklart mycket pengar för gaming-lurar, men så är dessa strålande - också.

Den medföljande mjukvaran är dessutom problemfri och supersmidig. Att EQ:a lurarna fungerar ganska precis hur smidigt som helst och att ställa in hur mycket brusdreducering som GSP 670 ska pyssla med går hur lätt som helst. Det finns helt enkelt inte särskilt mycket förutom designen som jag kan klaga på i det hör avseendet. Sennheiser GSP 670 är påkostat välbyggda, erbjuder strålande ljud, grymt bra batteritid, går att använda till ganska precis vilken spelplattform som helst och levereras med riktigt smidig mjukvara. Visst är de dyra, men värda varenda öre om du frågar oss på Gamereactor.

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Strålande ljud, klockren byggkvalitet, härlig mjukvara, grymt bra batteritid
-
Ful design, dyra
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

9
Sennheiser GSP 670

Sennheiser GSP 670

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Tyskarnas första trådlösa gaming-headset imponerar på chefredaktör Hegevall...



Loading next content