Svenska
MEDLEMSRECENSION

Grand Theft Auto IV

Efter att bara sett introt till spelet så blir jag som bortblåst. Jag kan inte vänta på att få sno och spränga bilar, slå ner oskyldiga individer och göra precis vad fan jag vill.

Vid sidan av den enorma frihet du får i GTA IV, precis som i alla andra GTA spel, så får du följa Niko i jakten på hans föredetta militärpartner. Storyn drar dig in och det känns som att du verkligen upplever den på riktigt. Under spelets gång kommer du också kunna påverka storyn lite med de olika val du blir given.

Niko Bellic är en enanstående karaktär, som väl alla andra karaktärer i spelet. Du får träffa på många unika personligheter, lyssna på bra radiokanaler, gå på stand-up-comic shower, strippklubbar, spela biljard med din vänner, dra en krogrunda och ja, till och med internet dejta.

Kontrollen är finslipad till max och är perfekt, till skillnad från föregående spel. Bilmekaniken är aningen svårare i GTA IV, men så fort man får kläm på det så går det utmärkt. Animationerna är bland det bästa jag sett, men grafiken i sig kan inte riktigt mäta sig med de snyggaste spelen. Detta beror på (tror jag), att laddningstiderna hade blivit för långa och frame-raten hackig för att spelet är så enormt.

Det finns 16 (rätta mig om jag har fel) olika online-lägen. Allt från bilrace till den hederliga Team Deathmatch. Även om det inte är lika kul som jättarna Halo och Call of Duty, så har Rockstar lyckats riktigt bra med att få det att funka i tredje persons vy.

Det finns dock vissa saker med spelet som drar ner betyget till en nia för mig. Det som drar ner spelet är att det inte finns checkpoints när du gör dina uppdrag. Dör man så får man börja om. Helt. Man måste tillochmed dra och köpa sig nytt liv och en ny body armor, vilket jag tycker är en böld i röven. Det hade, i mitt tycke, varit mycket bättre om Rockstar hade satt ut 1-2 checkpoints i varje uppdrag, där man får starta med den body armorn och livet man hade. Visst, det finns lite liv och body armor utspritt på viss uppdrag, men body armorn är oftast lite smått gömd, och livet ser man knappt. Och det är inte alltid som att jag känner att jag hittar i Liberty City. Till skillnad från San Andreas och tidigare spel så kunde jag efter en tids spelande hitta till de ställen jag ville utan att titta på kartan. Men i IV så tycker jag att det mesta ser och känns likadant ut.

I helhet så är GTA IV ett fantastiskt spel, men inte riktigt perfekt pga smådetaljer. En garanterat köprekommendation för alla som äger en konsoll eller PC.


+
Minnesvärda karaktärer och story
Enorm frihet
Perfekt spelkontroll
Briljanta animationer
Högt omspelningsvärde
Hela 16 multiplayer-lägen

-
Inga checkpoints i uppdragen
Skitigt att man måste köra allt för långt för att få tag på liv och body armor


Detta är min första recension, så all kritik tåls!

Medlemsrecensioner133
Samlat betyg: 9.3/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10