Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Microsoft Xbox Live Vision

En bild säger mer än tusen ord, heter det ju. Och med tanke på hur långsamt det går att skriva med en handkontroll, borde väl en kamera vara näst intill oumbärlig...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Det var länge sedan webbkameror var särskilt heta och i och med Eye Toy gjorde de även sitt definitiva genombrott bland konsoler. Därför framstår kanske Xbox Live Vision som en tämligen ohet produkt eftersom det enda den gör är att fungera som just webbkamera och som Eye Toy-liknande tillbehör.

HQ

Inget kunde dock vara mer fel och faktumet är att Xbox Live Vision tagit flera Xbox Live Arcade-spel till helt nya nivåer. Det gäller inte minst ett spel som Uno, där tillfredsställelsen av att leverera ett Plus 4-kort till en person som just skulle till att gå ut är fullt i paritet med lyckoruset en riktigt bra berg och dalbana kan ge.

Uno är för övrigt ett av två spel som ingår när man köper sin Xbox Live Vision, vilket är en bra deal för alla parter. Microsoft får en chans att visa vad kameran går för i ett av de spel där den tillför mest, och för dig som konsument är det givetvis ett mervärde att få ett spel på köpet. Dessutom ingår tre stycken skrivbordsteman som dyker upp sedan du kopplat in din kamera.

Xbox Live Vision säljs i två utföranden i handeln. Ett paketerat med bara kameran, Uno, Totemball och en månads gratis Xbox Live Guld-abonnemang. Det brukar kosta runt 450 kronor. Det andra paketet kostar runt 850 kronor. Men då ingår - förutom allt ovanstående - även headset, Xbox Live Arcade-spelet Robotron, 200 Microsoft-poäng samt ett helt års Xbox Live Guld-abonnemang. Förstnämnda är väl inte direkt ett kap, men ungeför ett pris man kan förvänta sig. Det sistnämnda får dock anses vara ett paket av bra värde, förutsatt att man har så mycket pengar att lägga ut på ett bräde.

Själva kameran är en ganska ordinär VGA-kamera med en upplösning på 640*480 och 30 bilder per sekund vid videokonversationer och 1,3 miljoner pixlar när du tar foton med den. Kameran ansluts enkelt till någon av de tre USB-portarna på Xbox 360 och aktiveras direkt med ett läckert grönt sken (Ring of light, ni vet) runt linsen. Sladden är föredömligt lång och man kan faktiskt även ta egna bilder att ha till sitt Gamercard. Själv kör jag med en illerbild numera. Dessutom kommer det att komma spel där man kan stoppa in sig själv i spelet med hjälp av kameran.

Detta är en annons:

Sammantaget tycker jag kameran är ett givet köp för den som använder Xbox Live mycket. Videokonversationer är trots allt tusen gånger roligare än att bara snacka i headset, och det är kul att kunna komplettera sina meddelanden man skickar till andra med en bild. Ett klockrent komplement som gör en redan suverän tjänst bättre, helt enkelt.

Xbox Live Vision
08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Snygg, lång sladd, tar bra bilder, stöds av många spel
-
Nästan meningslös utan Xbox Live
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

Microsoft Xbox Live Vision

Microsoft Xbox Live Vision

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

En bild säger mer än tusen ord, heter det ju. Och med tanke på hur långsamt det går att skriva med en handkontroll, borde väl en kamera vara näst intill oumbärlig...



Loading next content