Svenska
MEDLEMSRECENSION

Need for Speed: Carbon

Skrivet av: AG Jati   2009-10-13

Carbon är fortsättningen på det brilianta Most Wanted, men nu beger vi oss till ännu en annan stad, nattkörningen är tillbaka!

Låt oss ta det hela från början:

Alla som har klarat av spelet Most Wanted vet hur det slutade, man blev jagad av den kaxiga Cross och hans fedredalstyrkor tills man körde upp på en ramp så att man hoppade över gränsen av staden och kom över välbehållen, medan Cross och klant poliserna körde in i varandra och spelet var över, trodde jag.

Nu har BMW:n kommit till en canyon som kallas: Carbon Canyon mitt i natten där den är på väg till en stad som kallas Silverton, plötsligt dyker upp en Corvette från ingenstans
och börjar följa efter BMW:n, och gissa vem som är tillbaka:Cross.
Det går i full fart ner mot staden, plötsligt dyker upp en lasbil och man tvingas att stanna och Cross har fångat dej!

Sedan dyker upp en kille vid namn:Darius som säger att du har en skuld som måste betalas genom att köra en massa streetrace, såklart, tills skulden är betald, till hjälp får man Neville, en tjock kille som kör som en dåre, spelet har börjat!

Spelet skiljer en hel del ifrån Most Wanted, och det är miljön runt omkring som sker i natten och ibland på canyons.

Bilarna är ungefär samma bilar som på Most Wanted, skillnaden är att man köra runt i fräcka muskelbilar, såsom Plymouth och Shelby och många fler.

Det som är bra med spelet är att handligen är både spännade och bra och miljön är otroligt snygg med neonskyltar och skyskraporna i den klara natten runt omkring städerna.
Stylingen är mycket bättre än Most Wanted, man kan använda ex.l autosculp som man modifera hur man vill, stora eller små delar som är väldigt bra, vinylerna är otroligt snygga med flammor som nästan ser verkliga, det finns också nya möjligheter att kunna flytta på vinylerna och forma dom som man vill, kort sagt ett stylingspel där du kan betämma hur bilen ska se ut.

Det finns också nya banor som kallas canyonbanor där man kör på moderna vägar där det finns också vissa svaghetsvägar som gör att om man kör in i dom så är spelet över vilket är svårt speciellt mot bossarna man möter.

Det som är dåligt med spelet är att man får hjälp av medhjälpare som egentligen är klantiga och krashar själv, jag minns då jag anstälde draftaren Nikki, som gör att man blir snabbare, men man måste bromsa mest eftersom det går svinfort så man måste stänga av henne, och man tvingas göra grovjobbet själv, åh om man bara kunde sparka alla medhjälparna, varför gjorde ni inte så EA?

Som i det förra spelet finns det challenge series, fast med banor och polisjakter som
är svårare, speciellet driftbanorna i canyons där man åker så fort att man tappar kontrollen och bilen krashar och spelet är slut.

Polisjakterna har bara en ynka skillnad och det är att spikmattorna brukar finnas före vägspärrarna så man inte kan se upp och man kör rakt in i spikmattorna, MEN man kan fortsätta en då vilket gör det på tok för lätt.

Slutligen kan man säga att EA har ännu en gång gjort en väldigt bra spel med miljön, bilarna, storyn, stylingen och polisjakterna.

+Grymma bilar, fantastisk miljö, bra story, snygg styling, galna polisjakter.

-Lite väl för klantiga medhjälpare.

Medlemsrecensioner22
Samlat betyg: 7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10