Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Nocs NS600 Crush

Nocs har på kort tid byggt upp ett gott rykte i hörlursbranschen. Den senaste tiden har man släppt flera intressanta lurar i in-ear-segmentet. Crush är en av dem och den gör verkligen skäl för sitt namn

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Det är inte ofta man testar ljudprylar som verkligen får en att le. Nocs nya in-ear-lurar NS600 är en sådan pryl. Sällan har vi spelat så mycket musik under ett hörlurstest, som med NS600. Rock, pop, hiphop och soul - allt har plötsligt känts sådär roligt som musik ska kännas. Men mer om det om det senare.

HQ

Nocs är ett svenskt företag som på kort tid fått mycket gott rykte, framförallt för sina hörlurar. Det finns en förklaring till det. Jag har testat flera av deras produkter det senaste året och de har genomgående varit mycket välgjorda och låtit bra, med tydlig dragning åt det rena, neutrala hållet. Mer hifi än party. Med NS600 "Crush" har Nocs skapat en för de själva lite otypisk lur.

Nocs NS600 Crush
Ska man vara korrekt är detta inte hörlurar utan ett headset, med en liten fjärr på sladden för att svara och höja/sänka volymen. Enligt förpackningen ska NS600 fungera med Apples Iphone men det finns ingen uppgift om Android-mobiler.

Till utseendet är NS600 nästan identisk med Nocs övriga sortiment - snäckorna ser ut som trubbiga pistolkulor, med en matt aluminiumfinish. Sladden har en förstärkning av kevlar som gör den snäppet tjockare och styvare än normalt, vilket verkar motverka sladdtjorv.

Inuti har man satsat på en ganska ovanlig tvåvägs-lösning, med separata drivelement för bas och diskant. Det märks på ljudet, som är något helt annat än vi är vana vid från Nocs. Här ligger betoningen på ett mer färgat ljud, där exakthet offrats till förmån för liv och attityd.

Detta är en annons:

Ljudbilden är rymlig och känns verklighetstrogen i sin storlek och karaktär, men den är betydligt mer sammanhållen och tajt än i exempelvis Creatives Aurvana In-ear3, som också är en mycket fin in-ear-modell, med en helt annan karaktär.

Nocs NS600 Crush
Nocs NS600 Crush har en tvåvägs-design, med två separata drivelement per snäcka.

Det genomgående intrycket efter flera timmars genomlyssning är "roligt". Det är roligt att lyssna på musik i NS600 och man letar runt på Ipoden efter låtar att spela, förväntansfull inför hur de ska låta och om man ska upptäcka något nytt i inspelningen.

Basen är tung och markerad men också väldigt rapp och ger en fin tyngd utan att det blir överdrivet. Basgångar, trumrytmer och samplingar markeras och lyfts fram, inte så att de på något vis tar över musiken och sticker ut, utan mer som när man rör om i en köttsoppa och bitarna man bara inte kunde se förut flyter upp till ytan.

Detta är en annons:

Det kittlar i öronen under många låtar och det är svårt att ignorera musiken. NS600 är inte hifi i den neutrala, transparenta betydelsen, men de har ett ljud som återupplivar musiken, knuffar den ett steg framåt och ger den liv.

In-ear-segmentet är hårt konkurrensutsatt. I lägre prisklasser finns alla möjliga märken och modeller och kliver man över tusenkronors-strecket, hamnar man plötsligt bland proffsmärken som Shure, Etymotic och andra, vilket höjer kraven avsevärt. Det är med andra ord en tuff marknad Nocs gett sig in på.

Det finns mer exakta lurar än NS600 Crush och det finns lurar, som har en större och luftigare ljudbild. Men få lurar av den här typen låter lika underhållande och engagerande, oavsett pris. Därför kan betyget inte bli annat än väldigt högt. En stark nia och en ny favorit.

09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Engagerande ljud, hög byggkvalitet
-
Inte särskilt mycket
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

1
Nocs NS600 Crush

Nocs NS600 Crush

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Henrik Persson

Nocs har på kort tid byggt upp ett gott rykte i hörlursbranschen. Den senaste tiden har man släppt flera intressanta lurar i in-ear-segmentet. Crush är en av dem och den gör verkligen skäl för sitt namn



Loading next content