Svenska
MEDLEMSRECENSION

The Orange Box

The orange box är ett maxat spel paket innehållandes HALF-LIFE 2, Ep 1-2, Portal och team Fortess 2. Men vi börjar med HL 2.

Till skillnad från majoriteten gillar jag inte Gordon freeman speciellt mycket! Det är en, enligt mitt tycke, mycket tråkigt utformad karaktär och att han aldrig talar eller ens visar ett uns av männsklighet gör inte saken bättre! Visst, jag förstår syftet att placera oss i Freemans skor så att säga, men jag tycker endå det är en av spelhistoriens sämst designade karaktärer. Tur då att hans spel är så fantastiskt välgjorda!
Mystiska G-man väcker Freeman ur en lång dvala och han befinner sig i en alienkontrollerat öst stat någonstans. Här börjar hans episka resa för att rädda Jordborna från total förslavning. På vägen möter han gamla ansikten och nya. Bla Barney, säkerhetsvakten från Expansionen Blue Shift. Och så bedårande Alyx Förstås. sällan har en spel figur visat upp ett sånt brett känslo register och man tycker instinktivt om henne redan från start. love at first sight, så att säga.
För det mesta handlar HL om att ta sig till punkt B från punkt A. Detta görs till fots, men även i div fordon som kunde varit lite mer lätt kontrollerade. Trots att spelet är linjärt finns det dock en del hemligheter att upptäcka längst vägen. Det är roligt nästan hela tiden, men ibland kan transportsträckorna bli lite sega.

Ep 1 och 2 fortsätter i samma stil, och alla tre är väldigt bra och undehållande. Riktiga klassiker! Grafiken har åldrats en del, men det ser endå förhållandevis bra ut.
Rösterna är fantastiska och resten av ljudet är också bra.
PORTAL
Helt ok pusselspel i 3-D fast inte så bra som jag trott. Frustrerande, grått och ganska tråkigt då och då. Konceptet går ut på att placera ut portaler i ett stängt rum för att på så vis ta ig till utgången. Börjar lätt men blir efter ett tag riktigt klurigt. Inte för alla hel enkelt.

Team Fortress 2
Nä det här var inte så kul faktiskt. Team baserad online FPS med Cellshadad look. Få banor och tråkigt.
Slutsummeringen är att jag gladeligen skulle pröjsat fullt pris för alla HL 2 delar, de är så bra! Portal och TF 2 var inte nåt för mig men gillar man dom är betyget en tia!

Gr-7/10 lite gammal nu, och så avskyr jag TM2 Cellshading!

Ljud 10/10 så bra!

Kontroll 7/10 Fordonen kunde vara bättre.

Hållbarhet 7/10 Gillar du TF 2 och Portal, lägg till 2!

Totalt 8/10 Mycket för pengarna och HL2 är ett av världens bästa FPS

Medlemsrecensioner47
Samlat betyg: 9.7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10