Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

JBL Xtreme 3

JBL:s senaste Bluetooth-högtalare stavas Xtreme 3 och ser ut som om den designats av Dwayne "The Rock" Johnson för att användas i GI Joe: Rise of Cobra 2...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Jag gillar verkligen JBL Charge 3. Jag älskar JBL Boombox 2 och Clip 4, tycker om Flip 4 och Pulse 4. Jag är även svag för lurarna Club One, Reflect Mini NC, 300 TWS samt gamingheadsetet Quantum One. Jag är svag för JBL:s prylar, med andra ord. I många fall rysligt svag.

Xtreme 2 var bra men inte Boombox-bra (vilket den inte heller skulle vara eftersom den var 1500 kronor billigare och mindre) och inte riktigt lika imponerande som Charge 2. Men den var bra. Med Xtreme 3 har det genomförts en hel del förbättringar. Den huserar numer fyra högtalarelement och två basreflektorer och batteritiden ligger på strax över 15 timmar, vilket såklart är strålande. Den är vattentät, också. Stöttålig och sådär gummimysigt rejäl som Boombox 2 är. Det är ingen elegant liten pryl det här, som gör sig snyggt tillsammans med dina dyra guldljusstakar i valnötsbokhyllan. Nej. JBL:s designers fortsätter på deras välkända spår av extremsport-doftande, icke-ömtåligt fräck design som skriker "ungdomskeps". Jag gillar den, dock. Även fast jag i grunden alltid är mer benägen att tycka om minimalistisk design än detta, så tycker jag att jänkarna fortsätter att göra unika, snygga produkter som till skillnad från många av konkurrenterna tål en hel del stryk.

JBL Extreme 3
Den är inte snygg, eller elegant. Den är pucko-macho-cool.

JBL Xtreme 3 mäter 29,8 x 13,6 centimeter och väger lite drygt två kilo, den levereras med ett nylonband som fästes i två stycken gummistroppar på ovansidan, som gör det möjligt att bära högtalaren som en axelväska. Precis som i fallet med alla JBL:s Bluetooth-högtalare fungerar parningen med mobiltelefonen busenkelt och det tar bara en sekund för Xtreme 3 att hitta igen telefonen, efter man parat dem för första gången. Det finns ett 3,5 mm-audiojack på baksidan också för den som vill köra trådat, och det finns den här gången inbyggt stöt för Bluetooth 5 i Xtreme 3. Det finns en USB C-port på baksidan också, vilket precis som i fallet med Boombox 2 gör att man med enkelhet kan ladda sin telefon via Xtreme 3, om man vill. Tanken är väl att kunna erbjuda lite allt möjligt här, förutom möjligheten att koka spaghetti.

Ljudet då? Xtreme 3 låter såklart bra, precis som allt annat i Bluetooth-väg som jag testat från JBL de senaste sex åren, men den låter inte riktigt så fantastiskt som jag anser att framförallt Boombox och Boombox 2 gör. Detta handlar dessutom inte om brist på volym, eller omfång i ljudbilden utan snarare om värme. JBL har generellt sett väldigt varm, punchigt, basfokuserad, lekfull ljudkaraktär och även om delar av den finns med här, låter Xtreme 3 inte riktigt lika varmt som jag är van vid. Detta kommer för många att vara något positivt, tror jag. För JBL har på vissa håll kritiserats för att ljudet varit för "färgat" och därmed likställts med Beats, eller Bose - vilket kanske inte alltid varit helt rättvist. Xtreme 3 är en mer... anonym högtalare sett till ljudkaraktär och här pratar vi ju enbart subjektivt tyckande då vissa som sagt kommer att gilla detta medan jag saknar supervärmen från min Boombox 2.

Detta är en annons:

I slutändan är Xtreme 3 bra. Riktigt bra. Vattentålig, stöttålig med klockren design, fantastisk batteritid, god funktionalitet och bra ljud. Om du tycker att Charge och Boombox låter lite för bas-punchigt och burdust för din smak är Xtreme 3 (namnet till trots) perfekt för dig. Lite mer försiktig rent karaktärsmässigt utan att sakna bas, eller det där patenterade partyljudet.

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Klockren design, lysande batteritid, prisvärd, grym funktionalitet, balanserad ljudbild
-
Saknar megabasen från Boombox 2 eller Charge 4
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
JBL Xtreme 3

JBL Xtreme 3

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

JBL:s senaste Bluetooth-högtalare stavas Xtreme 3 och ser ut som om den designats av Dwayne "The Rock" Johnson för att användas i GI Joe: Rise of Cobra 2...Loading next content