Svenska
MEDLEMSRECENSION

Little Big Planet

Jag vill börja med att konstatera hur underbart Little big Planet är. det första man gör är går igenom tre simpla levlar i början. Där lär man sig om grunderna och får några simpla verktyg. Sedan fortsätter storyn. Den är inte jättesammanhängande och man sugs inte in i den. Men banorna är otroliga. De är ofta simpla men har väldigt kreativa hinder och utmaningar.

Man kan gå igenom storyn relativt snabbt, men vill man ha alla föremål, material och kostymer så måste man nästan alltid försöka ett par gånger. Man får också saker för att samla alla saker och att klara leveln utan att dö. Det finns också flera sätt att dö på. Man kan sprängas, krossas, spetsas, eldas, bli elektrifierad och bli gasad.

Fysiksystemet är också lite det som gör Little Big Planet så intressant. Det använder verkligen Playstationets kraft på ett riktigt bra sätt. Saker faller på olika sätt, är olika tunga, är olika förstörbara och har olika förmågor. Man kan bygga allt från maskiner till fordon till djur.

Man får dessutom hela tiden nya grejer till skaparläget och sin ganska gulliga lilla sackperson som kan se ut precis hur du vill. Man kan få allt från träsvärd till badringar. Man kan också göra sina egna kostymer genom att färga delarna på olika sätt. Personligen har jag gjort kakmonstret och en kille med afro, spegelglasögon och en vit kostym. Communityn är också full med tutorials till hur du gör dina favoritmonster, eller kanske superhjältar.

Och då kommer jag in på banskapande. Efter storyn så är nästa steg att skapa sina egna banor och att spela andras skapade banor. Storyn är egentligen bara en tredjedel av spelet. Det första man gör i skaparläget är går igenom instruktioner till hur man gör si och så. De är visserligen behövliga, men blir ganska dryga efter ett tag.

Skaparläget är otroliogt kul och använder verkligen all kreativitet man har i sig. Man kan bygga nästan vad som helst. Man kan däremot få problem med vissa saker. Till exempel hur man får vissa saker att göra det man vill. Men det gör inte spelet sämre och att skapa sin favoritfilm eller en bana om ett bankrån eller kanske ett krig eller vad som helst blir aldrig gammalt. Man lär sig också hela tiden nya saker genom att spela andras banor.

Och så är det då communityn. Den är full av otroliga och innovativa banor. Man kan spela allt från spel och film remakes till skräck banor till hinderbanor. Jag har till och med spelat en bana där man drar i ett gigantiskt finger och sedan kommer en gigantisk rumpa och fiser giftgas på en.

Man kan hjärta banor som betyder att det är favoriter. Tyvärr har en sak som kallas Heart for Heart (hjärta för Hjärta) uppkommit. Det innebär att man hjärtar andra i gengäld mot att de hjärtar en. Det betyder att man inte behöver föröska för att bli behjärtad av folk. Det beräknas att ungefär en tredjedel av alla banor i communityn är Heart for Heart banor, vilket är ganska sorgligt.

Hållbarheten är också otrolig. Det här spelet blir aldrig gammalt, och det kommer hela tiden ut nya saker till den. Det har till exempel kommit massor av kostymer, massvis med klistermärken och även en färgpistol sedan spelet släpptes. Nu kommer också vatten, vilket verkligen behövs.

Det finns också ett flerspelar läge. Man kan spela med kompisar online och offline. Max fyra spelare men det är ändå riktigt kul. Att bjuda in några kompisar till soffan och skapa en cool bana blir aldrig gammalt.

Jag skulle skriva hur mycket som helst om det här spelet men jag nöjer mig med att avsluta med att säga: Har du ett playstation så är det här ett absolut måste. Och har du inte det så är det här en riktigt bra anledning till att skaffa ett.

Medlemsrecensioner48
Samlat betyg: 9.6/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10