Svenska
MEDLEMSRECENSION

Rez HD

Skrivet av: Legacy   2009-07-17

Ja, det var så att jag bestämde mig för att inhandla 2100 microsoft points. Mest för att kunna köpa Battlefield 1943. Men det blev ju ett antal poäng över som jag lade ner på just Rez HD, då jag hade hört mycket gott om det.

Jag startade spelet och möttes av ett väldigt retro eko. Jag navigerade mig framåt och nådde "area 1". Det var spännande hur man lade till fräcka toner när man sköt ner sina fiender, i samspel till den förvånade bra techno musiken i bakgrunden.

Spelet har fem banor. Varav den sista du låser upp när du har klarat dom andra fyra banorna, med 100%. I slutet av varje bana, så möter du en boss. Där mycket handlar om snabba reaktioner. Men i det stora hela så är det inte så värst utmanande. Det spelar sig själv ganska mycket. Det enda du behöver göra är att ge det en litet spark i baken.

Vid slutet av tredje banan, så började känna hur repetitivt allt började kännas. Visst, det var fortfarande roligt med musiken som man hjälpte till att spela, men att sikta med den lilla fyrkanten på alla olika föremål började bli ganska ut tråkande. Men det fick mig inte att ge upp jag fortsatte och spelade igenom alla banor, ända tills den sista bossfighten. Den bossen var en samling av alla andra bossar, samt hade den en egen färdighet. Alltså var man tvungen att döda den 5 gånger. Sagt och gjort.

Roll the credits... Var det allt? Tänkte jag. jag betalade 800 Microsoft poäng för det. Visst det är bara ett arcade spel. Men jag hade förväntat mig lite mer, med tanke på allt gott jag hört om spelet. jag antar att mina förhoppningar hade blivit alldeles förstora för att denna spelupplevelsen skulle kunna leva upp till dem. Men det är ett anorlunda och kul spel. Och om du har 800 poäng över som du inte vet vad du ska göra med, så kan du helt klart köpa detta spel.

Samlat betyg: 8.8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10