Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Marvel's Avengers: Endgame Stormbreaker

Hegevall har packat upp, monterat och lekt med 1:1-replikan av Thors mäktiga Stormbreaker-yxa signerat Hasbros påkostade Marvel Legends-serie...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Alla vet vi hur turerna såg ut, när Thors ettriga storasyrra Hela brassade sönder självaste Mjolnir under den inledande kvarten av Thor: Ragnarok, vilket naturligtvis gjorde den mäktige åskguden mer sårbar än vad vi någonsin tidigare sett honom. Det var i Infinity War som han slog tillbaka, med hjälp av Guardians of the Galaxy-minken Rocket samt det vandrade träden Groot, besökte han ju som vi alla vet platsen Nidavellir för att ta hjälp av smeden Eitri, som med Groots hjälp smidde stridsyxan Stormbreaker av kosmiska stjärnstenar med ett skaft gjort av den till synes oövervinnerliga Groots högerarm. Den yxan, Stormbreaker, vände på egen hand striden mot Thanos under hans attack på Wakanda, och i uppföljaren End Game spelade den också en nyckelroll i kampen mot den ljuslila superskurken.

Marvel's Avengers: Endgame StormbreakerMarvel's Avengers: Endgame Stormbreaker
Marvel's Avengers: Endgame StormbreakerMarvel's Avengers: Endgame Stormbreaker
Innanför plasten finns en metallstång som naturligtvis gör den tung, och hållbar.

Leksatsjätten Hasbro har i flera år släppt ifrån sig Marvel Legends-leksaker som är förhållandevis påkostade och sådär lagom nördiga för den 43-årige serietidningstönten, som mig, och minst lika lyckade för en sexårig Marvel-älskare - Som min son Frank. Förra året kikade vi närmare på Punisher/War Machine-hjälmen från Marvel Legends samt Deadpools Head, och nu har turen alltså kommit till självaste Stormbreaker. Yxan som vi packade upp i fredags, mäter hela 114 centimeter och väger in på strax under sex kilo, vilket kom lite som en chock för mig när jag först slet upp delarna ur den smått enorma kartongen för att meka ihop dem. Själva yxhuvudet måste monteras ihop med skaftet när man packat upp delarna, och dessa två bitar sätter man ihop med hjälp av två stycken 30 millimeter långa M3-bultar, vars skruvskallar sedan täckts av samma plastbit som även täcker batteriluckan. Marvel's Avengers: Endgame Stormbreaker drivs av tre stycken AA-batterier som inte medföljer i kartongen.

Marvel's Avengers: Endgame StormbreakerMarvel's Avengers: Endgame StormbreakerMarvel's Avengers: Endgame Stormbreaker
Det medföljer inga batterier, vilket känns snålt - Men jag slungade in laddningsbara AA-varianter från GP.
Detta är en annons:

Yxans stomme är gjord av en metallkäpp medan själva yttermaterialet, både på skaftet och själva yxhuvudet, är av plast. Inuti skallen sitter det lampor av olika färger som gör att det ser ut som om Stormbreaker verkligen huserar Thors åska, när man svingar den, och tillsammans med en förvånansvärt imponerande liten högtalare vräker den ur sig högljudda åskblixtar och ett muller som till en början kändes en smula överdrivet. Rolig, är den dock. Jag och ungarna har haft superskoj med Stormbreaker såhär långt och då framförallt när vi dragit igång Wakanda-fighten från Infinity War när Thor dimper in, och samtidigt härmat hans rörelser med yxan i högsta hugg, framför TV:n. Som en byfåne. Stormbreaker styrs av rörelser och beroende på hur hårt och stort man svingar yxan, ju mer låter den.

Marvel's Avengers: Endgame StormbreakerMarvel's Avengers: Endgame Stormbreaker
Den mäter 114 centimeter och väger närmare sex kilo. Hysteriskt kul.
Marvel's Avengers: Endgame Stormbreaker
Nerdgasm!

Det går kanske kritisera priset, för här hemma i Sverige måste man slunga fram strax över 2100 kronor för denna replika, men med tanke på hur stor, rejäl och välbyggd den verkligen är, har jag inga egentliga problem med prissättningen (i USA kostar den 1500 spänn). Om du avser att cosplay-chockera med en Thor-dräkt inklusive en 1:1-replika av hans dödsyxa, finns det inget bättre sätt än att göra det med Hasbros senare påhitt. Nu har du chansen att hugga mot Thanos huvud, direkt.

Detta är en annons:
08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
1:1-skala, hållbar, rejält byggd, ser väldigt bra ut, låter riktigt bra med imponerande ljuseffekter
-
Dyr, högljudd
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texterLoading next content