Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

MSI Optix MPG341CQR

MSI:s flaggskepp är en riktig lyxmonitor och Petter har delat ut betyg...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Namnet är ingen lek. Direkt. Tänk dig själv att stå i butiken och försöka förklara vilken modell det är du letar efter; "Jag skulle vilja köpa en MSI-monitor. Tror att den heter MPG341CXGRKRTS34-1WQQGRTSKRQR." Förhoppningsvis räcker det med att under resten av denna text kalla denna fantastiskt fina spelskärm för Optix MPG34. Jag kör så. Så får det bli.

HQ

MSI Optix MPG34 är en riktig prestandabest för den seriösa lyxgamern som inte ryggar tillbaka när prislappen skjuter iväg. Panelen är krökt, av VA-typ (Vertical Alignment), körs i maxupplösningen 3440 x 1440 (4K) i 144 Hz med 10ms i input lag. Inte den snabbasta gamingmonitorn du kan hitta, men en av de mest kompletta sett till storleken, upplösningen samt uppdateringsfrekvensen i panelen.

Designmässigt handlar det om samma typ av estetik som Omen-serien från HP, Alienware-serien från Dell samt Predator-prylarna från Acer baseras på. Optix MPG34 ser ut som om den hämtats från Transformers-filmerna med en del skarpa vinklar och linjer, röda detaljer i en stealth-svart grunddesign med ett stativ som är väldigt spetsigt och kantigt. Byggkvaliteten här är strålande. Påkostade material och en fot och botten som väger ganska ordnetligt gör att den känns stabil och hållbar på ett sätt som många skärmar i denna kategori kanske inte riktigt gör. På undersidan av skärmen sitter det något som MSI valt att döpa till "Mystic Light", en LED-slinga som kan styras via medföljande mjukvara och matchas med lamporna i ditt MSI-tangentbord + mus.

MSI Optix MPG341CQR
Designen är hemsk, tyvärr. Resten är riktigt bra.

Optix MPG34 huserar en inbyggdf webbkamera i skärmens ram, monteringssystem för en streaming-kamera samt en slags sladdvinda på baksidan av själva skärmen som är gjord för att kunna ta hand om sladdhärvan från ditt tangentbord samt mus. Stativet som den står på är väldigt smidigt utfört och går att anpassa både höjd- och vinkelmässigt vilket man också ska kunna kräva av en skärm i denna prisklass. Inga problem att verkligen ställa in den så att det känns perfekt, med andra ord. När det gäller ingångar har MSI varit generösa, stoppat in en Displayport (1.4), dubbla HDMI 2.0-portar och inte mindre än fyra stycken USB 3.1-ingångar.

Detta är en annons:

Bildmässigt är den bra, också. Riktigt bra. Med 2400:1 i kontrastvärde och massa ljusstyrka krävdes det att vi på Gamereactor inledde vårt test med att skruva ned ljusstyrkan ganska rejält (cirka 50%) men färgmässigt har vi inte känt att vi behövt närma oss någon slags kalibrering. Pixeldensiteten och ljusuniformiteten är fin, också. Inte perfekt eftersom den testade monitorn är en smula flammig i det övre högra hörnet men överlag bättre än många andra VA-paneler vi recenserat de senaste åren.

Både Free Sync och G-Sync stöds och även om full HDR inte är möjlig är detta en väldigt komplett gamingmonitor för lyxgamern som inte vill köra två mindre monitorer.

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Färgneutral, ljusstark, rapp, välbyggd, påkostade materialval, massa funktioner
-
Ful design, saknar riktig HDR
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter



Loading next content