Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Heusinkveld Sim Pedals Sprint

Holländska Heusinkveld utmanar simracingjätten Fanatec med sina nya Sprint-pedaler och Petter har delat ut betyg...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Holländske racingingenjören Niels Heusinkveld startade Heusinkveld Engineering i slutet av 2012 och därmed är de ett av simracingvärldens yngre stjärnskott med tanke på hur kort tid deras fantastiska produkter funnits på marknaden. Här på Gamereactor kom vi kontakt med deras handbroms under 2018 års Sim Racing Expo och har sedan dess ställt in siktet på att utrusta vår egen racingrigg med deras ytterst rejäla, mekaniskt erotiska prylar. Vi inledde med att byta ur vår Fanatec-handbroms mot Heusinkveld Handbrake i maj och passade sedan på att stoppa in de relativt nysläppta Sprint-pedalerna i vår Simrigs SR1-rigg.

HQ
Heusinkveld Sim Pedals SprintHeusinkveld Sim Pedals Sprint
Läckert förpackat med fina instruktioner, men det hade såklart varit ännu trevligare om allt var monterat och klart, från fabrik.

Heusinkveld Sim Pedals Sprint är naturligtvis en direktkonkurrent till tyska Fanatecs alldeles lysande pedalset Clubsport V3 Inverted som kostar 6000 kronor medan Sprint-setet från Heusinkveld går lös på cirka 1000 kronor mer (699 euro). V3-pedalerna har använts flitigt i vår uppsättning det senaste två åren men det råder ingen som helst tvekan om att Sprint Pedals från holländarna är en bättre samling pedaler med mer realistisk känsla i båda broms, koppling samt gaspedal.

Heusinkveld Sim Pedals Sprint
Monterade och klara. Lite pilligt eftersom underdelen av fästplattan är lite krånligt gjord, men samtdigt roligt arbete. Lte som Technic-Lego, för "vuxna".

Allting kommer, till skillnad från Fanatecs pedaler, stycke-förpackat - dock. Vilket jag kan tycka är en smula synd med tanke på hur pilligt det var att sätta ihop själva pedalfästeplattan med häl-plattan som man vilar fötterna mot. Muttrarna sitter lite illa till vilket för egen del innebar en del svordomar men särskilt avancerat att montera detta set skulle jag absolut inte säga att det är. Det positiva med att själv montera pedalerna är att man får välja hur kopplingen, bromsen och gasen ska sitta. Den som använder heel-and-toe-tekniken i exempelvis Iracing eller Assetto Corsa gör såklart bäst i att montera bromsen och gasen nära varandra medan den som kör exempelvis Dirt Rally 2.0 med sekventiell låda (som jag gör) kanske helst sätter dem så långt ifrån varandra som möjligt för att slippa kramp i vaderna när man vänsterbromsar och under hela tiominuterssträckor arbetar med båda fötterna, samtidigt.

Detta är en annons:
Heusinkveld Sim Pedals SprintHeusinkveld Sim Pedals Sprint
Designen skriker riktig racing och pedalerna ger en mer realistisk känslan än Fanatecs flaggskepp (Clubsport V3).

Designen på alla delarna, materialvalen och hur allting sitter ihop när man väl mekat ihop de båda plattorna och fäst pedalerna - är alldeles lysande. Heusinkveld förser gott om professionella racingteam och racingförare med utrustning till deras egna simulatorer och det märks att deras prylar byggs för att hålla. Länge. Det finns ingen plast här, i stort sett - bara vattenskuren (rostfri) plåt samt aluminium och utseendet på grejorna för naturligtvis tankarna till riktig racing, rakt igenom.

Heusinkveld Sim Pedals SprintHeusinkveld Sim Pedals SprintHeusinkveld Sim Pedals Sprint
Bromskänslan (framförallt) är lysande.

Mjukvarumässigt styrs dessa pedaler av Heusinkvelds eget program Smart Control och det har fungerat ypperligt under de två månaderna som vi nyttjat dessa underbara pedaler. Inställningsmöjligheterna är snudd-på oändliga och känslan i framförallt bromspedalen slår Fanatec Clubsport V3 med hästlängder, detta mycket vare hur motståndet känns och ger efter när man pressar ned pedalen med full kraft. Det finns såklart massa mer att säga om vi går på detaljnivå, men jag tänkte istället fokusera på att få ur fler recensioner på delar av vår nyligen färdigställda racingrigg och sammanfattningsvis bara rekommendera dig som är seriös med din simracinghobby att införskaffa dessa pedaler. De är fenomenala.

Detta är en annons:
09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Läcker design, suveräna materialval, smidiga instruktioner, superb pedalkänsla, väldigt hållbara, lysande mjukvara
-
Att fästa pedalerna i pedalplattan är lite väl pilligt...
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter



Loading next content