Svenska
MEDLEMSRECENSION

Street Fighter IV

Jag hade väldigt höga förväntningar om detta spel. Jag tänkte att det skulle bli bättre än Street Fighter 3rd Strike, bättre än Super Street Fighter 2 och mitt favorit 3D-fighting, Tekken 3. Denna förväntan visade sig vara sann och därefter har jag njutit!

Efter att ha varit på Webhallen här i Stockholm, inhandlat Street Fighter 4 tidigt på morgonen, tagit emot en SF IV T-shirt med Blanka på och fått en Chun-Li leksaks-figur efter att ha spelat emot Webhallens s.k. Street Fighter mästare, var jag på min väg hem!

Redan då var jag glad och hade inte en minsta tanke på att jag faktiskt skolkade ca. 10 timmar lektion den dagen. "Det är värt det", tänkte jag och det var det också.

Väl hemma testade jag spelet. Spelet öppnades med en fjantig pojkbands låt, trots att jag inte tycker den är så värst bra så har den japanska versionen av låten ristat in sig i mitt huvud och jag kan den nästan utantill!

Spelet började segt, att göra den klassiska "Hadouken" med Ryu gick inte lika snabbt som föregångarna av Street Fighter, det gick lite segt som sagt. Men jag vänjde mig efter ett tag och märkte att spelet faktiskt har ett snabbt tempo, kombinationerna man gör som kan gå upp emot 30 knapp-tryck skulle göras helt otroligt snabbt, samtidigt som kombinationen på skärmen också gick jätte snabbt.

Efter att man lärt sig 1 kombination var det bara att fortsätta sig lära de resterande 1000+ kombinationerna, ja, du hörde rätt, 1000+, vilket inte något Tekken, Street Fighter eller Mortal Kombat närmats sig.

I Street Fighter 4 finns det 25 gubbar, efter cirka 800 timmar gameplay med dessa gubbar kan jag säga att jag gillar 22 av dem och det är väldigt positivt. Aldrig någonsin har jag gillat så många gubbar samtidigt i ett fighting spel. Detta bidrog självklart till att jag ville lära mig nästan varenda gubbe som fick mig underhålld flera månader framöver.

Förutom spelbarheten är spelet väldigt snyggt, en fin anime-aktig stil med en snygg cell-shading skadar ingen och verkligen inte mig. Musiken och atmosfären i banorna passar in perfekt. Även fast varje gubbe faktiskt inte har en egen bana som i de gamla Street Fighter 2 räcker de ändå som underlag för fighting arenor.

Det är inte mycket som är dåligt med detta spel, förutom två saker.

1. Inga online lobbies, spelet stödjer inte lobbies och det är väldigt synd då det är skit kul att spöa kompisar samtidigt som man snackar skit med dem.

2. Storyn är sämst, man fattar ingenting av den, röstskådespeleriet är genom rutten samt så är alla cut-scenes helt värdelösa...

Trots dessa s.k. "minus" är detta årets spel för mig, det har inte kommit ett sådant här bra fighting spel på nästan 10 år och detta år kom det ett grymt!

Kanske är detta världens bästa fightingspel?
Nominerad är den i alla fall!
______________________________________

Dags för avrundning

Grafik: 9
Spelbarhet: 10
Ljud: 8
Hållbarhet: 10
Storyline 1

Slutbetyg: 10

Medlemsrecensioner14
Samlat betyg: 9.6/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10