Svenska
MEDLEMSRECENSION

Harry Potter and the Philosopher's Stone

Harry Potter och de vises sten är det första spelet i serien av Harry Potter, fast egentligen det andra.

De vises sten kom först till Playstation 1 och sedan kom uppföljaren Hemlighetens kammare till nästa generation. Men då bestämde sig Ea att göra om Vises sten och ge ut det till Gamecube också. Alltså kom de vises sten 1 år efter Hemlighetens kammare. Krångligt ja lite ;.

De vises sten följer i princip film manuset och gör någon liten avstickare men inget nytt egentligen. Storyn är väl lite överflödig att berätta om då det flesta sett Harry Potter filmerna. Det som man kan berätta om är att förutom att följa storyn så finns inslaget med att samla trollkarls kort vilket är ett trevligt inslag i spelet speciellt för Harry Potter fans.

Grafik: Grafiken är absolut inte lika bra i detta spel som föregångaren konstigt nog. Man kan tycka att ett spel som är ett år nyare skall vara finare men här har Ea fuskat rejält. Man ville nog få ut spelet till julhandeln för att tjäna storkovan. Harry potter och hans följeslagare ser bra ut och de rör sig fint. Omgivningarna är okej lite stela kanske men det är när man kommer nära saker och i filmsekvenserna man ser hur grynig grafiken blir. Allt blir som lite suddigt och detta måste bero på att man inte lagt ner tillräckligt med tid.

Ljud: Ljudet är precis som i föregångaren mycket bra. Här har man fortsatt på den inslagna vägen och musiken är mycket bra. Rösterna är också de mycket bra om man kör med den engelska versionen såklart. Karaktärerna har sina fina accenter precis som i hemlighetens kammare.

Kontrollen: Kontrollen påminner om den i det förra spelet. Dock så är kameran i detta spel under all kritik vilket gör att man har väldigt svårt att styra Harry ibland vilket leder till en del frustration.

Värdet: Storyn är ca 6-8 timmar vilket är i kortaste laget men utöver detta så finns det mycket att undersöka samt att man kan samla alla trollkarlskort. Detta utökar längden för alla Harry Potter fans till det dubbla.

Rolighetsfaktor: Spelet är inte lika bra som föregångaren. Det är ett helt okej spel men det finns få brister som gör det lite frustrerande ibland. Det kunde blivit mycket bättre om man tagit emot kritiken från det första och förbättrat detta istället för att försämra vissa sker som var bar bara för att hinna ut med spelet och tjäna pengar. Spelet är okej dock och är lätt värd 6-8 timmar av din tid ifall du kan hitta det för en hundring någonstans. Är du ett troget potter Fan så tycker du nog om det ännu mer.

+ Musiken, Rösterna

- Kameran, Grynig Grafik,

Grafik 6
Ljud 8
Kontroll 6
Värde 7
Rolighetsfaktor 6

Samlat betyg: 6/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10