Svenska
MEDLEMSRECENSION

Battlefield 1943

Iwo Jima. En ö med heta stränder och gröna skogar. Imperial Army lägger stridsbåtarna i vattnet. U.S. Marinecore har tankat klart sina dödliga "ThunderBolt" flygplan. Flaggor måste tas över. Nu hamnar du i smeten.

Battlefield 1943 går ut på att du och dina polare online ska kämpa till sista bloddroppen på tre olika slagfält.
Vi tar ett exempel. Iwo Jima. Där man ska ta över platser för att inte moralen ska sjunka och sen hålla fienden borta från dem. Battlefield 1943 påminner säker föredetta Battlefield 1942 där man även kan spela som Tyskar. Men nu är det 1943 och du kan välja mellan som jag sa, Imperial Army alltså dem listiga samurai proffsen Japanerna eller varför inte som dom blodtörstiga Marinerna från den Amerikanska sidan.

Allt börjar med att du och kompisarna börjar på varsitt fartyg. På varsin sida av ön. Och på varsin sida av striderna. När du väl ha kommit på fötterna så kan du ta ett flygplan, en båt eller helt enkelt vara en naturräddare och simma till slagfälltet. Så snabbt man överlevt sig till ön så måste du finna en bas där du kan ta: En bil (Jeep) eller en stridsvagn.

Battlefield 1943 har kvar sitt stört sköna soundtrack och det är en enkel meny där du kan gå direkt till en bana eller välja att joina en kompis eller bara lyssna klart låten.
1943 har brakstora mappar som känns naturlig som realistisk. Och som den svenske skaparen till Battlefield har sagt: " Vi vill förstöra mera av husen och allt som går att förstöra." Och det är sant som det är sagt. Det går att spränga sönder hus till småbitar eller varför inte meja ner lite träd med en stridsvagn?
Spelet blir dock mer realistisk ju mer man kan förstöra av saker.

Kontrollen är enkel. Naturlig. Vanlig. bara helt perfekt. Kontrollen på fodornen som tillexempel ett flygplan var nåt nytt. Iallafall för mig som inte spelar så mycket flygspel. Så det var lite krångligt första gången jag körde ett Zeroplan.

Tanks, Jeeps, Flygplan, Båtar. Och... Var det allt? Jo, det var alla fodorn du kan använda. Två olika Pansarvagnar två olika Jeeps två olika Flygplan och bara en olika båt. Om man inte räknar med det stora Fartyget. Men det kan ibland vara lite irriterande när man har bra läge att pricka någon som man blir antingen bombad eller ner mejad av en Sherman tank. Det är både frustrerande och ruskigt irriterande. Men. Nu när man själv kan göra det så är det ingen fara.

Ibland mitt när man har så kul så kan man höra ett larm. Ett bomblarm. Det kan vara Fienders eller dina bombplan som susar över er med en långsam hastighet och droppar ner bomber på din skalle.
Men om du själv blir så sur kan du ta ett plan och försöka skjuta ner bombplanen med dina vilda högkalibriga kulsprutor.
Det som gör bombningen extra kusligt är att deras motorer dånar som bara den, och det känns kusligt men ändå verkligt.

Spelet har dock ingen variation när det gäller vapen. Det finns bara tre olika klasser för varje armé. En är gevärsman den andra är Ingenjör med en Thompson kulspruta och den tredje är en prickskjutare.
Samma sak är för Japanerna fast dem bär inte direkt "Thompson" utan föredrar deras egna puffra vid namn Type 100.
Du kan också ha samurai svärd för båda lagen. Eller iallafall för Japanerna. Eller så kan du leka Bioshock genom att springa omkring med en Skiftnyckel. Eller så kan du sätta en Bayonett på din Garand.

Det som höjde spelets betyg var nog för den gudomliga grafiken. Eller snarare detaljerna. Alla små insekter som flyger om kring och vattnet som gör små vågor när en båt viner förbi. Det ger mig gåshud. Nästa...

Spelets kvalité sänks ner när en och annan bug uppstår. -Exempel- Du klättrar upp för ett berg, men berget har ingen vägg på andra sidan. Det känns lite tråkigt men det händer bara ibland. Musiken är dock perfekt. Och nu menar jag inte bara den fantastiska Soundtracket utan dom ljuvliga låtarna som passar lika perfekt som smör på en smörgås.
Men ändå så kan det vara ojämnt ibland. Bara ibland...

Digital Illusions har gjort spelet extra roligt när man kan hitta såkallade "Easter Eggs" lättare sagt "Påsk Ägg". Det finns på många olika spel som tillexempel Call of duty: World at War där man kan hitta en Ray Gun på stranden intill Peleliu island. Och nu på Battlefield 1943 så kan man hitta på små små öar små små sandslott med små små Svenska flaggor. Det ser mest bara fånigt ut. Men efter ett tag så tycker man det är roligt. Själv tycker jag att det mest bara är gulligt.

Sverige har gjort det igen. Battlefield blir bara bättre och bättre... _Captian Price

Sammanfattning: Stört kul flerspelar kaos på ett bra sätt. Som ett laddningsbart Call of duty!

Testad version: PlayStation 3/ Network

Slutbetyg: 8/10

Grafik: 8/10 ljud: 9/10 Spelbarhet: 8/10 Hållbarhet: 8/10

Plus: Snygg och välgjord grafik, Störtskön soundtrack, Detaljerat, Kul med fodorn, Stora öar, Bra ljudeffeckter, Snygga vapen, Billigt, Perfekt ljus, Sköna miljöer.

Minus: Små buggigt, Få klasser, Bara tre banor, Ojämnt på vissa ställen.

Medlemsrecensioner14
Samlat betyg: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10