Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

JBL Live 300TWS

Hegevall har skriklyft hantlar och skivstänger med JBL:s nya bluetooth-snäcka i öronen. Här kommer hans utlåtande...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Jag är petig med mitt trådlösa ljud, eller med allt ljud som jag väljer att leva med. Och då menar jag inte petig som i att jag sitter och mäter akustiken i grejorna, bygger egna delningsfilter i mina hifihögtalare eller pratar transparens i ljudbilden som om det vore det viktigaste. Jag är inget guldöra. Långt ifrån. Jag är ingen akustik-onanist. I mångt och mycket skulle jag väl snarare beskriva mig som raka motsatsen. Även fast jag är petig i min motsats. Jag gillar bas, värme, kontroll, upplösning. Jag älskar spelglada grejor som svänger, som får gubbkroppen att vilja dansa och som inte gör mig lyssningstrött. Och därför älskar jag JBL, generellt.

Efter att ha testat bland annat Sennheiser True Wireless Momentum (superba), Apple Airpods (usla), Apple Airpods Pro (ytterst medelmåttiga), Sony WF-1000XM3 (riktigt bra) samt Jabra Elite 75T (strålande) vet jag var jag letar efter när det kommer till trådlösa bluetooth-snäckor. Och i mångt och mycket är nya premium-luren JBL Live 300TWS mitt idealsound när det kommer till in-ear-ljud.

JBL Live 300TWS
De medföljande fodralet dubblar som snabbladdare och är mycket påkostat sett till byggkvalitet och materialval.

300TWS känns påkostade. De upplevs dyrare än både Sony, Sennheiser samt Jabra-snäckorna samma sekund som jag plockar upp dem i det ursnygga fodralet som (såklart) också dubblar som laddare. Trevliga, rejäla material i snygga färger och en passform som fungerar klockrent i mina öron. Det medföljer som vanligt en rad olika gummiproppar så att man kan byta för att skräddarsy passformen till sina öron och det finns en mjuk liten försynt gummibåge på snäckornas överkant som man skjuter in under fliken ovanför hörselgången, lite som ett lås. Jag har varit på gymmet och skrikhivat hantlar med 300TWS i öronen flertalet gånger och kan skriva under på att de sitter kanonfint i öronen utan risk för att ramla ut. Men ja, det är såklart också supersubjektivt.

En annan del av detta test som är supersubjektivt är såklart ljudet och som jag nämnde ovan är JBL:s ljudkaraktär ganska precis exakt det jag gillar mest. Visst, ibland blir det kanske lite skramligt och ibland saknas det kontroll men istället är det varmt, basigt roligt, spelglatt och medryckande - oavsett musik. Jag har matat 300TWS med lika stora delar raspiga live-inspelningar från sent 60-tal som jag mosat på med elektroniska pop-dårarna i Passion Pit (och allt där i mellan) och allting låter bra i 300TWS, allt. Och det är det som är huvudorsaken till varför jag föredrar dem framför i stort sett allt annat i prisklassen 1000-2000 kronor som går att hitta på marknaden. Visst, Sennheiser True Wireless Momentum låter lite, lite bättre. Ännu varmare och med en gnutta bättre kontroll, men de är å andra sidan dubbelt så stora, sitter sämre i öronen och har inte ens i närheten av samma strålande batterikapacitet som JBL-snäckorna. Mina Sennheiser-lurar är dessutom trasiga endast efter ett års ihållande användning vilket är ganska risigt med tanke på att de kostade över 2200 kronor, då.

Detta är en annons:
JBL Live 300TWS
Över sex timmars kontinuerlig uppspelning på en laddning är genre-ledande.

JBL Live 300TWS har alla tänkbara funktioner som transparent-läge (fungerar fint), handsfree-samtal (fungerar såklart klanderfritt), touchkontroller (fungerar fläckfritt) samt tål svett och vatten utan bekymmer. De har ingen aktiv brusreducering men det är heller ingenting jag känner att jag behöver när jag har snäckor i öronen eftersom de samtidigt fungerar som öronproppar och därmed blockar ut allt annat ljud som finnes runt omkring mig.

Med underbart tjusig design, strålande materialval, varm/spelglad ljudbild, fläckfri funktionalitet, perfekt ergonomi och lysande batteritid (över sex timmar på en laddning) är det svårt att inte rekommendera dessa. För 1500 spänn hittar du mest troligt inte ett bättre helhetspaket.

09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Lysande design, väldigt god ergonomi, härliga materialval, grymt bra batteritid, spelglad och varm ljudbild med mycket bas, suveränt pris
-
Saknar aktiv brusreducering
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

5
JBL Live 300TWS

JBL Live 300TWS

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Hegevall har skriklyft hantlar och skivstänger med JBL:s nya bluetooth-snäcka i öronen. Här kommer hans utlåtande...Loading next content