Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Hyphen 2

Chefredaktör Hegevall har hårdtestat nysläppta Hyphen 2 och är imponerad, trots hemskt namn och ful design...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Jag hade aldrig hört talas om "Hyphen" förut när dessa trådlösa snäckor anlände under måndagen förra veckan. Namnet, designen på själva kartongen samt på lurarna i sig gav inga direkt förbluffande goda första intryck, heller. Tvärtom. Jag tyckte och tycker att de ser billigare ut än vad de egentligen är och namnet är ju bara så tramsigt.

HQ
Hyphen 2
Loggan är hemsk, färgen är hemsk (de finns lyckligtvis även i svart) och designen på lurarna i sig är hemsk. Men det kvittar ju när de låter så förträffligt fint som de gör.

Med det sagt räcker det med att plugga in dem i öronen och dundra igång "Heat Above"-singeln från den nya Greta Van Fleet-plattan för att inse att Hyphen menar allvar och att dessa lurar är ofantligt mycket bättre än vad designen och färgsättningen skvallrar om. Faktum är att Hyphen 2 låter riktigt, riktigt bra. Ljudkaraktären är proppad av dynamik, kontroll och det bästa sättet för mig att beskriva hur jag upplever dem, generellt sett, är "spelglada". Jag blir aldrig lyssningstrött när jag har dessa i ögonen utan vill bara höra mer och mer av mina favoritskivor, vilket alltid är ett superbt tecken när det gäller lurar. Basen är riklig och rapp, mellanregistret tight och fylligt med massor av upplösning och diskanten tydlig och inte för vass. Det saknas kanske lite, lite separation mellan mellanregistret och diskanten, men på det stora hela låter dessa lurar fantastiskt bra.

Hyphen 2
Brutalt fin batteritid, erbjuds här.

Samtalskvaliteten är aldrig lika bra som musikupplevelsen, men de fungerar ändå lika bra som exempelvis Airpods, här. Att använda dem som headset (i mitt fall till en Iphone 12 Pro) fungerar smidigt tack vare godkänt mikrofon och riktigt enkla, logiska, tydliga touch-funktioner som till skillnad från många andra lurar i samma segment aldrig förbryllar eller irriterar. Passformen är dessutom något av det bästa jag upplevt tack vare finurlig design av själva "styltorna" som sitter riktigt bra mot och i öronen, och med tanke på att tillverkaren Rolling Square skickar med fyra stycken olika pluppar för att passa alla typer av öron, har jag verkligen ingenting att klaga på här. Jämfört med Airpods, Jabra eller Sonys bästa snäckor sitter dessa bättre i mina öron, utan någon som helst tvekan.

Detta är en annons:
Hyphen 2
De sitter väldigt bra i öronen. Väldigt, väldigt bra.

Volymen är bra, stark. Jag har inte hört tillstymmelse till distortion även när jag pressat dem och det finns passiv brusreducering här som precis som i fallet med ett par bluetooth-snäckor från Samsung är rena rama tramset. "Passiv NC" är ju detsamma som "ingen NC" eftersom de enbart blockar ut ljud genom att sitta "tight" i dina hörselgångar. Samtidigt är det nog ingen som kräver aktiv, riktig brusreducering i ett par Kickstartade lurar för 1000 kronor paret, särskilt inte med tanke på hur bra Hyphen 2 är på i stort sett allt annat. Bra batteritid, smart case som via att man petar på sidan om lådan kan se hur mycket batteri man har kvar, vilket är en superb funktion.

Hyphen 2
För 1000 kronor är det svårt att hitta något bättre. Supra Nero-TX är ett lysande alternativ men annars är det rätt tunt i detta prissegment.

Hyphen 2 är fula, namnet är hemskt - men tanken är ju vare sig att du ska titta på dem eller prata om dem, vilket gör att den kritiken är enkel att förbise. Som musiklurar är dessa alldeles förträffliga och det är ju det viktiga.

Detta är en annons:
08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Fantastisk ljudkvalitet, superb passform och ergonomi, grymt bra samtalskvalitet, godkänd batteritid
-
Ful design, hemska färger, låtsas-brusreducering
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

3
Hyphen 2

Hyphen 2

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Chefredaktör Hegevall har hårdtestat nysläppta Hyphen 2 och är imponerad, trots hemskt namn och ful design...



Loading next content