Svenska
MEDLEMSRECENSION

Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots

Kommer inte berätta något om storyn i denna recension men jag kan säga att den är bland det bästa jag någonsin upplevt, oavsett medium.

Jag skulle vilja klassa spelet såhär:

65% spel
35% film

Dock tycker jag inte att den stora mängden film är störande, tvärtom. Filmsekvenserna är ofta otroligt välregisserade och STORYN som spelet berättar rättfärdigar mängden film. Det är väldigt många trådar som lämnats lösa i de tidigare spelen som vävs ihop vackert som en arabisk golvmatta i detta storslagna sista kapitel i Metal Gear sagan.

Gameplayet i sig är bättre än någonsin och kontrollen känns riktigt gedigen och ett klart steg framåt sedan förra spelet. Snake har aldrig varit så lätt att kontrollera som nu. Siktet har förbättras och man kan välja över-axeln-perspektivet eller första person när det vankas eldstrid. Annars följer kameran efter Snake tätare än i tidigare spel (förutom Metal Gear Solid 3: subsistence).

Ljudet är fantastiskt. Vapnen låter bra, musiken är mästerlig och röstskådespeleriet håller hög klass.

Grafiken riktigt bra den med och animationerna är väldigt mjuka och realistiska. I texturer och ljussättning har jag ingenting att klaga på.

Hållbarheten tycker jag är god. Efter att ha varvat spelet är jag redan sugen på mer och önskar att spelet hade vart längre trots att det ändå tog mig runt 18-19 timmar att klara hela spelet. Kommer definitivt att spela om detta...och antagligen de andra Metal Gear Solid spelen också.

Grafik: 9/10
Spelbarhet: 10/10
Ljud: 10/10
Hållbarhet 9/10

Jag har svårt för att välja ut vilket av Metal Gear Solid spelen jag tycker bäst om, alla är de bra på olika sätt. De versioner jag spelat är dessa:

Metal Gear Solid: Twin Snakes (10/10
Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty (8/10)
Metal Gear Solid 3: Snake Eater (10/10)
Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots (10/10)

Dock hoppas jag kunna införskaffa Metal Gear Solid 3: Subsistence så om det är någon som läser detta som har och vill sälja det...?

Min slutsats är att den som spelat de tidigare delarna kommer vara den som för ut mest av upplevelsen men spelet är ändå så bra att jag vill rekommendera det åt alla.

Medlemsrecensioner43
Samlat betyg: 9.8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10