Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Logitech G305 LOL KDA

Logitech släpper ny mus inspirerat av League of Legends och unge herr Lindman (som egentligen är mycket, mycket gammal) har testat den...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Precis som Razer gjorde med sin knallrosa specialserie har Logitech nu släppt en exklusiv serie produkter inspirerade av League of Legends och den virtuella popgruppen K/DA som består av spelbara karaktärer. Den gruppen har snabbt blivit väldigt populär och nu går det alltså att köpa mus, tangentbord, headset med mera för den mer inbitna fanatikern. Detta är inte helt nya produkter utan redan befintliga prylar som fått en annan design med texten KDA, på.

HQ

G305 Lightspeed är väldigt liten och väger i princip ingenting. Endast 99 gram gör den till lättast i klassen om du jämför med till exempel Razer Mamba Wireless 106 gram och Roccat Kain 200 Aimo 105 gram. Den är helt perfekt om du gillar små möss och använder dig av fingergrepp eller klo-grepp som det också kan kallas när du inte vilar handflatan mot musen. Lätt och snabbt glider den över musmattan med sina fyra glidytor på undersidan av musen och är bestyckad med deras suveräna sensor Hero som levererar ända upp till 12000 DPI, vilket räcker gott och väl för vilket spel som helst. Sex stycken programmerbara knappar har musen och inbyggt minne för fem olika DPI-profiler samt en knapp för att enkelt växla mellan dessa som är perfekt placerad enligt mig bakom scrollhjulet och minimerar risken att klickas på av misstag.

Logitech G305 LOL K/DA
Så ser den ut, inspirerad av League of Legends-popgruppen KDA.

Nu har jag spelat med dess storebror G502 sedan den kom ut och har blivit helt frälst i att slippa kabeln, och det är ingen skillnad mot G305 i hur bra den trådlösa mottagningen fungerar. Det är absolut noll lagg i överföringen och för att verkligen vara säker på att det förblir problemfritt följer det med en förlängningskabel som du kan koppla in och lägga närmare musen om du har datorn väldigt långt bort. Jag har kopplat sändaren direkt in i datorn precis som med min vanliga mus och det funkar helt perfekt men att det är ju bra att det alternativet finns tycker jag. Det som jag däremot tycker är lite märkligt är att den inte är uppladdningsbar. Jag tror det har att göra med att få ned vikten så mycket som möjligt och med det AA-batteri som följer med musen kan du visserligen spela i upp till 250 timmar. Det är väldigt lång tid men det skulle ju varit pricken över i:et om den var uppladdningsbar ändå helt klart.

Den är väldigt skön att spela med och hålla i den lilla vita musen och trots att jag i vanliga fall alltid har fördragit större möss på grund av mina stora händer har det gått riktigt bra även med denna. Eftersom den är väldigt liten och lätt går det hur smidigt som helst att förflytta den snabbt över musmattan och faktum är att jag spelar minst lika bra med denna som jag gör med min vanliga mus vilket jag blev lite paff över.

Detta är en annons:

Logitech G305 Lightspeed K/DA är bra trådlös mus och perfekt om du gillar små möss utan RGB-lampor och annat krafs. Det är enkelt att koppla in den i datorn (plug & play) men det går även att ladda ner deras suveräna mjukvara G Hub om du vill programmera om knappar eller ändra DPI-inställningarna till exempel. Den är skön att hålla i då ytan på plasten är lite ruggad och inte blank vilket gör att du får ett bra grepp och inte halkar. Måste säga att det är ett riktigt smart drag av Logitech att släppa en redan bra mus med lite annan design.

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Väldigt bra optisk sensor, lång batteritid, lättskött programvara, ergonomisk och liten, lätt, snygg
-
Ej uppladdningsbar
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
Logitech G305 LOL KDA

Logitech G305 LOL KDA

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Fredrik Lindman

Logitech släpper ny mus inspirerat av League of Legends och unge herr Lindman (som egentligen är mycket, mycket gammal) har testat den...



Loading next content