Svenska
MEDLEMSRECENSION

New Super Mario Bros.

Jag hade höga förhoppningar på New Super Mario Bros. Inte jättehöga, men det handlar ju trots allt om en storsatsning från Nintendo och då går man sällan missnöjd när eftertexterna rullat klart. Är då NSMB så bra som kritiken och försäljningen pekar på?

Mitt svar blir ett rungande: NEJ!

Till att börja med är spelet alldeles för lätt. Att man har runt 100 liv när man avslutar den sista borgen är ju faktiskt skrattretande när man tänker på vilken utmaning föregångarna var. Sedan är ju faktiskt 2D-plattformares främsta egenskap gentemot 3D att man faktiskt kan skapa ett lite högre tempo och lite svårare hinder utan att frustration skapas pga en oprecis kontroll. Det känns tråkigt att man inte har utnyttjat detta övertag när man designat banorna.

Grafiken kan stundtals visserligen vara läcker att titta på, men personligen föredrar jag ett mer detaljerat spel helt i 2D än att använda sig av 3D-modeller. För att statuera ett exempel så ber jag er kolla in exempelvis hur Yoshi's Island DS ser ut.

Musiken är rent ut sagt vedervärdig och manar till irritation och självmord. Inte det att ljudet på något sätt är undermåligt, snarare att Nintendo verkar ha anlitat en kompositör som fått sin kompositionsexamen på postorder.

Nu har jag riktat mig in mycket på negativa aspekter, vilket är lätt hänt när det handlar om en så pass hypad titel, men allt är inte pest och kolera, utan det finns även några ljusglimtar.

Minispelen som finns utöver huvudäventyret är klanderfria och jag har nog själv spenderat mer tid med dessa. Alla styrs med pekpinnen, är väldigt precisa och man kan sitta i flera timmar med att försöka slå gamla rekord.

Kontrollen är mycket bra och sitter som gjuten, men vad gör det då äventyret ändå inte bjuder på någon utmaning? Man får helt enkelt inte någon chans att göra övermänskliga manövers med fingrarna, vilket jag tycker ska vara den största behållningen från ett plattformsspel.

Nä, NSMB skulle jag inte rekommendera till en van spelare. Det skulle möjligtvis fungera ganska bra som en introduktion till genren eller som ett spel för de mindre, men spelet är tyvärr alldeles för lätt för en mer erfaren spelare. Spela hellre Yoshi's Island DS.

Medlemsrecensioner30
Samlat betyg: 8.7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10